Skip to main content

Folosește-ți inteligent cardul de credit!

Cumperi ce vrei oricând, oriunde!

Vrei să mergi la cumpărături, să profiți de perioadele de reduceri și oferte speciale sau pur și simplu ai nevoie de o rezervă de bani? Cardurile de credit de la Raiffeisen Bank îți transformă dorințele în realitate fără amânare! Poți plăti în rate fără dobândă sau poți profita oricând de perioada de grație de până la 56 de zile și de soluții de rambursare flexibile. În plus, în funcție de cardul pentru care optezi, poți beneficia și de un pachet de asigurări atașat.

Ce este un card de credit?

Cardul de credit permite posesorului acestuia să acceseze o limită de credit pusă la dispoziție de către bancă, având o anumită perioadă de gratie în care nu se percepe niciun fel de dobândă pentru tranzacțiile la comercianți. Dobânda se plătește numai în cazul în care nu se plătesc integral sumele datorate până la data scadentă lunară, precum și pentru sumele retrase de la bancomat. De regulă, exista un procent minim din credit ce trebuie rambursat lunar. În oferta Raiffeisen Bank, cardurile de credit sunt denumite carduri de cumpărături.

Prin cardul de credit, banca îți acordă dreptul de a-i utiliza banii, în limita unei anumite sume și fără să plătești dobândă, dacă returnezi banii la sfârșitul perioadei de grație. Emiterea cardului de credit nu este condiționată de virarea salariului într-un cont deschis la acea bancă, nu depinde de acceptul angajatorului, iar dacă te angajezi în alt loc, nu trebuie să schimbi și banca la care ai cardul de credit – așa cum se întâmplă de multe ori cu cardul de debit.

Perioada de grație cu dobândă 0, plăți în rate fixe cu dobândă 0% sau cu dobânzi preferențiale, bonusuri la cumpărături, asigurări de călătorie în condiții speciale, negociate de bancă pentru tine, programe de loialitate, oferte personalizate – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care ți le aduce cardul de cumpărături.

Este în avantajul tău să iți faci cumpărăturile lunare cu cardul de cumpărături, pentru că, astfel, îți poți pastra banii de salariu într-un depozit pe o lună. În acest fel, rambursând la termen suma utilizată pe cardul de cumpărături, nu plătești decât ce ai cheltuit (dobânda este 0), bucurandu-te în același timp de dobânda câștigată la depozit.

Cum funcționează un card de credit?

Aceasta acoperă o serie de riscuri, în funcție de creditul pe care l-ai solicitat. Astfel, în cazul apariției unui eveniment neprevăzut, beneficiezi împreună cu familia ta de protecție financiară la rambursarea creditelor pe care le deții.

​Asigurările sunt oferite opțional de Uniqa Asigurări de Viață, partenerul Raiffeisen Bank.

Cardul de credit este un card bancar ce accesează o linie de credit stabilită de bancă în funcție de veniturile și obligațiile tale de plată.
Indiferent de operațiunile efectuate (plăți la comercianți, pe internet, retrageri de numerar), banca achită bunurile cumpărate de tine urmând că, ulterior, să înapoiezi, la alegerea ta, integral sau parțial sumele cheltuite. Prin urmare, cardul de cumpărături este un împrumut pe termen lung de tip revolving - un credit a cărui suma maximă disponibilă scade pe măsură ce utilizezi banii de pe card și crește odată cu rambursările efectuate de tine (revenind până la limita inițială).
Cardurile de credit beneficiază de o perioadă de grație în care te poți folosi de banii băncii, fără să plătești nicio dobândă în cazul în care, la sfârșitul perioadei, returnezi integral banii folosiți.

Cum gestionezi cardul de cumpărături?

Ai la dispoziție mai multe modalități de administrare a cardului, în funcție de preferințele și stilul tău de viață:

Raiffeisen Online – serviciul prin care îți poți gestiona conturile online. Raiffeisen Online îți oferă 24/7 acces online, securizat, la conturile tale (inclusiv cardul de cumpărături), de oriunde din lume.

Smart Mobile - rezolvi totul cu un smartphone și câteva atingeri pe ecran. Scapi de drumurile la bancă sau la furnizorii de utilități. Îți rezolvi plățile și transferurile în câteva minute - fie că ești în vacanță sau blocat în trafic. Îți poți accesa oricând toate conturile tale (curente, de economii, depozite, credite, cardul de cumpărături), precum și istoricul tranzacțiilor.

