Skip to main content
Fonduri investitii IMM

Fondurile de investiții Raiffeisen Asset Management

Plasează-ți capitalul în fonduri de investiții!

Fondurile de investiții Raiffeisen Asset Management (RAM) se adresează firmelor cu capital disponibil de investit pe termen mediu sau lung și care dețin capacități de analiză a raportului profit-risc. Companiile investitoare pot apela la expertiza managerilor de fond RAM pentru a-și alcătui un portofoliu diversificat cu nivele diferite de randament și risc, în condiții de lichiditate.

Cum poți accesa produsul?

Simplu, suntem aici pentru tine!

Dacă ești interesat de acest produs, vino în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank unde vei fi consiliat de specialiștii noștri.

Criterii de eligibilitate

Pot investi în fonduri de investiții RAM clienții persoane juridice Raiffeisen Bank cu cifră de afaceri de până la 5 milioane Euro.

Tot ce vrei să știi despre fondurile de investiții RAM:

Alternativa la instrumentele clasice de economisire cum ar fi depozitele bancare, realizate prin colectarea de sume de la investitori pe care le investesc în diferite tipuri de instrumente financiare (acțiuni, obligațiuni, depozite, certificate de trezorerie,etc) după reguli care sunt stabilite în documentele fondurilor.

Durata recomandată a investițiilor: în funcție de natura plasamentelor care urmează a fi realizate de Fond se recomandă plasarea resurselor financiare pe un termen de 1 an cu opțiunea de răscumpărare a unităților de fond, în orice moment.

Tipologia fondurilor de investiții

După obiectivele fondului, acestea se clasifică în:

- fonduri monetare: investesc în instrumente de piața monetară (certificate de depozit, titluri de trezorerie, depozite bancare)

- fonduri de obligațiuni: investesc în instrumente cu venit fix (titluri de stat, corporatiste, municipale, etc.) cu scadență de cel puțîn pe 1 an

- fonduri de acțiuni: investesc preponderent în acțiuni cotate pe o piață reglementată. Principala sursă de creștere a activului fondului este aprecierea valorii acțiunilor deținute de fond

- fonduri mixte/echilibrate: investesc într-un mix de acțiuni și instrumente de piață monetară (certificate de depozit, titluri de trezorerie, depozitele bancare).

Cea mai bună investiție e cea pe care o faci azi

Fondurile de investitii sunt concepute pentru companiile care dispun de capital disponibil și doresc să îl investească în mod inteligent. 

Ce beneficii poți obține prin investirea în fondurile de investiții RAM? Poți beneficia de expertiza specialiștilor în investiții, care pot ajuta la alcătuirea unui portofoliu diversificat. Prin alocarea capitalului în mai multe instrumente financiare, poți minimiza riscurile și poți crește potențialul de randament. 
Un alt avantaj al fondurilor de investiții RAM este lichiditatea. Acest lucru înseamnă că poți avea acces la capitalul tău investit în orice moment, oferindu-ți libertatea de a face ajustări și schimbări în funcție de nevoile și obiectivele tale financiare.

Îți oferim o gamă largă de de fonduri deschise de investiții, care permit depuneri și retrageri în permanență, cu strategii inovative pentru piață locală. Credem că fondurile de investiții trebuie să fie accesibile, inclusiv prin limitarea riscului, tuturor categoriilor de investitori.

Beneficii pentru afacerea ta

Plasare a disponibilităților financiare Poți obține randamente superioare pentru capitalul tău plasandu-l în fonduri de investiții - o modalitate foarte utilizată de plasare a disponibilităților în țările dezvoltate, și totodată o alternativă la instrumentele clasice de economisire, cum ar fi depozitele bancare.
Administrare profesionistă a fondurilor Beneficiezi de expertiză în administrarea disponibilităților financiare ale afacerii tale oferită de echipa Raiffeisen Asset Management. Lichiditățile firmei tale sunt plasate în fonduri de investiții care respectă politici clar definite, după care îți poți stabili obiectivul investițional. Poți alege dintr-un portofoliu diversificat de instrumente financiare precum: acțiuni, obligațiuni, depozite, certificate de trezorerie, etc.
Flexibilitate Ai la dispoziție o gamă largă de produse pentru a satisface opțiunile tale pentru randament și risc.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Lichiditate crescuta

Sumele investite fac obiectul unei emisiuni si rascumparari continue asigurand astfel lichiditatea necesara fondurilor firmei tale.

Gama variata de instrumente financiare

Poti solicita informatii despre instrumente financiare tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti sau despre pietele internationale de capital la numarul de telefon: (40) 201 306 1236.

Protectia investitorilor

Te invit sa consulti informatii specifice privind Directiva MiFID ce vizeaza protectia investitorilor, in sectiunea:

Dedicare si expertiza

Aducem in relatia cu tine cunostintele si experienta noastra in domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale iti oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ti sustine planurile de dezvoltare. Le poti accesa usor prin reteaua noastra de agentii si echipa de consultanti dedicati.