Skip to main content
Acreditivul documentar

Acreditivul documentar

Instrumentul de plată ideal pentru import-export

Companiile care doresc să deruleze schimburi comerciale în siguranță au la dispoziție un instrument de plata care conferă siguranță că partenerul comercial respectă condițiile stipulate în acreditiv. Fie că intrați în afaceri cu parteneri noi, pătrundeți pe piețe noi sau operați cu valori mari, acreditivul oferă companiei garanția primirii contravalorii mărfurilor livrate, serviciilor prestate sau a lucrărilor efectuate.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Consultanță specializată

La Raiffeisen Bank, beneficiați de consultanță specializată, oferită de un Responsabil de relație dedicat.

Experiență dovedită

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție încă de la începutul relației cu Raiffeisen Bank.

Nevoi de business

Acreditivul nu este doar o simplă modalitate de plată, ci un simbol al încrederii reciproce între partenerii de afaceri. El înlesnește colaborarea, aduce liniște în relațiile de business și deschide porțile spre oportunități nelimitate.

Persoanele juridice interesate de desfășurarea securizată a tranzacțiilor de import-export pot beneficia de un instrument de plată ideal, care asigură certitudinea faptului că partenerul comercial respectă în totalitate condițiile specificate în acreditiv. Indiferent dacă se inițiază relații de afaceri cu parteneri noi, se intră pe piețe noi sau se desfășoară activități cu valori financiare semnificative, acreditivul constituie pentru companie o garanție a primirii contravalorii pentru bunurile livrate, serviciile prestate sau lucrările efectuate.

Avantaje pentru companie

Finanțare post livrare Acreditivul oferă exportatorului posibilitatea unei finanțări (fără recurs) post livrare.
Bonitate și putere de negociere Cu un acreditiv bancar, importatorul va beneficia de bonitate financiară și putere de negociere crescută.
Siguranța plăților Apelând la acreditivul bancar, beneficiați de costuri reduse față de un împrumut.

Totul despre acreditivul documentar:

Angajament irevocabil emis de banca Cumpărătorului în baza instrucțiunilor primite de la acesta, de a plăti o suma de bani în favoarea Vânzătorului, denumit beneficiarul acreditivului, cu condiția îndeplinirii întocmai și la timp a condițiilor și termenilor din acreditiv.

Plata poate fi efectuată la vedere sau la termen.

Acreditivul poate fi transferabil și/sau revolving.

Este supus Regulilor Uniforme pentru Acreditive Documentare emise de Camera de Comerț Internațională Paris.

Cum puteți obține finanțare?

Simplu și eficient

Pentru produsele de Trade Finance - Acreditivul documentar, Garanția bancară, Incasso, Avalizare, Contract Escrow și Contract pentru Conturi de Garanție - vă invităm să contactați specialiștii noștri la adresa de e-mail infotradefinance@raiffeisen.ro.