Skip to main content

Finanțarea culturilor agricole

Finanțarea costurilor de producție pentru culturile de cereale și plante oleaginoase

Produsul de finanțare pentru culturi agricole oferă lichiditatea necesară acoperirii cheltuielilor de înființare și întreținere a acestora, de la momentul achiziției materiei prime până la valorificarea recoltelor. Producătorii pot beneficia de finanțare pentru plata costurilor aferente culturilor de toamnă și primăvară, finanțând cheltuielile specifice: carburanți, semințe certificate, îngrășăminte chimice, insecto-fungicide, cheltuieli cu arenda. Acest produs se adresează fermierilor cu un istoric de producție de minimum două cicluri agricole.

Nevoi de business

Suntem aici să vă oferim sprijinul necesar prin intermediul produsului nostru de finanțare pentru culturi agricole. Acesta vă poate oferi lichiditatea de care aveți nevoie pentru a acoperi cheltuielile de înființare și întreținere a culturilor. Fie că este vorba despre culturi de toamnă sau de primăvară, putem fi alături de dumneavoastră, asigurându-ne că dispuneți de resursele necesare pentru a obține rezultatele pe care le doriți.

Avantaje

Finanțare adaptată ciclului agricol Scadența finală a finanțării și modul de utilizare sunt corelate cu etapele anului agricol, rambursarea efectuandu-se din vânzarea cerealelor sau a semințelor oleaginoase recoltate.
Finanțarea expertizei și productivității Pentru obținerea finanțării, ținem cont de producțiile obținute anterior, de nivelul de dotare mecanică și tehnologică. În lipsa garanțiilor materiale, companiile pot beneficia de o garanție din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural, de până la 80% din finanțarea acordată.
Costuri semnificativ mai scăzute Plata materiei prime în momentul achiziției vă oferă argumente puternice în negocierea prețului acesteia.
Continuitate an de an Apelând la soluțiile de finanțare a culturilor agricole câștigați continuitate în desfășurarea activității curente de producție agricolă, prin asigurarea necesarului de finanțare de la înființarea recoltei până la valorificarea producției.

Totul despre finanțarea culturilor agricole:

Credit pentru finanțarea cheltuielilor aferente producției agricole, de la înființare la recoltare.

Moneda: Lei;
Perioada de creditare: în funcție de ciclul operațional până la 2 ani agricoli;
Utilizare: în funcție de necesarul de finanțare aferent anului agricol respectiv, pe bază de documente care evidențiază cheltuielile;
Rambursare: pe măsură vânzării stocurilor rezultate în urma recoltării culturilor finanțate;
Garanții: gaj pe cultură și stocuri. Se poate combina cu o garanție din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural.

Rata dobânzii penalizatoare

Rata dobânzii penalizatoare = 15% p.a., valabilă pentru toate facilitățile de credit și toate valutele în care este denominată facilitatea, așa cum este aceasta revizuită periodic de bancă și comunicată prin afișare pe site-ul băncii.

Cum puteți obține finanțarea culturilor agricole?

Simplu și eficient

La Raiffeisen Bank, beneficiați de un Responsabil de relație dedicat companiei pe care o reprezentați, care vă pune la dispoziție o ofertă personalizată. De asemenea, aveți posibilitatea de a contacta specialiștii noștri la adresa de e-mail finantaristructurate@raiffeisen.ro.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Consultanță personalizată

Echipa noastră de consultanți bancari vă stă la dispoziție încă de la intrarea în relația cu banca, pentru alegerea soluției potrivite de finanțare și/sau garantare.

În sprijinul dumneavoastră

Încă nu ați găsit produsul dorit?

Mai multe despre soluțiile noastre de finanțare.

Căutați soluții de finanțare pentru agricultură?

Expertiză și profesionalismul specialiștilor noștri în corporate banking vă susțin intenția.