Skip to main content
Plati comerciale, bugetare, vamale si salariale

Plăți comerciale, bugetare, vamale și salariale

Prin intermediul Raiffeisen Bank, puteți efectua transferuri între conturile proprii sau în grup, plăți comerciale către partenerii de afaceri din România sau alte țări, plăți bugetare, plăți vamale, plăți pentru salarii și alte tipuri de viramente, atât în Lei cât și în alte valute. De asemenea, puteți achita facturile de utilități și alte cheltuieli administrative.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Cel mai extins program de plăți

Plățile electronice pot fi efectuate până la ora 23:50, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Reconciliere automată a plăților

Reconciliere facilă, automată, a plăților prin extrasul de cont electronic, care conține toate detaliile plăților instructate, precum și coduri specifice de tranzacții.

Plăți din disponibilul cumulat

Plățile pot fi executate din disponibilul cumulat la nivelul unui grup de conturi predefinit de companie.

Flux de plăți automat și securizat

Fluxul de operațiuni este automatizat și securizat prin crearea unei interfețe cu sistemele de contabilitate și import de fișiere de plăți.

Acces diferențiat

Serviciile pun la dispoziția companiilor soluții de semnături complexe, adaptate nevoilor de business și acces diferențiat pe tipuri de plăți și utilizatori.

Întrebări frecvente

În funcție de modalitatea de instructare (electronică/pe suport hârtie), de instrumentul de plată, sumă și valută, există termene de decontare specifice.

Pentru a anula o instrucțiune de plată este necesară completarea formularului de mențiuni speciale (document atașat). În funcție de etapa de procesare în care se află tranzacția la momentul primirii solicitării de anulare, Raiffeisen Bank anulează plata dacă aceasta nu a fost încă transmisă spre decontare pe circuit interbancar sau face demersuri pentru returnarea sumei de către banca beneficiarului. Anularea depinde însă de procedurile băncilor corespondente. În cazul plăților intrabancare, Raiffeisen Bank solicită acordul scris al beneficiarului în vederea anularii tranzacției deja procesate.

Prin intermediul serviciilor de Internet Banking, Raiffeisen Online și Home banking, Multicash, aveți posibilitatea de a instructa plăți de salarii simplu, în condiții de confidențialitate.

În momentul în care instructati o plată prin intermediul soluției de internet banking Raiffeisen Online, aceasta validează corectitudinea IBAN-ului din punct de vedere structural. Pentru plățile intrabancare (beneficiari cu conturi în Raiffeisen Bank România), aplicația vă permite vizualizarea titularului de cont după introducerea IBAN-ului în ecranul de plată, ca instrument suplimentar de control.

Pentru plățile către beneficiari din UE, selectați opțiunea de comisionare "SHA", iar pentru celelalte selectați opțiunea "OUR".

Plăți foarte rapide și eficiente

La Raiffeisen Bank, avem o varietate de opțiuni pentru a vă facilita toate plățile necesare, într-un mod rapid și eficient.

Puteți efectua transferuri între conturile proprii sau în grup, fără complicații. Indiferent dacă doriți să plătiți parteneri de afaceri din România sau din alte țări, să achitați taxe bugetare sau vamale, să efectuați plăți pentru salarii sau alte tipuri de viramente, suntem aici să vă ajutăm. Și nu doar în Lei, ci și în alte valute.

Mai mult decât atât, vă oferim posibilitatea de a achita facturile de utilități și alte cheltuieli administrative într-un mod convenabil, astfel încât să vă gestionați finanțele fără stres.

Cu Raiffeisen Bank, fiecare tranzacție devine o experiență simplă și eficientă pentru afacerea dumneavoastră.

Avantaje pentru companie

Transfer rapid în contul beneficiarului Beneficiarul plății poate avea acces în cel mai scurt timp la fondurile transferate de companie (creditarea online a conturilor deschise la Raiffeisen Bank).
Eficientă sporită și costuri reduse Economie de timp și bani prin procesarea plăților online, beneficiind astfel de comisionare redusă față de plățile pe suport clasic hârtie.
Posibilități extinse de plată Plăți în lei și alte valute, bugetare, vamale, pentru achitarea utilităților sau altor cheltuieli administrative și salariale cu evidențierea sumei totale, pentru păstrarea confidențialității, sau cu detalii.
Flexibilitate și adaptare Definirea limitelor de sumă pe plată; segregarea drepturilor la nivel de utilizator/cont; cont special de comisionare; opțiuni multiple pentru tranzacțiile în valută: Single European Payment Area (SEPA), Cross Currency, în valute exotice, Intragrup; planificarea cash-flow-ului prin procesarea plăților cu programare sau recurente.
Canale multiple de tranzacționare Soluții de tranzacționare flexibile adaptate oricărui model de afaceri: internet banking (Raiffeisen Online), home banking (Multicash), Formular cod de bare și Ordin de plată pe suport clasic (hârtie).

Totul despre plăți comerciale, bugetare, vamale și salariale:

Servicii de achitare prin canale eletronice sau direct în agențiile băncii, către partenerii de afaceri din România sau alte țări, în Lei sau alte valute.

Funcționalități:

Procesare online plăți electronice;

Reprocesare automată;

Import de fișiere;

Cont special de comisionare;

Acces la disponibilul conturilor aparțînând grupului;

Plăți recurente și în viitor;

Posibilitatea de a defini plăți online recurente, ce vor fi executate de bancă la data și cu frevența indicate de companie;

Operațiunile electronice de plată sunt procesate on-line până la 23.50, inclusiv în zilele nebancare. În cazul lipsei disponibilului din cont la momentul instructarii, plata este reprocesata automat de bancă, nefiind necesar să o retransmiteți după alimentarea contului. În cazul volumelor mari de depuneri, încărcarea de fișiere cu diverse tipuri de formate interfatate cu sistemele proprii de contabilitate.

Comisioanele vor fi percepute de bancă din contul indicat de companie, indiferent de valută acestuia. Disponibilul pentru efectuarea plății poate fi accesat la nivelul unui grup de conturi definit de companie, eliminând astfel necesitatea transferului între conturile din acel grup.

Documente utile

Listă documente
Listă bănci corespondente

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

La Raiffeisen Bank, beneficiați de un Responsabil de relație dedicat companiei pe care o reprezentați, care vă pune la dispoziție o ofertă personalizată. De asemenea, ne puteți contacta la adresa de e-mail cash.management@raiffeisen.ro.