Skip to main content

Credit de refinanțare garantat cu ipotecă

E timpul să îți aduni toate creditele într-unul singur, mult mai avantajos: creditul de refinanțare de la Raiffeisen Bank. Te poti bucura de stabilitate cu o singură rată lunară fixă, mai mică și dobânda redusă.

Flexicredit Integral

Cu Flexicredit Integral îți aduni toate creditele într-unul singur, mai avantajos.

Mai multe credite deodata sunt greu de tras după tine. Prea multe rate lunare, multe drumuri la bancă, multe obligații financiare, dobândă prea mare... E timpul să te eliberezi de stresul administrării lor! Adună-ți toate creditele într-unul singur, mai avantajos, Flexicredit Integral. Obții o rata lunară unică mai mica decât suma ratelor plătite la creditele anterioare! Așadar, refinantezi creditele și alegi tipul de dobândă care ți se potrivește: fixă sau variabilă, ca să o ai o singură rată, mai mică.

Aplică online chiar acum!

Durează doar 3 minute să ne lași datele tale online, iar noi te vom suna în cel mai scurt timp pentru un calcul personalizat de credit.

Dacă e mai simplu pentru tine, vino cu actul de identitate direct în agenția Raiffeisen Bank preferată pentru a afla, pe baza declarațiilor tale, suma la care te încadrezi.

 

Criterii minime de eligibilitate

Vârstă între 21 și 65 de ani (la terminarea creditului).

Venit net minimum 370 Euro (echivalent în Lei)/ fiecare participant la credit.

Vechime la locul de muncă actual de minimum 3 luni.

Fără credite executate sau rambursate cu întârzieri mari și repetate.

 

Documentele de care ai nevoie:

Act de identitate pentru tine și codebitor.

Adeverință de salariu.

Actele de proprietate ale imobilului.

​Documente privind creditele ce se refinanțează din care să reiasă banca, sold credit, comisioane datorate etc.

Lasă-ne datele și te sunăm noi în cel mai scurt timp posibil.

Dureaza doar 1 minut sa completezi cererea online.

Informația marcată cu * este obligatorie


Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Tot ce vrei să știi despre Flexicredit Integral:

Tipul creditului: credit de refinanțare garantat cu ipotecă.
Valuta: Lei
Valoare: intre 5.000 și 200.000 Euro (echivalentul în Lei)
Perioada: minimum 6 luni și maximum 30 de ani.
Valoarea maximă finanțată: până la 75% din valoarea imobilelor aduse în garanție. Procentul depinde de locația imobilelor aduse în garanție.
Garanție: ipotecă constituită în favoarea băncii asupra unuia sau mai multor imobile aflate în proprietatea împrumutatului, codebitorului și/ sau rudelor/ afinilor de gradul 1.
Asigurarea de imobil este obligatorie și trebuie cesionată în favoarea băncii.

 

Calculator de refinanțare

Te rugăm să reții faptul că informațiile pe care le prezentăm sunt doar cu titlu informativ și nu implică nicio obligație contractuală din partea băncii. Având în vedere detaliile pe care le-ai furnizat, vom oferi o estimare a sumei maxime pe care o poți obține.

Costuri complete

Dobânzi, taxe, comisioane

Creditul de refinanțare garantat cu ipotecă - Flexicredit Integral

  Credit cu asigurare de viataCredit fara asigurare de viata
Categorii costuri Flexicredit Integral*****Oferta clienti casa**Oferta standardOferta clienti casa**Oferta standard
Dobanda fixa  in primii 3 ani (Lei)Rata dobanda fixa 3 ani4,90%5,90%5,10%6,10%
Rata dobanda variabila (din anul 4)8,20%9,20%8,40%9,40%
Formula de calcul rata dobanda variabila (din anul 4)IRCC** +2.3%IRCC** + 3.30%IRCC** + 2.50%IRCC** + 3.50%
DAE***8,20%9,22%7,98%9,02%
Dobanda variabila (Lei)Rata dobanda8,20%9,20%8,40%9,40%
Formula de calcul rata dobandaIRCC** +2.3%IRCC** + 3.30%IRCC** + 2.50%IRCC** + 3.50%
DAE***9,31%10,38%9,10%10,18%
Taxe si comisioaneComision analiza0 Lei 0 Lei 
Taxa de evaluare garantii 90 Euro+TVA, echivalent in Lei la cursul BNR de la data platii90 Euro+TVA, echivalent in Lei la cursul BNR de la data platii
(cost orientativ pe care il percep evaluatorii cu care colaboreaza Banca)(cost orientativ pe care il percep evaluatorii cu care colaboreaza Banca)
Asigurare imobil obligatorie (PAD)130 Lei130 Lei
Asigurare imobil facultativa  0,11% x valoarea imobilului propus ca si garantie0,11% x valoarea imobilului propus ca si garantie
conform raportului de evaluare /an (cost orientativ)conform raportului de evaluare /an (cost orientativ)
Comision pachet cont curent5 Lei (lunar)5 Lei (lunar)
Comision ordin plata conditionat5 Euro (echivalent in  Lei la cursul BNR de la data platii)5 Euro (echivalent in  Lei la cursul BNR de la data platii)
Comision rambursare anticipata0%0%
** Oferta aferenta clientilor de casa se adreseaza clientilor care detin un cont curent la Raiffeisen Bank, in care isi incaseaza salariul/ pensia.
***Indice de referinta trimestrial (IRCC) - calculat  ca medie aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ale tranzacțiilor pe piața monetară interbancară pentru trimestrul 4 din 2023: 5,90% (valoare valabila la 01.04.2024). 
***DAE a fost calculat pentru un credit de 170.000 Lei pe o perioada de 276 luni (23 ani), incluzand o asigurare de viata cu o cota de prima de 0.026%*valoarea aprobata a creditului
***** Oferta de pret este valabila pentru situatia in care clientul opteaza pentru atasarea unei asigurari de viata; beneficiind astfel de un discount de 0.2%
Exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de refinantare FLEXICREDIT INTEGRAL de 170.000 Lei, garantat cu ipoteca, pe o perioada de 23 ani rambursabil in 276 luni rate egale, cu o rata a dobanzii fixa 3 ani de 4.90%, ulterior variabila 8.20%, valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., comision analiza 0 Lei, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, valoare prima asigurare lunara de viata: 0.026% din valoarea creditului,comision cu ordin de plata conditionat este echivalentul a 5 EUR, rata lunara este 1.028,01 lei, DAE 8.20% si valoarea totala platibila 378.674,79 lei. Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Exemplu de calcul reprezentativ: Pentru un credit de refinantare FLEXICREDIT INTEGRAL de 170.000 Lei, garantat cu ipoteca, pe o perioada de 23 ani rambursabil in 276 luni rate egale, cu o rata a dobanzii variabile de 8.20%, valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., comision analiza 0 Lei, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, valoare prima lunara asigurare de viata : 0.026% din valoarea creditului/lunar; comision cu ordin de plata conditionat este echivalentul a 5 EUR, rata lunara este 1.370,95 lei, DAE 9.31% si valoarea totala platibila 400.004,39 lei. Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta capacitatea de plata a ratelor: fluctuatia veniturilor proprii si/sau variatia indicelui de referinta IRCC (in cazul creditelor cu dobanda fixa o perioada, dupa expirarea perioadei de dobanda fixa) ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. IRCC, luat in calcul in cadrul formulei de mai sus se actualizeaza, conform prevederilor legale in vigoare de 4 ori pe an, la finalul fiecarui trimestru al anului calendaristic pe baza valorilor zilnice ale Indicelui zilnic determinate pentru trimestrul anterior, si se aplica din prima zi calendaristica a trimestrului urmator. De asemenea va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta capacitatea de plata a ratelor. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile, conducand la majorarea sumei lunare de plata.
Costurile notariale, cu inregistrarea/radierea/modificarea garantiilor in registrele de publicitate vor fi achitate de catre client. Aceste costuri nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in DAE.

