Skip to main content
Acreditivul documentar

Acreditivul documentar

Acreditivul documentar îți oferă siguranța încasării contravalorii exportului, dar și certitudinea efectuării plății în condițiile stabilite.

Tot ce vrei să știi despre acreditivul bancar:

Acreditivul bancar documentar reprezintă un angajament irevocabil emis de Raiffeisen Bank în baza instrucțiunilor primite de la clientul persoană juridică, de a plăti o sumă de bani în favoarea furnizorului, denumit beneficiarul acreditivului, cu condiția îndeplinirii în totalitate a condițiilor și termenilor agreați în cadrul acreditivului.

Cum poți accesa produsul?

Dacă ești interesat de acest produs, vino în cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank unde vei fi consiliat de specialiștii noștri, sau ne poți contacta la adresa de email: infotradefinance@raiffeisen.ro.

Criterii de eligibilitate

Clienți persoane juridice Raiffeisen Bank cu cifră de afaceri până la 5 milioane Euro.

Documente necesare

Dacă ai aprobată o facilitate de emitere a acreditivului, solicită un formular de cerere, pe baza unor documente comerciale specifice.

Nevoi de business

Alege cel mai sigur instrument de plată

Dacă ești importator și te afli în momentul derulării unui contract de vânzare – cumpărare poți derula tranzacţia apelând la acreditivul bancar documentar de la Raiffeisen Bank. Acest produs reprezintă un instrument de plată ce iți permite să derulezi tranzacții de comerț international și să achiziționezi o gamă largă de bunuri și servicii. Totodată, ești sigur că plata se va efectua după ce furnizorul tău de mărfuri sau servicii prezintă către Raiffeisen Bank documentele ce corespund în totalitate condițiilor și termenilor contractuali menționați în acreditiv.

Beneficii pentru afacerea ta

Plăți sigure Ai siguranță sporită deoarece efectuarea plăților se realizează de către Raiffeisen Bank numai pentru documente care satisfac termenii și condițiile acreditivului documentar.
Condiții de plată mai bune Poți obține credite comerciale de la furnizorii tai de mărfuri și servicii în condiții mai bune de plată.
Tranzacții optimizate Optimizezi tranzacțiile pentru o gamă largă de plăți solicitate de către furnizori: plăți la vedere, la termen, transferabil, revolving, standby etc.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Instrumente de comerț adaptabile

În cazul în care operațiunile tale comerciale necesită și alte instrumente de comerț, Raiffeisen Bank îți pune la dispoziție și alte soluții cum ar fi: Incasso, Avalizare, Contract Escrow și Contract pentru Conturi de Garanție.

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați.