Skip to main content

Factoring

Încasați în avans facturile cu plata la termen

Serviciile de Factoring se adresează companiilor care livrează mărfuri sau prestează servicii cu plata la termen și urmăresc gestionarea eficientă a creditului comercial. Prin cesionarea creanțelor către banca, compania poate beneficia de finanțarea facturilor înainte de scadență, colectarea creanțelor și protecție împotriva riscului de neplată.

Nevoi de business

Cu ajutorul factoringului, puteți beneficia de finanțarea facturilor înainte de scadență. Aceasta înseamnă că veți obține acces rapid la lichidități pentru a acoperi cheltuielile curente, pentru a investi în creșterea afacerii sau pentru a profita de oportunități noi și incitante.

Nu veți mai fi nevoit să vă îngrijorați cu privire la întârzierile de plată sau riscul de neplată, deoarece banca preia aceste responsabilități, permițându-vă să vă concentrați asupra ceea ce faceți cel mai bine - dezvoltarea afacerii și oferirea unor produse și servicii excepționale.

Avantaje

Optimizarea fluxurilor de numerar Aveți acces la lichiditate imediată, prin încasarea până la maximum 100% din valoarea facturilor (inclusiv TVA), înainte de scadență.
Protecție împotriva riscului de neplată Beneficiați de protecție împotriva riscului de neplată a partenerului comercial, în cazul soluției de factoring fără recurs.
Externalizarea colectării creanțelor Câștigați timp cu externalizarea administrării și colectării creanțelor de către bancă.
Finanțare rapidă și flexibilă Puteți utiliza în mod flexibil sumele finanțate, în funcție de nevoile de business imediate.
Condiții comerciale avantajoase Beneficiați de un avantaj competitiv prin vânzarea cu plata la termen extins.

Totul despre factoring:

Serviciile de Factoring permit finanțarea până la maximum 100% din valoarea creanțelor, administrarea și colectarea creanțelor și acoperirea riscului de neplată a partenerului comercial.

Moneda: Lei, Euro sau USD.

Scadența creanțelor: Raiffeisen Bank acceptă facturi cu termen de plată de maximum 360 de zile.

Rata dobânzii penalizatoare

Rata dobânzii penalizatoare = 15% p.a., valabilă pentru toate facilitățile de credit și toate valutele în care este denominată facilitatea, așa cum este aceasta revizuită periodic de bancă și comunicată prin afișare pe site-ul băncii.

Cum puteți obține servicii de factoring?

Simplu și eficient

Pentru servicii de Factoring, puteți apela la agenția preferată din rețeaua Raiffeisen Bank, sau puteți contacta specialiștii din cadrul Departamentului Factoring și Forfetare, la adresa de e-mail infofactoring@raiffeisen.ro.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Consultanță specializată, oferită de specialiști

Echipa noastră de specialiști asigură soluții personalizate pentru nevoile companiei pe care o reprezentați.

În sprijinul dumneavoastră

Încă nu ați găsit produsul dorit?

Mai multe despre soluțiile noastre de finanțare.

Doriți să extindeți activitatea companiei în afara țării?

Expertiză și profesionalismul specialiștilor noștri în corporate banking vă susțin intenția.