Avantajele tale

Pauză la plata ratelor

Beneficiezi oricând ai nevoie de 3 luni pauză la plata ratelor, după primele 6 luni de rambursare.

Economii cu dobânda preferențială

Ai dobândă preferențială dacă primești salariul sau pensia în cont la Raiffeisen Bank.

Plăți mai mici

Te bucuri de o rată lunară micșorată față de suma ratelor plătite la creditele anterioare.

Simplificarea plăților

Plătești o singură rată lunară, într-un singur loc.

Flexibilitate în acceptarea veniturilor

Ești avantajat prin acceptarea unei game largi de venituri (salarii, pensii, chirii, venituri din activități independente etc.).

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Protecție în situații dificile

Cu toții avem nevoie de siguranță. Prin încheierea facultativă a unei asigurări de viață și șomaj ești protejat, împreună cu familia ta, în cazul unor evenimente neprevăzute cum ar fi: șomaj, incapacitate de munca, invaliditate sau deces. Polița se încheie în momentul în care semnezi contractul de credit, fiind valabilă pe întreagă perioada de creditare. ​

Confort la plata ratei

Poți schimba scadența de plata a ratei lunare la cerere, în mod gratuit, în funcție de data la care încasezi veniturile.

Schimb valutar automat al ratei lunare

Îți este folositor în cazul în care ai credite în altă monedă decât cea în care iți încasezi veniturile. Schimbul valutar se face automat și gratuit de către bancă.

Administrezi ușor creditul oricând, la orice oră

Prin serviciile de internet banking Raiffeisen Online și de mobile banking Raiffeisen Smart Mobile, ai access securizat non-stop la contul de credit și îți poți plăti rata lunară.

Plătește ratele online

Achită fiecare rată direct prin aplicațiile de mobile banking sau din internet banking, fără să mai mergi la banca.

Servicii online >

Întrebări frecvente

Poti sa aduci in garantie si imobile detinute de terte persoane pentru acest imprumut.

Pentru a depasi asemenea situatii poti sa apelezi la facilitatea de amanare a platii pentru maximum 3 rate. Aceasta facilitate se poate accesa dupa primele 6 luni de rambursare.

Este bine de stiut ca poti sa modifici aceasta data in mod gratuit, In cazul in care intampini dificultati la plata ratelor din cauza necorelarii acesteia cu data de incasare a salariului. Tot ce ai de facut este doar sa depui o cerere in acest sens in orice agentie Raiffeisen Bank.

Perioadele maxime de creditare sunt:

30 de ani- in cazul in care sumele sunt destinate refinantarii  creditelor de consum garantate cu ipoteca imobiliara acordate anterior datei de 08.07.2020 (adica pana la  data de 07.07.2020, inclusiv) si creditelor acordate pentru investitii imobiliare (inclusiv cele ce au avut ca destinatie exclusiv refinantarea de credite pentru investitii imobiliare) indiferent de data acordarii) precum si in cazul finantarii de sulta  (in scop reintregire drept proprietate asupra unui imobil); 

10  ani- in cazul in care sumele sunt destinate refinantarii  creditelor de consum negarantate/revolving acordate anterior datei de 08.07.2020  (adica pana pe 07.07.2020, inclusiv); 

5 de ani - in cazul in care sumele sunt destinate refinantarii creditelor de consum (negarantate/ revolving si garantate cu ipoteca imobiliara) acordate incepand cu data de 08.07.2020 (inclusiv);   

5 ani – in cazul partii de nevoi personale nenominalizate (cash part).