Skip to main content

Finanțări eligibile cu suport EIB

Suntem conștienți că fiecare afacere are nevoi unice și că flexibilitatea în gestionarea fluxurilor de numerar este esențială. Prin intermediul parteneriatului cu Banca Europeană de Investiții (BEI), putem oferi termene de rambursare adaptate nevoilor și resurselor dvs., pentru a vă asigura că planurile de afaceri nu sunt afectate de presiunea financiară.

Finanțări eligibile către SME/MidCaps pentru suport BEI ca urmare a pandemiei Covid-19

Într-un context economic excepțional (manifestarea la nivel global a efectelor generate de pandemia de COVID-19, conflictul armat din Ucraina, creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, etc), întreprinderile mici și mijlocii (IMM) precum și cele cu capitalizare de piață medie (Mid Caps) se pot confrunta cu dificultăți în accesarea surselor de finanțare disponibile în piață.

Ca urmare a acordului încheiat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), Raiffeisen Bank oferă o dobândă redusă comparativ cu alte finanțări similare, având în vedere principalele caracteristici enumerate mai jos.

Avantaje

Acces la finanțare Finanțări eligibile către SME/MidCaps pentru suport BEI ca urmare a pandemiei Covid-19
Dobândă redusă Ca urmare a acordului încheiat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), Raiffeisen Bank oferă o dobândă redusă comparativ cu alte finanțări similare.

Totul despre finanțări eligibile suport EIB:

Credite pentru investiții sau capital circulant/cheltuieli curente

Valoarea maximă a proiectului finanțat - 25 milioane EUR sau echivalentul în RON

Durata maximă - Minimum 24 de luni dar fără a depăși durata de viață a proiectului finanțat

Tipuri de costuri eligibile pentru finanțare:

- Achiziția, renovarea sau extinderea de active corporale, inclusiv cheltuieli de finanțare pe durata construcției, în limita a 10% din valoarea totală a costurilor proiectului.

- Investiții în active necorporale: cheltuieli de cercetare, dezvoltare și inovare (inclusiv cheltuieli salariale aferente activității de dezvoltare și inovare și pentru achiziția de patente, mărci înregistrate, licențe, etc.), achiziția de licențe, software și alte active;
- Nevoia de capital de lucru pe termen mediu și lung (minimum 2 ani) - Inclusiv achiziția de materii prime și materiale, stocuri, costul obiectelor de inventar, finanțarea creanțelor comerciale din vânzări, alte cheltuieli de exploatare.

Rata dobânzii penalizatoare

Rata dobânzii penalizatoare = 15% p.a., valabilă pentru toate facilitățile de credit și toate valutele în care este denominată facilitatea, așa cum este aceasta revizuită periodic de bancă și comunicată prin afișare pe site-ul băncii.

Cum puteți obține finanțări eligibile suport EIB?

Simplu, suntem aici pentru dumneavoastră!

Dacă sunteți interesat de acest produs, vă invitam în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank, unde veți fi asistat de specialiștii noștri.

Criterii de eligibilitate

Companii cu mai puțin de 250 angajați (IMM), respectiv de la 250 și până la 3000 de angajați (MidCaps), care:
- sunt înregistrate și operează în România sau orice alt stat membru al UE;
- nu sunt în dificultate financiară (lichidare, faliment, insolvență etc);
- nu activează în domenii restrictionate (producția și comercializarea de produse ilegale, arme și muniții, cazinouri, pariuri etc) sau interzise de legislația în vigoare la nivel național, european sau internațional.

 

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Experiență în programe de finanțare europeană

Beneficiezi de experiență acumulată de noi în acordarea acestui tip de creditare.  

Oferta diversificată dedicată nevoilor tale

Înțelegem nevoile afacerii tale și îți oferim tipurile de credite cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.