Skip to main content

Creditul imobiliar Noua Casă

Hai să discutăm 1:1 despre cea mai bună mutare pentru casă nouă. Creditele imobiliare Raiffeisen Bank te ajută să faci pasul către căminul tău, fie că este prima ta casă sau ai nevoie de o nouă locuință, mai spațioasă.

Lasă-ne datele și te sunăm noi în cel mai scurt timp posibil.

Dureaza doar 1 minut sa completezi cererea online.

Informația marcată cu * este obligatorie


Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Te gândești să te așezi la casa ta? Raiffeisen Bank te susține!

Până la alocarea plafonului aferent anului 2024 în cadrul Programului Guvernamental Noua Casă, află mai multe despre creditul CASA TA aici. Află tot ce trebuie să știi, începând cu momentul în care te-ai decis să-ți iei o locuință și până când te muți în ea.

Jurnalul Casei Tale conține toate informațiile și sfaturile utile pe care ți le-am pregătit, pentru a te ajuta să faci pasul de la casa la acasă cât mai repede și simplu!

Tot ce vrei să știi despre creditul imobiliar Noua Casă

Tip credit: Credit pentru cumpărare de locuințe prin programul Guvernamental Noua Casă        

Valută: Lei.

Valoare: până la maxim 66.500 EUR (în echivalent Lei la cursul BNR de la data semnării antecontractului de vânzare-cumpărare) pentru locuințele noi/consolidate și pentru cele vechi având prețul devanzare de maxim 70.000 EUR SAU minim 59.501 EUR și maxim 119.000 EUR (în echivalent Lei la cursul BNR de la data semnării antecontractului de vânzare-cumpărare) pentru locuințele noi/consolidate având prețul de vânzare între 70.001 EUR și 140.000 EUR.

Perioada: între 3 și 30 de ani.              

Valoare maximă finanțată: 95% din valoarea imobilului achiziționat în cazul imobilelor cu prețul de vânzare de maxim 70.000 EUR, atât pentru imobilele noi/consolidate, cât și pentru cele vechi sau 85% din valoarea imobilului achiziționat cu prețul de vânzare între 70.001-140.000 EUR, doar în cazul imobilelor noi consolidate.

Garanții: Ipotecă legală constituită în favoarea statului român și a bancii asupra imobilului achiziționat prin credit.

Constituirea unui depozit colateral corespunzator a 3 rate de dobândă.

Imobile finanțate: se pot achiziționa locuințe finalizate, intabulate în Cartea Funciară.

Asigurări: este obligatorie doar încheierea unei asigurări de imobil.

Criterii minime de elegibilitate

Vârsta intre 21 și 65 de ani (la terminarea creditului).

Venit net minimum 370 Euro (echivalent în Lei)/ fiecare participant la credit.

Vechime la locul de muncă actual de minimum 3 luni.

Fără credite executate sau rambursate cu întârzieri mari și repetate.

  1. La data solicitării creditului, nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de momentul în care a fost dobândită, sau dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția cel mult o locuință dobândită prin orice alt mod decât prin programul guvernamental Noua Casă, în suprafață utilă mai mică de 50 mp. Dovada îndeplinirii acestui criteriu se face prin declarație pe propria răspundere dată în forma autentică.

Îndeplinirea tuturor criteriilor menționate nu conferă clientului dreptul implicit la acordarea creditului. Banca își rezerva dreptul de a respinge cererea de credit fară a prezenta detaliat motivele.

Documente necesare

Vino în orice agenție Raiffeisen Bank cu următoarele acte pentru obținerea preaprobarii financiare:

  • Act de identitate
  • Acordul de consultare a veniturilor din baza de date ANAF
  • Declarația pe propria răspundere a ta și a codebitorului, data în formă autentică, privind îndeplinirea criteriilor de eligibilitate legate de imobile în proprietate sau credite ipotecare în derulare

După găsirea imobilului trebuie să prezinți:

  • Antecontract vânzare-cumpărare
  • Acte de proprietate a imobilului
  • Extras de Carte Funciară
  • Certificat de eficientă energetică

Banca are dreptul de a solicita documente justificative ale venitului, pentru îndeplinirea cerințelor de prudentialitate specifice activității bancare.

Varianta de creditare oferită de Raiffeisen Bank SA este orientativă și nu constituie ofertă fermă de creditare, Raiffeisen Bank SA poate să nu aprobe creditul și să nu acorde creditul solicitat.

Costuri complete

Dobânzi, taxe, comisioane

Creditul imobiliar prin programul guvernamental Noua Casă

Noua Ta Casa
Tip credit: Credit pentru cumparare  de locuinte prin programul Guvernamental Noua Casa         
Valuta: Lei.
Valoare: 
pana la maxim 66.500 EUR (in echivalent Lei la cursul BNR de la data semnarii antecontractului de vanzare-cumparare) pentru locuintele noi/consolidate si pentru cele vechi avand pretul de vanzare de maxim 70.000 EUR SAU minim 59.501 EUR si maxim 119.000 EUR (in echivalent Lei la cursul BNR de la data semnarii antecontractului de vanzare-cumparare) pentru locuintele noi/consolidate avand pretul de vanzare intre 70.001 EUR si 140.000 EUR.
Perioada: intre 3 si 30 de ani.               
Valoare maxima finantata: 95% din valoarea imobilului achizitionat in cazul imobilelor cu pretul de vanzare maxim 70.000 Eur, atat pentru imobilele noi/consolidate cat si pentru cele vechi sau 85% din valoarea imobilului achizitionat cu pretul de vanzare intre 70.001-140.000 EUR, doar in cazul imobilelor noi/consolidate.
Garantii: Ipoteca legala constituita in favoarea statului roman si a bancii asupra imobilului achizitionat prin credit.
Constituirea unui depozit colateral corespunzator a 3 rate de dobanda.
Imobile finantate: se pot achizitiona locuinte finalizate, intabulate in Cartea Funciara.
Asigurari: este obligatorie doar incheierea unei asigurari de imobil.
          
