Skip to main content

Finanțarea comerțului cu bunuri fungibile

Finanțarea comerțului cu mărfuri primare

Companiile care activează în sectorul industrial sau agricultură, comercializează sau prelucrează un bun fungibil (cereale și semințe oleaginoase, produse petroliere și derivate, metale feroase și neferoase) pot utiliza soluția de finanțare pentru a-și acoperi necesarul de numerar în vederea achiziției, stocării, prelucrării și livrării bunurilor, până la încasarea din contractul comercial.

Nevoi de business

Finanțarea comerțului cu bunuri fungibile este o sursă vitală de creștere economică și dezvoltare în întreaga lume. Prin intermediul acestui proces, mărfurile sunt finanțate și mișcate rapid către piețele globale, asigurând astfel un lanț de aprovizionare eficient și continuu. 
Prin accesarea de fonduri, orice companie contribuie la crearea de locuri de muncă, stimularea inovației și îmbunătățirea nivelului de trai al comunităților. 

Avantaje

Produs adaptat fluxului comercial Produsul se pliază pe fluxul comercial, urmărind parcursul logistic al mărfurilor și unindu-l cu fluxul de numerar. Finanțarea poate acoperi atât comerț intern, cât și import de materii prime în vederea procesării.
Plan de finanțare flexibil Rambursare adaptată încasărilor în funcție de ciclul comercial. Sumele rambursate pot fi reutilizate pe perioada de valabilitate a facilitații.
Sursa de lichidități Puteți accesa resursele financiare în corelație cu volumul contractului comercial sau valoarea stocurilor achiziționate.

Totul despre finanțarea comerțului cu bunuri fungibile:

Soluții de finanțare pentru achiziționarea, procesarea și vânzarea de bunuri fungibile (cotate sau necotate la bursă).

Moneda: Lei și/sau Euro și/sau USD;
Perioada de creditare: în funcție de ciclul operațional al companiei, până la 12 luni;
Utilizare conform necesarului de plată din contractele comerciale;
Rambursare: pe măsura vânzării oricărui bun fungibil finanțat;
Garanții: structură flexibilă - se aduc în garanție bunurile finanțate.

Rata dobânzii penalizatoare

Rata dobânzii penalizatoare = 15% p.a., valabilă pentru toate facilitățile de credit și toate valutele în care este denominată facilitatea, așa cum este aceasta revizuită periodic de bancă și comunicată prin afișare pe site-ul băncii.

Criterii de eligibilitate

Companiile care activează în domenii precum: agricultură, comerț cu produse petroliere, metale feroase și neferoase, produse chimice și minereuri. Pe lângă un istoric pozitiv cu partenerii comerciali, companiile trebuie să aibă în vedere monitorizarea și asigurarea mărfurilor pe perioada de transport și stocare.

Cum puteți obține finanțare?

Simplu și eficient

La Raiffeisen Bank, beneficiați de un Responsabil de relație dedicat, iar acesta vă va pune la dispoziție o ofertă personalizată. De asemenea, aveți posibilitatea de a contacta specialiștii nostri la adresa de e-mail finantaristructurate@raiffeisen.ro.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Consultanță personalizată

Echipa noastră de consultanți bancari vă stă la dispoziție încă de la intrarea în relația cu banca, pentru alegerea soluției potrivite de finanțare și/sau garantare.

În sprijinul dumneavoastră

Încă nu ați găsit produsul dorit?

Mai multe despre soluțiile noastre de finanțare.

Căutați soluții pentru a asigura capital de lucru?

Expertiza și profesionalismul specialiștilor noștri în corporate banking vă susțin intenția.