Skip to main content
Acreditivul documentar

Acreditivul documentar

Cu ajutorul acreditivului documentar, poți efectua tranzacții de comerț internațional și achiziționa o varietate largă de bunuri și servicii, având încredere că plata se va face conform acordului stabilit, iar în același timp ai garanția că vei primi banii pentru bunurile sau serviciile pe care le exporți.

Cum poți achiziționa produsul?

Dacă ești interesat de acest produs, vino în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank unde vei fi consiliat de specialiștii noștri.

Criterii de eligibilitate

Clienți persoane juridice Raiffeisen Bank cu cifra de afaceri între 1 și 5 milioane Euro.

Documente necesare

Dacă ai aprobată emiterea unui acreditiv documentar:

  • cerere de emitere semnată de persoanele autorizate
  • contract comercial, factură proforma etc.

Totul despre acreditivul documentar:

Acreditivul documentar reprezintă un angajament irevocabil de plată, emis de Raiffeisen Bank în calitate de banca emitenta, în baza instrucțiunilor primite de la clientul persoană juridică în calitate de ordonator, de a plăti o sumă de bani în favoarea furnizorului denumit beneficiarul acreditivului, cu condiția îndeplinirii în totalitate a condițiilor și termenilor agreați în cadrul acreditivului.

Optează pentru cel mai sigur instrument de plată!

Dacă ești importator și vrei să efectuezi în siguranță plăți, acreditivul documentar reprezintă un instrument de plată care îți permite să derulezi tranzacții de comerț internațional și să achiziționezi o gamă largă de bunuri și servicii. Astfel, ești sigur că plata se va efectua numai după ce furnizorul tău de mărfuri sau servicii prezintă către Raiffeisen Bank documente în strictă concordanță cu termenii și condițiile stabilite în cadrul acreditivului.

 

Avantaje pentru afacerea ta

Siguranță pentru plățile tale Te asiguri că efectuarea plăților se realizează de către Raiffeisen Bank numai pentru documente care satisfac termenii și condițiile acreditivului.
Condiții de plată mai bune Obții credite comerciale de la furnizorii tăi de mărfuri și servicii în condiții mai bune de plată.
Optimizare tranzacții Îți optimizezi tranzacțiile pentru o gama largă de cerințe solicitate de către furnizori: plăti la vedere sau la termen, transferabil, revolving, standby etc.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Modalități de plată adaptabile

Dacă operațiunile tale comerciale sunt mai puțin complexe, Raiffeiesen Bank îți pune la dispoziție și alte modalități de plată utilizate în tranzacțiile internaționale, potrivite nevoilor tale.

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.