Skip to main content
Consultanta in fuziuni si achizitii

Consultanță în fuziuni și achiziții

Specialiștii Raiffeisen Bank, cu o experiență vastă într-o gamă largă de industrii - energie & utilități, bunuri de consum, sectorul industrial, agricultură, instituții financiare, media, telecom, tehnologie, etc., vă oferă consultanță personalizată, în funcție de nevoile și specificul companiei pe care o reprezentați. Echipa noastră de specialiști a fost implicată în peste 50 de tranzacții de M&A încheiate cu succes în ultimii 10 ani.

Finanțare prin atragere de investitori strategici sau financiari

Serviciile se adresează acționarilor unei companii nelistate la bursă care doresc să vândă total sau parțial participația deținută investitorilor financiari sau strategici ce doresc să achiziționeze o participație într-o companie nelistată, precum și acționarilor care au nevoie de consultanță pentru extinderea activității companiei către noi linii de business sau pentru dezvoltarea unor proiecte complexe. Serviciile se adresează afacerilor aflate în top 3-5 din sectorul în care activează, afacerilor cu perspectivă semnificativă de creștere sau regionalizare, afacerilor complementare din sectoare conexe, cu performanță financiară rezonabilă, afacerilor aflate într-o situație financiară dificilă, al căror raport preț/potențial este redus.

Echipa departamentului Investment Banking este formată din specialiști care au condus sau au fost implicați în peste 50 de tranzacții de M&A încheiate cu succes în ultimii 10 ani, în țară și în regiune. Consultanții Raiffeisen Bank au oferit servicii de cea mai înaltă calitate care au permis maximizarea intereselor clienților, într-un mediu economic aflat într-o continuă schimbare.

Raiffeisen Bank oferă servicii de consultanță atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător. Serviciile oferite: identificarea de oportunități de creștere prin achiziții și/sau vânzări, analiza nevoilor de finanțare și dezvoltare ale clienților, asistarea clienților în structurarea planului de finanțare, identificarea de investitori potențiali și facilitarea întâlnirilor între aceștia și reprezentanții clienților, asistarea clienților în efectuarea analizei due diligence și în evaluarea companiei, asistarea clienților în procesul de negociere cu investitorii, asistarea clienților în perfectarea și finalizarea tranzacției, asistarea clienților în obținerea aprobărilor tranzacției din partea autorităților (Consiliul Concurenței, ASF, BNR, etc).

Tranzacții de prim rang

Câteva proiecte importante de achiziții și fuziuni la care a asistat Raiffeisen Bank:

Vânzarea participației majoritare de către acționarii unei companii românești din sectorul de prelucrare a lemnului - consultantul vânzătorului (2015);

Vânzarea unei participații de 57% în Congaz deținută de OMV Petrom și E.ON către GDF România - consultantul vânzătorului (2014);

Achiziția de Raiffeisen Leasing a portofoliului de leasing al ING Lease - consultantul cumpărătorului (2014);

Vânzarea participației majoritare de către acționarii Star Storage către Axxess Capital - consultantul vânzătorului (2014);

Vânzarea Deutek de către Advent International către Axxess Capital - consultantul vânzătorului (2013);

Achiziția de către Raiffeisen Bank a diviziei de retail a Citibank Europe Plc, Sucursala România – consultantul cumpărătorului (2013);

Intermedierea uneia dintre cele mai mari tranzacții în sectorul agricol din România, care a implicat vânzarea unei afaceri ce opera peste 14.000 de hectare în sud-estul țării – consultantul vânzătorului (2013).

 

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Expertiza sectorială
Experiență vastă a specialiștilor Raiffeisen Bank acoperă o gamă largă de industrii: energie și utilități, bunuri de consum, sectorul industrial, agricultură, instituții financiare, media, telecom, tehnologie etc.


Consultanță personalizată, în funcție de nevoi

Specialiști care au condus sau au fost implicați în tranzacții de prim rang. Experiența în domeniu ne permite să oferim servicii de cea mai înaltă calitate în vederea maximizării intereselor clienților, într-un mediu economic aflat într-o continuă schimbare.

Avantaje pentru companie

Asociere profitabilă Posibilitatea de a beneficia de sinergii care duc fie la creșterea veniturilor, fie la reducerea costurilor.
Finanțare pentru dezvoltare Capital nou pentru creșterea și dezvoltarea mai rapidă a companiei.
Creștere și regionalizare Îmbunătățirea cotei de piață și acces pe alte piețe.
Strategii noi Oportunitatea de a beneficia de experiență, resursele și competențele unice ale unor investitori sofisticați.
Îmbunătățirea situației financiare Reducerea gradului de îndatorare a companiei și acces mai ușor la finanțare bancară.

Totul despre consultanța în fuziuni și achiziții:

Procesul de vânzare se desfășoară în următoarele etape: promovarea companiei în fața potențialilor investitori, derularea unui proces de due diligence, primirea ofertelor, negocierea și semnarea contractului.

Se efectuează o analiză-diagnostic și o evaluare a companiei pentru determinarea elementelor care pot afecta o potențială tranzacție. În cazul unui proces de vânzare, se urmărește atragerea unui număr mare de potențiali investitori pentru crearea unui climat competitiv, în vederea maximizării valorii pentru vânzător.

Procesul de cumparare se desfasoara in urmatoarele etape: abordarea tintei si demararea unor discutii preliminare pe baza unei eventuale scrisori de intentie sau a unei oferte neangajante, derularea unui proces de due diligence si efectuarea unei evaluari a companiei pe baza careia se va stabili pretul din oferta, inaintarea unei oferte angajante, negocierea si semnarea contractului de vanzare-cumparare. Ambele procese pot fi demarate in orice moment si pot dura intre 4 si 6 luni.

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

Pentru servicii de consultanță în fuziuni și achiziții de la Raiffeisen Bank, vă invitam să ne contactați în cadrul Departamentului de Investment Banking, la adresa de e-mail: investmentbanking@raiffeisen.ro.