Skip to main content
Incasari prin debit direct

Încasări prin debit direct

Alege metoda eficientă de încasare planificată a creanțelor de la clienții și partenerii tăi comerciali!

Crește controlul asupra facturilor scadente emise, precum și asupra lichidităților!

Dacă firma ta emite periodic facturi către aceiași clienți, cu serviciul Debit direct îți poți crește controlul asupra lichidităților, cât și asupra facturilor scadente pe care le-ai emis.

Prin intermediul acestui instrument de plată, inițiezi operațiunile de încasare prin transmiterea către bancă a instrucțiunilor de debitare directă a conturilor plătitorilor, cu sumele pe care ți le datorează, la datele convenite cu aceștia.

Este în avantajul tău să îți convingi clienții să încheie contracte de debitare directă cu banca, pentru a putea iniția procesul centralizat de colectare a facturilor emise.

Cum poți achiziționa serviciul?

Simplu, suntem aici pentru tine!

Daca esti interesat de acest serviciu, vino in cea mai apropiata agentie Raiffeisen Bank unde vei fi consiliat de specialistii nostri. 

Criterii de eligibilitate

Clienti persoane juridice Raiffeisen Bank cu cifra de afaceri pana la 5 milioane Euro.

Totul despre debit direct:

Descriere

  • Debit direct Intrabancar: instrument de plată inițiat de către beneficiar (companie emitentă de facturi, client Raiffeisen Bank) care transmite către bancă instrucțiunile de debitare directă a plătitorilor cu anumite sume de bani, la anumite date scadente. 
  • Debit direct Interbancar: instrument de plată prin care beneficiarul (companie emitentă de facturi, client Raiffeisen Bank transmite instrucțiunile de debitare directă a conturilor de la alte bănci a plătitorilor, cu anumite sume de bani, la anumite date scadente.

Mod de funcționare Debit direct Intrabancar

Mandatul de debitare/ Contractul: poate fi încheiat în orice agenție Raiffeisen Bank, inițiat din aplicația de internet banking, Raiffeisen Online sau la telefon, prin serviciul Raiffeisen Direct și care mandatează banca pentru efectuarea operațiunilor de încasare.
Lista facturilor de încasat: beneficiarul facturilor transmite periodic către Raiffeisen Bank fișierul care cuprinde facturile ce trebuie încasate.
Creditarea contului beneficiarului: poate avea loc în data scadentă sau în ziua anterioară (în cazul în care data scadentă nu este zi lucrătoare).​
Situația contractelor cu plătitorii: Raiffeisen Bank transmite situația acestor contracte către beneficiar, printr-un canal securizat.
Valuta: Lei, Euro, USD, CHF.

Mod de funcționare Debit direct Interbancar

Mandatul de debitare/ Contractul: poate fi încheiat în orice agenție a băncii plătitorului,de către acesta.

Lista facturilor de încasat: plătitorul remite beneficiarului o copie după mandatul de debitare directă încheiat cu banca sa, astfel încât beneficiarul să poată lua în evidență acest mandat și să transmită instrucțiuni de debitare către Raiffeisen Bank.

Creditarea contului beneficiarului: poate avea loc în data scadentă sau în ziua anterioară (în cazul în care data scadentă nu este zi lucrătoare).

Situația contractelor de plăți: Raiffesen Bank transmite beneficiarului (în ziua lucrătoare următoare datei scadente) fișierele ce conțin confirmările și refuzurile de plată.

Valuta: Lei.

Avantaje pentru afacerea ta

Sprijin pentru operațiuni contabile Beneficiezi de transmiterea automată a unui fișier care cuprinde informații actualizate despre tranzacțiile confirmate de către bancă, în baza căruia îți poți reconcilia operațiunile contabile cu reducerea la minim a erorilor de procesare.
Control Deții controlul asupra fluxului de fonduri al firmei, prin încasarea planificată a creanțelor.
Economie de costuri Minimizezi costurile de colectare și reconciliere a încasărilor, deoarece beneficiezi de un serviciu bazat pe instructare electronică.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Eficiență sporită

Îți fluidizezi traficul la ghișeele casieriilor tale și reduci încasările cu numerar efectuate în incinta sediilor tale.

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.