Skip to main content
Distribuire dividende si alte drepturi banesti

Distribuire dividende și alte drepturi bănești

Transmiterea centralizata a plăților pentru compania dumneavoastră.

Folosind soluțiile de viramente și plăți, companiile transmit către bancă fișiere cu tranzacții multiple, simplificând astfel distribuirea dividendelor, subvențiilor, daunelor din asigurări sau a altor tipuri de viramente către un număr semnificativ de beneficiari.

Nevoi de business

Folosind soluțiile de viramente și plăți disponibile, compania dumneavoastră poate transmite către Raiffeisen Bank fișiere conținând toate tranzacțiile care trebuie efectuate. Aceasta înseamnă că nu mai este necesară efectuarea manuală a fiecărei plăți în parte, ceea ce duce la economisirea timpului și a eforturilor angajaților implicați în procesul de distribuire a fondurilor.

Această abordare centralizată aduce multiple avantaje. În primul rând, vă permite să gestionați mai eficient plățile către un număr mare de beneficiari, evitând astfel erorile umane și reducând posibilitatea de a omite sau a întârzia plățile. De asemenea, acest sistem facilitează evidența financiară și monitorizarea tranzacțiilor, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra tuturor plăților efectuate.

Este demn de menționat că utilizarea acestui sistem nu numai că aduce beneficii operaționale și de eficiență, dar contribuie și la creșterea nivelului de satisfacție al beneficiarilor. Prin intermediul transmiterii centralizate a plăților, aceștia pot primi fondurile într-un mod mai rapid și mai precis, ceea ce consolidează relația de încredere între compania dumneavoastră și beneficiarii plăților.

Avantaje pentru companie

Simplu și rapid Reducerea costurilor de distribuire a plăților se realizează prin comasarea acestora într-un singur fișier, fără a mai completa ordine de plată pentru fiecare beneficiar.
Plăți fără efort Efectuați un număr semnificativ de plăți prin transmiterea de fișiere către bancă, cu sumele cuvenite beneficiarilor, pe canalul agreat, fără a mai fi necesară completarea unui ordin de plată pentru fiecare operațiune în parte.
Operativitate și eficiență Beneficiați de o debitare unică, iar aceasta reprezintă suma globală a plăților multiple.
Control și siguranță online Compania este informată online, pe canalul electronic de tranzacționare, asupra statusului plăților transmise prin fișiere.
Evidența la zi Sunteți informat zilnic, în extrasul de cont, cu privire la plățile multiple efectuate.

Totul despre distribuire de dividende și alte drepturi bănești:

Raiffeisen Bank vă oferă serviciul de distribuire de dividende și alte drepturi bănești către unul sau mai mulți beneficiari, prin preluarea unui fișier din partea companiei. Fișierele cu sumele destinate plăților sunt înregistrate în cont printr-o singură debitare.

Compania poate transmite fișierele de plăți prin intermediul unuia dintre următoarele canale: Internet banking, Raiffeisen Online sau home banking, Multicash.

Reconcilierea sumelor plătite către beneficiari se poate face pe baza rapoartelor specifice și a extraselor de cont, cu frecvență zilnică sau intermediară.

Cum puteți achiziționa serviciul?

Simplu și eficient

La Raiffeisen Bank, beneficiați de un Responsabil de relație dedicat companiei pe care o reprezentați, care vă pune la dispoziție o ofertă personalizată. De asemenea, ne puteți contacta la adresa de e-mail cash.management@raiffeisen.ro.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Rapoarte detaliate

Compania este informată în permanență asupra sumelor distribuite prin extrasele de cont zilnice și intermediare sau prin rapoartele de reconciliere primite de la bancă, cu sumele plătite în numerar către beneficiari și cu suma totală din fișier.

Servicii de plată simple și eficiente

Disponibilitate extinsă a serviciului de internet banking: de luni până duminică, până la ora 23:50.

Acoperire completă

Companiile au la dispoziție canale electronice cu disponibilitate maximă și o rețea extinsă de agenții Raiffeisen Bank.

Întrebări frecvente

Orice companie locală sau internațională care distribuie numerar, la scara națională, către un număr mare de beneficiari, persoane fizice și juridice.

Dividendele pot fi distribuite către o persoană juridică prin transfer către contul acesteia, deschis la Raiffeisen Bank sau la alta bancă.

Sumele distribuite pot fi, de exemplu, dividende, subvenții, despăgubiri aferente contractelor de asigurare sau contravaloarea acțiunilor, în cazul delistarii de la bursă.

Utilizând serviciul de distribuire de dividende și alte drepturi bănești de la Raiffeisen Bank, companiile beneficiază de flexibilitate în efectuarea tranzacțiilor, eliminarea erorilor, reducerea costurilor și automatizarea procesului de reconciliere în baza rapoartelor primite de la bancă.

Structura fișierelor este simplă, conține un minim de informații necesare distribuirii, cum ar fi numele și prenumele beneficiarului, CNP-ul beneficiarului pentru plăți prin numerar, suma de plată și contul IBAN pentru plăți în cont. Structura este detaliată în ghidurile de utilizare ale aplicațiilor electronice.

Raiffeisen Bank poate distribui sume în Lei prin încărcare de fișiere cu sume de plată atât către beneficiari cu conturi deschise la banca noastră, cât și către conturi deschise la alte bănci din România.