Skip to main content
Industria prelucratoare si servicii

Industria prelucrătoare și servicii

Expertiza noastră

România are o capacitate industrială importantă, reprezentând o ramură strategică a economiei naționale, fiind considerată multiplicator de producție, locuri de muncă, generatoare de taxe și valoare netă adăugată.

Cu un departament specializat în aceste sectoare de peste 10 ani, Raiffeisen Bank înțelege elementele specifice ce le caracterizează, precum și influențele la nivel mondial, având astfel capacitatea de a aborda în mod constructiv atât oportunitățile, cât și dificultățile cu care se confruntă companiile din aceste domenii.

Industria prelucrătoare

Raiffeisen Bank este aici pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele financiare. Cu o înțelegere profundă a sectorului dvs. și a industriilor conexe, putem oferi instrumentele și soluțiile potrivite pentru a vă ajuta să vă îndepliniți nevoile de zi cu zi și să vă atingeți obiectivele pe termen mediu și lung.

Clienții noștri activează în următoarele industrii:

- Minerit și metale: extracția cărbunelui, minerale feroase și neferoase, metale prețioase, colectarea deșeurilor;

- Metalurgie: producția de produse metalurgice feroase și neferoase, construcții metalice și activatati conexe;

- Industrie grea: fabricarea de echipamente grele, unelte, construcția de nave și aeronave și alte activități conexe;

- Echipamente: fabricarea de bunuri de folosință îndelungată, fabricarea de echipamente electronice și componente, echipamente de iluminat, fire și cabluri și alte activități conexe;

Servicii

Specialiștii departmentului deservesc și companiile active în zonele conexe de servicii atașate industriilor mai sus menționate precum și din alte zone de servicii precum:

- educație, media, resurse umane, consultanță, case de avocatură;

- reciclare: salubritate, reciclare și orice alte tipuri de servicii;

- turism și industria ospitalității;

- financiare (companii de leasing / credite de consum neafiliate la grupuri financiar bancare);

Soluții dedicate

Linii de credit pentru finanțarea întregului ciclu de activitate: prefinantarea activității de producție, finanțarea activităților comerciale și/sau a capitalului de lucru, finanțarea transportului și încasării.

Împrumuturi pe termen lung pentru investiții specifice, pentru creșterea capacității de producție, pentru îmbunătățirea fluxului de producție, pentru achiziții sau refinantari; Cofinanțarea investițiilor susținute din fonduri europene.

Linii de emitere scrisori de garanție și acreditive.

Factoring și scontare, pentru derularea activității fără să vă faceți griji privind plata sau încasarea datoriilor.

Soluții pentru administrarea eficientă a fluxurilor de numerar și lichidități.

În sprijinul dumneavoastră

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu informații și sfaturi utile la adresa de e-mail roxana.barbato@raiffeisen.ro.