Raport de activitate - Este indicat să verifici cu atenție raportul de activitate (extrasul de cont) lunar, atât pentru detaliile de plată, cât și pentru mesajele promoționale care te informează despre cele mai noi oferte. Vei primi raportul de activitate exclusiv pe e-mail, la adresa de e-mail declarata în relație cu banca. Opțional, îți poți descărca raportul de activitate oricând vrei, direct din aplicația Smart Mobile sau îl poți obține gratuit din orice agenție a băncii.

Sfaturi pentru alegerea cardului potrivit

În procesul de alegere a celui mai potrivit card pentru tine este indicat să ții cont de caracteristicile individuale ale fiecăruia.

Este bine să te informezi cu privire la caracteristicile și avantajele pe care ți le poate aduce fiecare card de cumpărături în parte, pentru a alege la final produsul ideal pentru tine.
În acest scop, am dezvoltat un quiz cu câteva întrebări simple pe care îl poți accesa aici, la sfârșitul căruia îți vom recomanda cardul cel mai potrivit pentru tine.

Plătește cu cardul de credit oriunde

Cardurile de cumpărături Raiffeisen Bank sunt destinate, cu precădere, pentru plăți directe la comercianți sau online. E recomandat, de aceea, să retragi numerar de la ATM numai în caz de necesitate!

Dacă plătești direct cu cardul de cumpărături, beneficiezi de perioadă de grație fără dobândă de până la 56 de zile. În plus, plata cu cardul este mai sigură decât plata în numerar și, nu în ultimul rand, te poți bucura mai repede de un bun achiziționat fată de situația în care ar trebui să aștepți până la salariu pentru a cumpăra ceea ce îți dorești sau îți este necesar.

În prezent, o multitudine de comercianți acceptă plata cu cardul de cumpărături. Sunt chiar situații - este cazul hotelurilor, de exemplu - când comercianții preferă că plata să se facă astfel, deoarece cardul de cumpărături aduce un plus de siguranță. Îți poți utiliza cardul pentru orice fel de plată, de la supermarketuri, la utilități, la magazine de haine și furnizori de servicii.

Poți folosi cardul de cumpărături și pentru plata taxelor locale și a serviciilor de utilități. Din ce în ce mai multe primarii acceptă plata taxelor locale prin intermediul cardurilor. De asemenea, furnizorii de utilități (gaz, apa, curent, telefon) au instalate E-POS-uri la caseriile lor. Poți folosi cardul de cumpărături pentru a plăti aceste sume. În plus, facturile de utilități le poți plăti cu cardul și la orice ATM Raiffeisen Bank.

Trebuie să știi că, în funcție de alegerea comerciantului, E-POS-urile sunt setate astfel încât să ceară sau nu autorizarea tranzacției prin introducerea codului PIN.

Poți întâlni 3 tipuri de autorizare de plată:
a) Autorizare doar prin semnătură (POS-ul nu solicita PIN-ul); se întâmplă de obicei pentru tranzacții de valori mici sau la unele restaurante;
b) Autorizare doar prin introducerea PIN-ului;
c) Autorizare cu PIN și semnătură, în cele mai multe cazuri.

În cazul plăților de valoare mică efectuate folosind tehnologia contactless, plata se realizează prin simpla apropiere a cardului de E-POS/terminal cu tehnologie contactless, fără a fi necesară introducerea codului PIN și/sau semnarea chitanței care se eliberează opțional, în funcție de setările EPOS-urilor/ terminalelor.

Cumpără online cu cardul de credit

Cumpărăturile online sunt tot mai populare și devin o oportunitate grozavă pentru a economisi bani și a obține produsele dorite la prețuri mai accesibile. În rest, nu exista diferențe, vei beneficia de aceeași perioadă de grație de până la 56 de zile cu dobândă 0% și comision 0, că și în cazul plaților efectuate în magazine fizice.

Toate cardurile emise de Raiffeisen Bank sunt automat înrolate și activate în cadrul serviciului 3D Secure, astfel încât tu să poți cumpăra online bunurile dorite, în condiții de maximă siguranță.

Pentru fiecare tranzacție online efectuată cu cardul la comercianții care utilizează 3D Secure primești o parolă unică (OTP-one time password), nefiind nevoie să o memorezi. Parola unică trimisă prin sms de la numărul 1867, îți asigură încredere deplină în aceasta modalitate de a cumpăra bunuri și servicii de pe Internet, eliminandu-se riscul fraudei realizate prin copierea informațiilor de plată sau prin generarea aleatoare de numere de carduri și utilizarea lor ulterioară pe Internet.

Vei folosi o parolă unică, numele scris pe card, data la care expiră cardul (luna și an), numărul cardului, codul CVC/CVV necesar la cumpărăturile pe internet.

