Skip to main content

Cumpărături online în siguranță

Achizițiile efectuate pe internet sunt întotdeauna protejate de Raiffeisen Bank. Bunurile necesare companiei dumneavoastră pot fi procurate rapid, fără niciun risc, în condițîi de siguranță maximă, datorită unei noi tehnologii dezvoltate de Visa Internațional și pusă la dispoziție de Raiffeisen Bank. 


3-D Secure

Comerț Electronic 3-D Secure este un serviciu atașat cardurilor cu care compania dumneavoastră își poate asigura achiziția bunurilor online, fără riscuri. 3-D Secure a apărut că răspuns la necesitatea dezvoltării unor mijloace prin care să se verifice dacă persoană care face o plata pe internet este chiar dețînătorul real al cardului. 

Acest standard este adoptat și de magazinele care vând mărfuri pe Internet, semnul distinct (pentru utilizatori de carduri Visa) prin care se pot recunoaște astfel de comercianți fiind logo-ul "Verified by VISA".

 

Serviciul Comerț Electronic 3-D Secure are la baza un sistem de cod unic asociat fiecărei tranzacțîi cunoscut doar de către utilizatorul de card, care ii oferă acestuia protecție împotriva tranzacțiilor neautorizate, frauduloase, la comercianții care participa la acest serviciu.

Avantaje pentru companie

Autorizarea tranzacțiilor de plata efectuate cu cardul la comercianții care utilizează 3D Secure, se va realiza pe baza de OTP (one time password), un cod unic asociat fiecărei tranzacțîi care va fi transmis prin SMS, de la numărul  1867, doar către numărul de telefon mobil al utilizatorului de card declarat la banca, pentru fiecare tranzacție de acest tip.

Deoarece toate cardurile emise de Raiffeisen Bank sunt automat înrolate și activate în cadrul serviciului  3D Secure, activarea serviciului nu se realizează de către client. Activarea serviciului “Comerț Electronic 3-D Secure” va oferă siguranță deplină în această modalitate de a cumpără bunuri și servicii, fiind eliminat riscul fraudei realizate prin copierea informațiilor de plata sau prin generarea aleatorie de numere de carduri și utilizarea lor ulterioară pe internet. 

Dacă site-ul de pe care cumpărați afișează logo-ul "Verified by VISA" înseamnă că acesta a implementat tehnologia 3-D Secure, ceea ce va garantează securitatea informațiilor de plata. Când cumpărați de pe aceste site-uri vi se va solicită codul unic primit prin SMS pentru fiecare tranzacție, păstrând, astfel, controlul asupra cumpărăturilor online. 

Pentru magazinele virtuale, implementarea acestei tehnologii elimina riscul de fraudă și, implicit, de contestare a tranzacțiilor, cu toate costurile asociate refuzurilor de plata, lărgindu-se, astfel, baza pentru dezvoltarea afacerilor.

 

Atenție la Phishing

Recomandări pentru serviciul Comerț Electronic 3-D Secure

  • În momentul cumpărării de pe astfel de site-uri, trebuie să va asigurați că pagină de autentificare a tranzacției va conține: logo-ul Visa, precum și logo-ul Raiffeisen Bank. Apariția acestor elemente este dovadă că plata este autentificată de banca, iar informațiile nu sunt dezvăluite nici unei alte părți. Nu trebuie să introduceți parolă sau numărul cardului dacă unul dintre aceste elemente lipsește.
  • Verificați suma de plata, inclusiv poziționarea separatorului zecimal.
  • Rețineți coordonatele comerciantului, atât numele propriu-zis, cât și adresa site-ului, numerele de telefon, persoanele de contact.
  • Tipăriți o copie a confirmării cumpărăturii.
  • Este recomandabil să cumpărați de la comercianții cunoscuți, care au o reputație solidă și să evitați cumpărăturile online de pe site-urile care nu afișează logo-ul Verified by Visa
  • Nu răspundeți la e-mail-uri care va direcționează către website-uri care pot avea în adresa chiar denumirea băncii și în care vi se solicită, sub diverse motive (obținerea unor informații de ultima ora, oferirea unor facilități, reactivare user și parolă etc.), introducerea numărului de card sau dată expirării acestuia.
  • Dacă utilizați acest serviciu în locuri publice, când plecați, nu uitați să dezactivați site-ul pe care l-ați utilizat.
  • În cazul în care aveți suspiciuni, anunțați imediat banca; este de preferat să utilizați PC-uri pe care sunt instalate programe antivirus.