Skip to main content
Credite panouri fotovoltaice

Credite verzi pentru achiziția de panouri fotovoltaice

Soluții verzi pentru o afacere sustenabilă

Ești în căutare de soluții pentru reducerea costurilor cu energia electrică? Instalarea sistemelor fotovoltaice este o soluție la îndemâna, iar noi îți asigurăm accesul la o rețea de parteneri specializați. Poți să refinantezi investiții realizate anterior, efectuate din credit sau surse proprii, pentru achiziția de panouri fotovoltaice și punerea lor în funcțiune, inclusiv costurile de consultanță.

Poți reduce cu ușurință costurile la energie pentru firma ta:

Fotovoltaice costuri reduse

 

  • Economisești 35% - 70% din costurile cu energia electrică prin instalarea de panouri fotovoltaice
  • Beneficiezi de soluții personalizate
  • Ai la dispoziție partenerii selectați de Raiffeisen Bank
  • Te îndrumăm și susținem într-o tranziție ușoară către energia verde

Intră pe platforma Raiffeisen dedicată soluțiilor verzi și afla informații despre tot ce te interesează pentru a-ți eficientiza afacerea.

Vizitează https://bank.raiffeisen.ro/ro/sustenabilitate/home.html

Cum poți obține finanțare?

Simplu, suntem aici pentru tine!

Vizitează platforma https://bank.raiffeisen.ro/ro/sustenabilitate/home.html sau lasă-ne datele și te contactam în cel mai scurt timp posibil.

Criterii de eligibilitate

Companii cu cifra de afaceri până la 5 milioane Euro și minim un an financiar încheiat.

Documente necesare

Pentru a aplica la acest produs, documentația solicitată pentru etapa de analiză include ultimul bilanț anual și ultima balanță de verificare.

Tot ce vrei să știi despre credite verzi pentru achiziția de panouri fotovoltaice:

Informații generale

Suma minimă: 7.000 EUR (sau echivalent lei)

Suma maximă:
• 100.000 eur pentru creditele negarantate
• Peste 100.000 eur pentru creditele garantate

Perioada de utilizare: 6 luni de la data semnării contractului

Perioada de grație: max. 6 luni, cel puțin egală cu perioada de utilizare 9 luni, pt proiecte care implică grant/participare de la diverse organisme naționale/internaționale; perioada de grație în acest caz va fi corelata cu graficul de încasare a componentei de grant
Utilizare: Tragere unică sau multiplă, în conformitate cu nevoile clientului și specificul proiectului.

Perioada de rambursare: max. 120 luni

Modalitate de rambursare: Anuități sau rate de capital egale/inegale ( în funcție de sezonalitatea afacerii dar nu mai puțin de 2 rate de capital / an)

Avans

• 0 % daca suma maximă finanțată până în 100.000 eur

• Dacă nu există componenta de grant oferită de stat/alte organisme internaționale, avansul este de 10% din valoarea activelor finanțate (în scopul stabilirii avansului datorat de compania IMM, nu se includ în calculul valorii proiectului cheltuielile adiționale legate de implementare – consultanță, întocmirea documentației tehnice, etc).
Valuta: lei, euro.

Garanții

• garanție personală de tip fidejusiune pentru suma finanțată până în 100.000 eur

• mix de garanții ce include: garanție personală de tip fidejusiune, gaj pe bunul finanțat prin credit în conformitate cu reglementările băncii și garanție COSME, SMEi, IMM Invest (sau orice alte fonduri care pot deveni disponibile pentru segmentul IMM), dacă suma finanțată depășește 100.000 eur

Beneficii pentru afacerea ta

Sprijin financiar Beneficiezi de finanțarea necesară atunci când vrei să-ți eficientizezi costurile cu energia electrică prin achiziționarea de panouri fotovoltaice. Poți alege unul dintre partenerii Raiffeisen Bank sau unul din furnizorii agreați ANRE pentru achiziția și punerea în funcțiune.
Optimizarea cheltuielilor Diminuarea cheltuielilor generate de consumul de energie și tranziția către o energie regenerabilă, care să contribuie la dezvoltarea sustenabila a afacerii tale.
Consultanță specializată Partenerul ales se va ocupa de cumpărarea echipamentelor, montarea panourilor fotovoltaice potrivite afacerii tale și managementul întregului proiect din punct de vedere tehnic.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Garanții extra

Ai posibilitatea de a accesa garanții suplimentare prin parteneriate cu instituții de garantare naționale și internaționale.

Dedicare și expertiză

Aducem în relația cu tine cunoștințele și experiența noastră în domeniul IMM. Pornind de la nevoile afacerii tale îți oferim produsele bancare cele mai potrivite pentru a-ți susține planurile de dezvoltare. Le poți accesa ușor prin rețeaua noastră de agenții și echipa de consultanți dedicați

Parteneri cu expertiză

Abac Proiect - are peste 30 de ani de experiență organizațională în proiectarea și execuția de lucrări în instalațiile electrice, instalații interioare, branșamente, posturi de transformare, linii și stații electrice.

Darcom Energy - dezvoltă proiecte de energie regenerabilă care protejează mediul înconjurător și care unesc, în mod eficient, producția de energie cu designul peisagistic responsabil.

LSG group - oferă clienților săi proiecte la cheie, de la consultanță, management de proiect și design, până la execuție, operare și întreținere.