Skip to main content
Plasament accelerat

Plasament accelerat

Reușiți exitul fără probleme!

Acționarii care doresc să își vândă o participație semnificativă într-o companie listată la bursă, fără a derula o ofertă publică, au la dispoziție serviciul Plasament accelerat.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Responsabil de relație dedicat

La Raiffeisen Bank beneficiați de un responsabil de relație dedicat, încă de la începutul relației cu banca.

Consultanță specializată

Echipa de profesioniști a Departamentului Investment Banking beneficiază de o vastă experiență în structurarea și intermedierea tranzacțiilor pe piața de capital, acumulată prin participarea la cele mai importante tranzacții realizate pe piața românească de capital.

Raiffeisen Bank va pregăti și coordona întregul proces de Plasament accelerat pentru o execuție eficienta. Serviciile oferite de Raiffeisen Bank includ:
Pregătirea și structurarea tranzacției;
Bookbuilding;
Executarea tranzacției.

Experiență vastă în domeniu

Raiffeisen Bank deține o experiență extinsă dobândită într-o serie de plasamente accelerate:
- Joint Global Coordinator și Joint Bookrunner al Sindicatului care a intermediat Plasamentul Accelerat prin care Fondul Proprietatea a vândut participația de 13,5% în CNTEE Transelectrica (48 milioane de Euro, iulie 2014);
- Joint Global Coordinator și Joint Bookrunner al Sindicatului care a intermediat Plasamentul Accelerat prin care Fondul Proprietatea a vândut participația de 14,9% în SNTGN Transgaz (68 milioane de Euro, decembrie 2013);
- Joint Global Coordinator și Joint Bookrunner al Sindicatului care a intermediat Plasamentul Accelerat prin care BERD a vândut participația de 1,62% în OMV Petrom (87 milioane de Euro, noiembrie 2013)
- Join Lead Manager al Sindicatului care a intermediat Plasamentul Accelerat prin care Fondul Proprietatea a vândut o participație de 5,6% în OMV Petrom (57milioane de Euro, mai 2013);
- Joint Bookrunner al Sindicatului care a intermediat Plasamentul Accelerat prin care BERD a vândut 0,2% din participația sa în OMV Petrom (19 milioane de Euro, decembrie 2012).

Nevoi de business

Acționarii care doresc să își vândă, integral sau parțial, participația într-o companie, în vederea obținerii unei finanțări rapide, au la dispoziție serviciul Plasament accelerat, care se realizează printr-o ofertă adresată doar investitorilor calificați sau unui număr de cel mult 150 de persoane fizice și juridice sau investitorilor care achiziționează acțiuni în valoare de cel puțin 100.000 de Euro, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Avantaje pentru companie

Cale facilă pentru exit Beneficiați de o cale facilă de ieșire din grupul acționarilor actuali, prin vânzarea pachetului de acțiuni către alți investitori prin intermediul bursei.
Repere clare pe piața de capital Piața de capital vă oferă un reper de preț pentru valoarea companiei, în eventualitatea unui exit al acționarilor existenți, prin intermediul serviciului Plasament accelerat.
Beneficii de imagine Vă bucurați de notorietate și vizibilitate crescute ale companiei în rândul partenerilor de afaceri și clienților, beneficiind de atenția acordată de investitori și de analiști.
Eficient și operativ Ca să vă bucurați de mai mult timp, acest proces de Plasament accelerat se desfășoară pe o durată scurtă.

Totul despre plasamentul accelerat:

Serviciul de Plasament accelerat nu necesită publicarea unui prospect de ofertă în condițiile în care este adresat:
Investitorilor instituționali;
Unui număr de cel mult 150 de persoane fizice și juridice;
Investitorilor care achiziționează acțiuni în valoare de cel puțin 100.000 de Euro, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Prețul ofertei se stabilește pe baza feedback-ului primit din partea investitorilor instituționali în cadrul procesului de bookbuilding. De regulă, serviciul de Plasament accelerat durează 1- 2 zile.

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

Vă invitam să ne contactați în cadrul Departamentului de Investment Banking, la adresa de e-mail: investmentbanking@raiffeisen.ro .