Skip to main content
Finantari eligibile suport EIB

Finanțări eligibile suport EIB

Suntem conștienți că fiecare afacere are nevoi unice și că flexibilitatea în gestionarea fluxurilor de numerar este esențială. Prin intermediul parteneriatului cu Banca Europeană de Investiții (BEI), putem oferi termene de rambursare adaptate nevoilor și resurselor tale., pentru a te asigura că planurile tale de afaceri nu sunt afectate de presiunea financiară.

Tot ce vrei să știi despre finanțări eligibile suport EIB:

Credite pentru investiții sau capital circulant/cheltuieli curente

Valoarea maximă a proiectului finanțat: 25 milioane EUR sau echivalentul în RON.

Durata maximă: minimum 24 de luni, dar fără a depăși durata de viață a proiectului finanțat.

Tipuri de costuri eligibile pentru finanțare

- Achiziția, renovarea sau extinderea de active corporale, inclusiv cheltuieli de finanțare pe durata construcției, în limita a 10% din valoarea totală a costurilor proiectului.
- Investiții în active necorporale: cheltuieli de cercetare, dezvoltare și inovare (inclusiv cheltuieli salariale aferente activității de dezvoltare și inovare și pentru achiziția de patente, mărci înregistrate, licențe, etc.), achiziția de licențe, software și alte active;
- Nevoia de capital de lucru pe termen mediu și lung (minimum 2 ani) - Inclusiv achiziția de materii prime și materiale, stocuri, costul obiectelor de inventar, finanțarea creanțelor comerciale din vânzări, alte cheltuieli de exploatare.

Cum poți obține finanțare?

Simplu, suntem aici pentru tine!

Dacă ești interesat de acest produs, vino în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank unde vei fi asistat de specialiștii noștri.

Criterii de eligibilitate:

Companii cu mai puțin de 250 angajați (IMM), respectiv de la 250 și până la 3000 de angajați (MidCaps)

Condiții pentru companii:

- sunt înregistrate și operează în România sau orice alt stat membru al UE
- nu sunt în dificultate financiară (lichidare, faliment, insolvență etc)
- nu activează în domenii restrictionate (producția și comercializarea de produse ilegale, arme și muniții, cazinouri, pariuri etc) sau interzise de legislația în vigoare la nivel național, european sau internațional

Nevoi de business

Finanțări eligibile către SME/MidCaps pentru suport BEI ca urmare a pandemiei Covid-19Intr-un context economic excepțional (manifestarea la nivel global a efectelor generate de pandemia de COVID-19, conflictul armat din Ucraina, creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, etc), întreprinderile mici și mijlocii (IMM) precum și cele cu capitalizare de piață medie (Mid Caps) se pot confrunta cu dificultăți în accesarea surselor de finanțare disponibile în piață.

Ca urmare a acordului încheiat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), Raiffeisen Bank oferă o dobândă redusă comparativ cu alte finanțări similare, având în vedere principalele caracteristici enumerate mai jos.

Beneficii pentru afacerea ta

Acces la finanțare

Finanțări eligibile către SME/MidCaps pentru suport BEI ca urmare a pandemiei Covid-19.

Dobândă redusă

Ca urmare a acordului încheiat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), Raiffeisen Bank oferă o dobândă redusă comparativ cu alte finanțări similare.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Bancă de prestigiu

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de bancomate, MFM și EPOS, mobile banking - Raiffeisen Smart Mobile și internet banking - Raiffeisen Online.

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.