Skip to main content

Oferta publică secundară de vânzare

Gestionați în mod optim exitul parțial sau integral dintr-o companie listată la bursă

Destinată acționarilor care doresc să își vândă, integral sau parțial, participația dintr-o companie, garantând o valoare reală pentru companie și un exit corect, serviciul Ofertă publică secundară de vânzare este soluția ideala de finanțare externă.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Responsabil de relație dedicat

La Raiffeisen Bank beneficiați de un responsabil de relație dedicat, încă de la începutul relației cu banca.

Consultanță personalizată 

Echipa de profesioniști a Departamentului beneficiază de o vastă experiență în structurarea și intermedierea tranzacțiilor pe piața de capital, acumulată prin participarea la cele mai importante tranzacții realizate pe piața românească de capital.

Raiffeisen Bank a fost Lead Manager și Joint Bookrunner al celei mai mari oferte publice secundare derulata pe BVB – SNTGN Transgaz (72 milioane de Euro, 2013), prin care Statul Român a vândut o participație de 15% din companie.

Execuție eficientă

Raiffeisen Bank va pregăti și coordona întregul proces pentru o execuție eficientă. Serviciile oferite de Raiffeisen Bank pentru o Ofertă publică secundară de vânzare includ:
Sprijin în pregătirea companiei pentru oferta publică și listarea la bursă;
Structurarea tranzacției și dezvoltarea conceptului investițional;
Pregătirea documentelor solicitate de instituțiile pieței de capital conform legislației în vigoare;
Organizarea campaniei de pre-marketing și marketing;
Roadshow și Bookbuilding;
Executarea tranzacției și tuturor demersurilor pentru admiterea la tranzacționare;
Menținerea comunicării cu instituțiile pieței de capital pe toată durata procesului de Ofertă publică secundară de vânzare.

Avantaje pentru companie

Avantajele unui exit facil Vă bucurați de o cale facilă de ieșire a acționarilor actuali, prin vânzarea pachetului lor de acțiuni către alti investitori prin serviciul Ofertă publică secundară de vânzare.
Valoare corectă în cazul unui exit Aveți siguranța că piața de capital oferă un reper de preț pentru valoarea companiei, în eventualitatea unui exit al acționarilor existenți.
Acces facil la finanțare Dețineți posibilitatea de a apela la noi infuzii de capital prin oferte publice ulterioare și acces mai facil la alte resurse de finanțare prin Oferta publică secundară de vânzare.
Poziționare favorabilă pe piață Vă bucurați de notorietate și vizibilitate crescute în rândul partenerilor de afaceri și clienților companiei, beneficiind de atenția acordată de investitori și de analiști.

Totul despre oferta publică secundară de vânzare:

Prețul ofertei pentru Oferta publică secundară de vânzare se stabilește pe baza feedback-ului primit din partea investitorilor instituționali în cadrul procesului de bookbuilding.

Plasamentul se realizează în principal către investitori instituționali, dar și către investitori retail.

Marketing: pre-marketing, roadshow în principalele orașe europene.

Perioada ofertei este de regulă de 1-2 săptămâni.

Procesul pentru Oferta publică secundară de vânzare poate dura între 6-8 luni.

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

Vă invităm să ne contactați în cadrul Departamentului de Investment Banking, la adresa de e-mail: investmentbanking@raiffeisen.ro.