Skip to main content
Tilturi de stat

Titluri de stat

Investește în titluri de stat prin Raiffeisen Bank!

Dacă ai o firmă care caută soluții diversificate de investire a disponibilităților financiare, Raiffeisen Bank, prin echipa departamentului de Trezorerie, îți oferă soluții de investire în titluri de stat. Beneficiezi de cel mai scăzut risc și poți lichida plasamentele înainte de termen pentru a utiliza disponibilitățile, dar valoarea de răscumpărare în acest caz depinde de cotațiile de pe piața secundară.

Tot ce vrei să știi despre titlurile de stat:

Instrumente financiare emise de Ministerul Finanțelor, reprezentând împrumuturi ale statului în moneda națională și/sau în valută, de la populație și persoane juridice. Ele pot fi emise pe perioade scurte, medii sau lungi.

Raiffeisen Bank îți pune la dispoziție, prin intermediul dealerilor săi, o gamă largă de titluri de stat, precum și alte înscrisuri. Titlurile de stat sunt sub forma certificatelor de trezorerie și a obligațiunilor de stat.

Tipuri de instrumente financiare

1. Titluri de stat până la un an, cu discount și plata valorii nominale la scadență. Acestea se achiziționează la o valoare mai mică decât valoarea nominală, urmând că la maturitatea titlului să fie încasată valoarea nominală. Diferența între suma încasată la maturitate și cea plătita la achiziție reprezintă randamentul investiției.
2. Titluri de stat cu scadențe mai mari de un an, numite obligațiuni, care oferă posibilitatea încasării dobânzii, numita cupon, în funcție de tipul obligațiunii, anual, semestrial sau trimestrial. Raiffeisen Bank îți poate asigura accesul la piața primară a titlurilor de stat pentru toate licitațiile Ministerului Finanțelor Publice sau la piața secundară, dacă dorești lichidarea investiției înainte de termen.

Suma minimă a investiției: 50 000 Euro sau echivalent în alte valute.

Cum poți obține titluri de stat?

Simplu, suntem aici pentru tine!

Dacă ești interesat de acest produs, vino în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank unde vei fi consiliat de specialiștii noștri.

Criterii de eligibilitate

Clienți persoane juridice Raiffeisen Bank cu cifra de afaceri de până la 5 milioane Euro.

Oportunitățile de investiții nu așteaptă. Învață să le recunoști și să le valorifici.

Investiția în titluri de stat prin Raiffeisen Bank poate fi o alegere ideală pentru tine și firma ta. Cu un nivel de risc redus, vei beneficia de stabilitate și securitate, ceea ce este esențial în orice strategie de investiții. În plus, având posibilitatea de a lichida plasamentele înainte de termen, vei putea utiliza disponibilitățile financiare atunci când ai nevoie de ele.

Echipa noastră de experți îți va oferi asistență și expertiză, ghidându-te în procesul de investire și oferindu-ți informațiile necesare pentru a lua decizii înțelepte. Vom fi alături de tine pe tot parcursul investiției, asigurându-ne că obiectivele tale financiare sunt îndeplinite.

Beneficii pentru afacerea ta

Varietate și predictibilitate Ai posibilitatea de a efectua investiții pe termen scurt, mediu și lung conform obiectivelor firmei tale, în diverse valute. Titlurile de stat îți vor aduce un venit fix pe toată durata investiției.
Control Gestionezi, planifici și controlezi mai bine lichiditățile companiei tale, prin diversificarea investițiilor pentru diminuarea riscului, deoarece aceste instrumente financiare sunt considerate plasamente cu siguranță maximă.
Flexibilitate Îți poți transforma investițiile în lichidități oricând ai nevoie, pentru că instrumentele cu venit fix sunt negociabile (datorită existenței pieței secundare) fără a fi necesară lichidarea întregii sume investite.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Costuri reduse

Beneficiezi de comisioane atractive pentru participarea la piața primară și pentru operațiunile pe piața secundară.

Gamă variată de instrumente financiare

Poți solicita informații despre instrumente financiare tranzacționate pe Bursa de Valori București sau despre piețele internaționale de capital la numărul de telefon: (40) 21 306 1236.

Protecția investitorilor

Te invităm să consulți informații specifice privind Directiva MiFID ce vizează protecția investitorilor, în secțiunea:

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.