Skip to main content

Oferta publică de cumpărare/preluare obligatorie

  • Oferta publică de cumpărare este destinată investitorilor care doresc achiziționarea unei participații a unei companii listate și este adresată tuturor acționarilor emitentului.
  • Oferta publică de preluare obligatorie este destinată investitorilor care dețin mai mult de 33% din drepturile de vot ale unui emitent.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Consultanță personalizată

Doriți să derulați o ofertă publică de cumpărare? Specialiștii Raiffeisen, cu o experiență vastă într-o gamă largă de industrii - energie și utilități, bunuri de consum, sectorul industrial, agricultură, instituții financiare, media, telecomunicații, tehnologie, etc., vă oferă consultanță personalizată, în funcție de nevoile și specificul companiei pe care o reprezentați.

Implicare și profesionalism

Echipa de profesioniști a Departamentului Investment Banking beneficiază de o vastă experiență în structurarea și intermedierea tranzacțiilor, acumulată prin participarea la mai mult de 20 de oferte publice de cumpărare/preluare obligatorie derulate pe piața românească de capital. Raiffeisen Bank va pregăti și coordona întregul proces pentru o execuție eficientă. Vă oferim, în cadrul acestui proces, servicii precum: structurarea tranzacției, pregătirea documentelor solicitate de instituțiile pieței de capital conform legislației în vigoare, organizarea campaniei de informare a acționarilor (opțional), coordonarea, supravegherea, controlul și raportarea subscrierilor zilnice, executarea tranzacției și menținerea comunicării cu instituțiile pieței de capital pe toată durata procesului.

Nevoi de business

Achiziționați companii pe piața de capital

Oferta publică de cumpărare este destinată investitorilor care doresc achiziționarea unei participații a unei companii listate la bursa de valori și este adresată tuturor acționarilor emitentului. Oferta publică de preluare este destinată investitorilor care, ca urmare a achizițiilor proprii sau ale persoanelor cu care acționează concertat, dețin mai mult de 33% din drepturile de vot ale unui emitent. Oferta publică de cumpărare/preluare poate fi urmată de retragerea de la tranzacționare a emitentului dacă sunt îndeplinite condițiile solicitate de legislația în vigoare.

Avantaje pentru companie

Pasi simpli către majoritate

Oferta publică de cumpărare este un proces cu un grad de complexitate redus față de o fuziune privată și, procedural, nu implică realizarea unui număr mare de activități complexe.

Totul despre oferta publică de cumpărare/preluare obligatorie:

Oferta publică de cumpărare trebuie lansată pentru o perioadă de minim 15 și maxim 50 zile lucrătoare.

Prețul ofertei se stabilește în conformitate cu reglementările în vigoare, aprobate de ASF.

Durata procesului este de aproximativ 2 - 3 luni.

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

Pentru a derula o ofertă publică de cumpărare prin intermediul Raiffeisen Bank,vă invităm să ne contactați în cadrul Departamentului de Investment Banking, la adresa de e-mail: investmentbanking@raiffeisen.ro.