Atunci când faci tranzacții online, ar trebui să cumperi doar de la firme cunoscute, serioase și să le eviți pe cele îndoielnice, deoarece le vei furniza numele, numărul cardului, data expirării cardului, codul de pe spatele cardului (Codul CVC2 / CVV2 – Card Verification Code 2 / Card Verification Value 2), adresa și numărul tău de telefon. Niciodată nu trebuie comunicat PIN-ul, care, în mod normal, nici nu ar trebui solicitat pentru o plată online.

Fii atent la adresele de facturare și livrare, dacă produsul poate fi returnat, dacă tranzacția poate fi anulată și ce garanții există pentru cumpărăturile făcute. Dacă nu găsești toate informațiile de care ai nevoie pe site, contacteaza comerciantul și informează-te înainte de a face plata.

 

Maximizează beneficiile cardului de credit

Folosește-te de perioada de grație!
Profită de 0% dobânda până la 56 de zile, timp în care te poți folosi în mod gratuit de banii băncii. Plătește cu cardul, rambursează integral sumele utilizate până la scadența lunară și vei plăti numai contravaloarea bunurilor achiziționate, fără dobânzi suplimentare. Grația nu se aplică retragerilor de numerar.

Cumpără în rate cu dobândă 0%!
Comercianții parteneri ai băncii îți oferă posibilitatea de a achita cumpărăturile în rate fixe fără dobândă. Practic, tot ce va trebui să plătești va fi contravaloarea bunurilor și nimic mai mult, iar aceasta facilitate îți oferă flexibilitatea financiară de care ai nevoie.

Profită de programele de acordare de bonusuri!
Poți plăți în maximum 12 rate lunare fixe fără dobândă la magazinele partenere ale programului Multishop (lista acestora este disponibilă aici).

Programul Bonus
Dacă ai card de cumpărături Gold, profită de programul Bonus oferit de bancă și poți folosi cardul gratis, banca returnandu-ți în fiecare lună în care ți-ai folosit corespunzător cardul contravaloarea lunară a taxei de administrare. Trebuie doar să utilizezi lunar, într-un ciclu de tranzacționare, minim 1.500 de Lei prin cardul tău de cumpărături.

Ține cont de promoții
Raiffeisen Bank vine mereu în întâmpinarea ta cu diferite oferte și promoții. Acestea pot fi sub formă de premii prin tragere la sorți, bonusare la cumpărături (banca îți oferă înapoi echivalentul unui procent din sumele cheltuite) sau premii automate, fără tragere la sorti.

Informează-te când pleci în vacanță
Dacă plănuiești o excursie în străinătate și beneficiezi de asigurarea de călătorie în străinătate (atașată gratuit cardului de cumpărături Gold și cardului World Mastercard și, opțional, cardurilor de cumpărături Standard și Vodafone), poți obține gratuit informații utile legate de excursie (informații despre transport, despre țara în care urmează să mergi etc.). Detalii găsești în termenii și condițiile asigurării.

Învață să-ți tii cheltuielile sub control

Verifica suma totală de plată! Ai la dispoziție mai multe servicii:
• Raiffeisen Online
• Smart Mobile
• Raportul de activitate – trimis prin postă sau pe e-mail

Cum să rambursezi
Poți plăti prin depunere de numerar în oricare dintre agențiile Raiffeisen Bank din țară sau prin transfer bancar dintr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank sau alta bancă din țară. Rambursările trebuie efectuate în contul în Lei special al cardului de cumpărături, menționat în raportul de activitate la rubrica “În contul”.

Optează pentru debitare directă
Pentru a scăpa de grija plății la o anumită dată, poți opta gratuit pentru serviciul de debitare directă, prin care se poate efectua automat rambursarea lunară a sumei datorate pentru cardul de cumpărături.
Pentru a opta pentru serviciul Debitare Directă trebuie să ai deschis la Raiffeisen Bank un cont curent în Lei, din care să se retragă automat, la scadență, suma minimă datorată. Cu alte cuvinte, vei da băncii dispoziții să retragă automat suma minimă de plată la data scadentă menționată în raportul lunar de activitate. Vei evita, astfel, întârzieri la plată și drumuri la bancă, dacă ești ocupat sau plecat.

Cât să rambursezi
Tu alegi câți bani rambursezi lunar! În funcție de banii pe care îi ai, poți rambursa lunar orice sumă, de la minim 5% din creditul utilizat conform raportului lunar de activitate. Este indicat totuși să plătești întotdeauna ceva mai mult decât minimul de plată, mai ales în cazul în care ai utilizat deja mai mult de 80% din linia de credit, pentru a achita mai repede și pentru a te putea folosi din nou de cardul tău de cumpărături.
Trebuie să ai grijă ca suma pe care o depui să fie întotdeauna rotunjită în plus, nu în minus, deoarece chiar și o diferență mică va face să apari în sistem ca având o plată neachitată integral.
Sumele de bani pe care le depui în plus vor crește suma disponibilă existentă pe contul cardului tău de cumpărături.