MonedaLei 
Tip dobandaVariabila 
Formula de calcul rata dobandaIRCC1) +2% 
Valoare rata dobanda7,86% 
Comision gestiune FNGCIMMAnual, 0,15%, calculat la soldul finantarii garantate de catre Stat (% din soldul creditului). 
Procent garantare de catre Stat50% - pentru imobilele cu pret maxim 70.000 Eur, atat pentru imobilele noi cat si pentru cele vechi60% - pentru imobilele cu pret intre 70.001-140.000 Eur, doar in cazul imobilelor noi/consolidate. 
Taxa evaluare imobil107,10 EUR, echivalent in lei la cursul BNR de la data platii.  
Comision cont curent5 lei/luna 
Cost cu asigurare imobilPAD 130 Lei + cota prima asigurare imobil  
DAE2)8,64%8,65% 
1) IRCC - Indice de referinta trimestrial (denumit in continuare „Indice de referinta pentru creditele acordate consumatorilor”).
IRCC - calculat ca medie aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ale tranzacțiilor pe piața monetară interbancară la finalul trimestrului 1 din 2024: 5,86%. 
2) DAE (Dobanda Anuala Efectiva) a fost calculata luand in considerare un credit in valoare de 135.000 lei acordat pe o perioada de 30 de ani (360 luni) 
Exemplu de calcul
Noua Ta Casa - credit in valoare de 135.000 lei, acordat pe termen de 30 ani, rambursare in rate egale, cu rata dobanzii 7.86% (variabila), comision anual gestiune FNGCIMM 0,15%, taxa evaluare garantii 107,10 Euro.Suma lunara de plata (lei)Valoare totala platibila (lei)DAE 
Achizitie locuinta pret maxim 70.000 EUR, atat pentru imobilele noi/consolidate cat si pentru cele vechi (rambursare in rate egale)977,44 lei365.464,27 lei8,64%
Achizitie locuinta pret maxim 70.000 EUR, atat pentru imobilele noi/consolidate cat si pentru cele vechi (rambursare in rate descrescatoare)1.259,25 lei307.647,71 lei8,73%
Achizitie locuinta cu pret intre 70.001-140.000 EUR, doar in cazul imobilelor noi/consolidate (rambursare in rate egale)977,44 lei365.887,31 lei8,65%
Achizitie locuinta cu pret intre 70.001-140.000 EUR, doar in cazul imobilelor noi/consolidate  (rambursare in rate descrescatoare)1.259,25 lei307.961,59 lei8,74%

Aplică online chiar acum!

Îți ia doar 3 minute să ne lași datele tale online, iar noi te vom suna în cel mai scurt timp pentru un calcul personalizat de credit.

Dacă e mai simplu pentru tine, vino cu actul de identitate direct în agenția Raiffeisen Bank preferată pentru a afla, pe baza declarațiilor tale, suma la care te încadrezi.

Avantajele tale

Avans

5% sau 15% în funcție de valoarea imobilului.

Dobândă avantajoasă

Beneficiezi de o marjă de dobândă de doar 2%.

Suma

Până la 119.000 Euro (echivalent în lei) pentru locuințele noi.

Siguranță și confort

Beneficiezi de siguranță și confort prin preaprobarea creditului, valabilă 90 de zile.

Flexibilitate în acceptarea veniturilor

Ești avantajat prin acceptarea unei game largi de venituri (salarii, pensii, chirii, venituri din activități independente etc.).

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Protecție în situații dificile

Cu toții avem nevoie de siguranță. Prin încheierea unei asigurări de viață și șomaj ești protejat, împreună cu familia ta, în cazul unor evenimente neprevăzute cum ar fi: șomaj, incapacitate de muncă, invaliditate sau deces. Polița se poate încheia în momentul în care semnezi contractul de credit, fiind valabila pe întreaga perioadă de creditare.

Administrezi ușor creditul oricând, la orice oră

Prin serviciul de internet banking, Raiffeisen Online, și serviciul de mobile banking, Raiffeisen Smart Mobile, ai acces securizat non-stop la contul de credit, îți poți plăti rata lunară și chiar realiza schimbul valutar, în cazul în care rata creditului este în alta monedă decât salariul.

La un telefon distanță

Îți stăm la dispoziție, la doar un telefon distanță, prin serviciul de phone banking, Raiffeisen Direct *2000. Cu un simplu apel telefonic, primești gratuit toate informațiile necesare despre creditul tău, precum și ajutor în efectuarea tranzacțiilor.

Plătești ratele online

Achită fiecare rată direct prin aplicațiile de mobile banking sau din internet banking, fără să mai mergi la bancă.

Servicii online >

Întrebări frecvente

Da, ești eligibil pentru un credit Noua Casă. La data solicitării creditului, trebuie să îndeplinești una dintre condițiile de mai jos:

  • fie nu deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită

  • fie deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția cel mult o locuință dobândită prin orice alt mod decât prin Programul guvernamental, cu suprafață utilă mai mică de 50 mp

Dovada îndeplinirii unuia dintre criterii se face cu declarația pe propria răspundere a beneficiarului, data în formă autentică.

Prin creditul Noua Casa de la Raiffeisen Bank pot fi achizitionate numai imobile finalizate, intabulate in Cartea Funciara.

Locuintele ce se achizitioneaza in cadrul programului Noua Casa trebuie sa se incadreze intr-una din clasele de eficienta energetica A, B sau C.

Da, trebuie sa ai varsta intre 21 si 65 de ani (la terminarea creditului).