Skip to main content
Alte servicii de consultanta

Alte servicii de consultanță

Companiile care doresc să-și optimizeze rezultatele beneficiază de servicii precum analiza financiară și evaluare pentru proiecte de investiții și societăți comerciale, consultanță pentru dezvoltarea planurilor de afaceri, consultanță pentru finanțarea de proiecte, consultanță în proiecte de ajutor de stat.

Cum puteți achiziționa servicii de consultanță?

Simplu și eficient

Vă invitam să ne contactați în cadrul Departamentului de Investment Banking, la adresa de e-mail: investmentbanking@raiffeisen.ro.

Motive în plus ca să alegeți Raiffeisen Bank

Expertiză sectorială
Experiența vastă a specialiștilor Raiffeisen Bank acoperă o gamă largă de industrii: energie și utilități, bunuri de consum, sectorul industrial, agricultură, instituții financiare, media, telecom, tehnologie etc.


Consultanță personalizată
Specialiști care au condus sau au fost implicați în tranzacții de prim rang, atât în țară cât și în străinătate. Experiența în domeniu ne permite să oferim servicii de cea mai înaltă calitate în vederea maximizării intereselor clienților, într-un mediu economic aflat într-o continuă schimbare.

Nevoi de business

Obțineți servicii de consultanță pentru proiectele dumneavoastră

Raiffeisen Bank pune la dispoziția companiilor care doresc să-și optimizeze rezultatele o gamă variată de servicii de consultanță, precum: analiză financiară și servicii de evaluare pentru proiecte de investiții și societăți comerciale, consultanță cu privire la dezvoltarea planurilor de afaceri, consultanță pentru finanțarea de proiecte; servicii de consultanță în proiecte de ajutor de stat.

Avantaje pentru companie

Plan solid de afaceri Aveți posibilitatea de a pregăti un plan de afaceri bine fundamentat, care să reflecte obiectivele strategice ale companiei și care să dea o indicație de valoare cât mai reală a afacerii.
Asistență specializată Aveți posibilitatea de a beneficia de servicii de consultanță bancară și asistență specializată și experimentată în pregătirea și susținerea documentației pentru finanțarea proiectelor de investiții.
Susținerea proiectului Beneficiați de asistență specializată și experimentată în pregătirea și susținerea documentației pentru proiectele de ajutor de stat, atât în fața autorităților din România, cât și în fața Comisiei Europene.

Totul despre serviciile de consultanță:

Responsabil de relație dedicat

Experiența vastă a specialiștilor Raiffeisen Bank acoperă o gamă largă de industrii, precum energie și utilități, bunuri de consum, sectorul industrial, agricultură, instituții financiare, media, telecom, tehnologie.

Servicii de consultanță în funcție de nevoi

Echipa Departamentului de Investment Banking este specializată într-o gamă largă de servicii de consultanță, în funcție de nevoile companiei pe care o reprezentanți. Printre acestea se numără:

Asistență acordată companiilor în pregătirea planurilor de afaceri;

Evaluare de companii sau active în scopul determinării prețului de vânzare într-o tranzacție sau pentru determinarea valorii de lichidare a unei entități;

Consultanță acordată companiilor și autorităților Statului Român în aspecte de ajutor de stat;

Analiză financiară sau comercială a companiilor;

Proiecte de ridicare finanțare prin (1) fonduri de private equity, (ii) venture capital, (iii) hedge funds;

Asistență în privatizarea companiilor de stat, fie prin piață de capital, fie prin achiziții & fuziuni;

Proiecte „greenfield" și "brownfield”: pregătirea documentelor proiectului, pregătirea planului de afaceri, asistență în înființarea companiei de proiect;

Opinii corecte în scopul certificării prețului unei tranzacții sau al valorii unui activ/protofoliu de active în cadrul unui proces de preluare.

Expertiza avizată și certificată prin rezultate

Cele mai importante proiecte de consultanță la care au participat membrii echipei Departamentului de Investment Banking:

Obținerea aprobării Comisiei UE cu privire la implementarea anumitor măsuri de sprijin din partea statului român în favoarea Oltchim SA – consultantul financiar al companiei în materie de ajutor de stat (2007 – 2011);

Obținerea aprobării Comisiei UE cu privire la implementarea unui plan complex de dezvoltare din partea statului român în favoarea Rafo SA – consultantul financiar al companiei în materie de ajutor de stat (2010 - 2012);

Asistență acordată Electrabel (GDF Suez) în identificarea oportunităților de intrare pe piața de energie din România;

Due diligence realizat pentru Eureko cu privire la Asirom pentru o potențială achiziție;

Definirea strategiei pentru intrarea Uniqa pe piața de asigurări din România prin achiziția de societăți-țintă locale;

Consultanță financiară acordată Monopoly TV pentru atragerea finanțării prin produse de investiții sau bancare, precum private equity sau credite.

Etapele procesului de obtinere a acestor servicii de consultanta sunt adaptate in functie de nevoile clientului si de specificul serviciului solicitat.

Unele proiecte si servicii de consultanta (Proiectele de ajutor de Stat, de exemplu) urmeaza pasii ceruti de cadrul de reglementare national sau international al unui astfel de proiect.