Care este suma lunară de plată
În raportul lunar de activitate, la rubrica “Suma minimă de rambursat”, apare suma minimă pe care trebuie să o achiți. Lunar, banca iți expediază raportul de activitate la adresa de domiciliu/corespondență declarată de tine în “Cererea de emitere card de credit”. Ai însă la dispoziție și opțiunea de a primi raportul de activitate exclusiv pe e-mail, la adresa declarată în relație cu banca.
În cazul în care nu primești raportul de activitate în termen de 10 zile calendaristice de la data emiterii lui, te rugăm să ne contactezi la *2000.

Tine cont de ziua de salariu (în setarea ciclului de tranzacționare)!
Poți alege data scadentă după cum îți este convenabil (de exemplu, după încasarea salariului), prin optarea pentru unul dintre ciclurile de tranzacționare puse la dispoziție de bancă. Dacă, în timp, data ta de salariu se modifică sau îți este mai convenabil să achiți la o alta dată, poți schimba oricând data de emitere a raportului printr-un apel la Raiffeisen Direct (numărul de telefon *2000), astfel încât să te încadrezi în termenul limită de rambursare a sumelor cheltuite.

În ce cont plătești
În raportul lunar de activitate, la rubrica “În contul”, apare numărul contului cardului tău de cumparturi în care trebuie să depui sumele pe care vrei să le rambursezi. În acest cont poți efectua doar depuneri, toate sumele ajungând în disponibilul contului cardului tău de cumpărături.

Până la ce data trebuie efectuată plata
Ultima zi de plată, data scadentă, este înscrisă în raportul de activitate ( la “Data maximă de rambursare”) și reprezintă maximum a 26-a zi calendaristică de la emiterea raportului. Cel puțin suma minima de plată trebuie achitată până la data scadentă, în fiecare lună. Notează-ți în calendar sau pune un reminder în telefonul mobil cu data la care trebuie să achiți aceasta sumă lună de lună.
Data scadentă și suma minimă de plată iți vor fi reamintite și de către bancă, printr-un SMS pe care ți-l vă trimite lunar, înainte de data scadentă.

Ce se întâmplă dacă nu rambursezi la timp
Dacă nu reușești să depui cel puțin suma minimă de plată până la data scadentă, banca îți vă percepe penalizări, iar cardul de cumpărături va fi blocat. Dacă întârzierea plații persistă, există riscul ca banca să îți blocheze definitiv cardul, fără a exista posibilitatea deblocării ulterioare. De asemenea, riști că datoriile tale să fie raportate la Biroul de Credit, ceea ce aduce cu sine neplăceri la contractarea unui viitor credit. De aceea, este indicat să eviți pe cât posibil aceasta situație, pentru a te asigura că te vei bucura și pe viitor de beneficiile cardului tău de cumpărături.

Sfaturi de rambursare
Înainte de a face plata, este bine să consulți raportul de activitate (extrasul de cont) din luna respectivă sau să afli suma minimă de plată prin Raiffeisen Online, Smart Mobile, Raiffeisen Direct sau în orice agenție Raiffeisen Bank. În cazul în care suma minimă de plată este de forma XXX,YY, este bine fie să achiți exact suma minimă de plată, fie să rotunjești în plus, pentru a nu rămâne cu un rest de plată de 0,YY Lei. Dacă ai debitare directa, asigură-te că la data scadentă ai banii necesari în contul curent.
Dacă data scadentă nu este imediat după ziua ta de salariu, suna la *2000 sau vino în orice unitate Raiffeisen Bank și putem schimba asta. În cazul în care ai un cont curent și rulezi bani prin Raiffeisen Bank, setarea debitării directe cu suma minimă de plată te scapă de griji.

Cardul de cumpărături Standard îți aduce o linie de credit cu o mare flexibilitate la rambursare și până la 56 de zile perioada de grație la dobânda. 

Cardul de cumpărături Standard

Cardul de cumpărături Gold include o limita de credit generoasă și o asigurare de călătorie în străinătate pentru ține și familia ta.

Cardul de cumpărături Gold

Cardul de cumpărături eMAG are emitere gratuită pe loc, rate fără dobânda, plus puncte de loialitate. 

Cardul de cumpărături eMAG