Skip to main content

Creditul imobiliar Casa Ta

Ești gata pentru casa visurilor tale? Creditul imobiliar Casa Ta de la Raiffeisen Bank vine în sprijinul planurilor mari cu oferta specială cu dobândă fixă de la 5.1% și fără comision analiză dosar! 

Poți obține acum un credit ipotecar pentru casa ta, indiferent dacă îți dorești prima locuință, ai nevoie de mai mult spațiu pentru familia ta, vrei să cumperi un teren sau să faci o construcție sau renovare. Oferta este valabilă și pentru refinanțare.

Perioada campaniei: 30.04.2024 - 31.07.2024

Lasă-ne datele și te sunăm noi în cel mai scurt timp posibil.

Dureaza doar 1 minut sa completezi cererea online.

Informația marcată cu * este obligatorie


Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Te gândești să te așezi la casa ta? Raiffeisen Bank te susține!

Visul tău de a avea o casă devine realitate! Ai găsit locuința perfectă? Te ajutăm să o transformi în realitate cu o ofertă specială de credit ipotecar:

Preaprobare financiară rapidă: Te asigurăm de sprijinul nostru încă din primele etape.

3 luni fără rate: Te bucuri de o perioadă de acomodare după achiziția casei.

Soluții personalizate: Te ajutăm să găsești creditul ipotecar potrivit nevoilor tale.

Tu alegi ce fel de dobânda este potrivită pentru nevoile tale, fie fixă pentru stabilitate, fie variabilă pentru flexibilitate.

Credit ipotecar dobândă fixă 3 ani: Ai siguranța unei rate lunare constante pentru primii 3 ani.

Avans credit ipotecar minim 15%: Oferim soluții cu avans minim de 15%, adaptate posibilităților tale.

Jurnalul Casei Tale așteaptă să descoperi toate informațiile și sfaturile utile pe care ți le-am pregătit. 

Fă o simulare online folosind noul nostru calculator de credit ipotecar și află ușor tot ce vrei să știi despre creditul pentru casa visată!

Tot ce vrei să știi despre creditul imobiliar Casa Ta

Moneda: Lei
Destinație: achiziție locuință sau teren, construcție sau renovare.
Valoare: între 5.000 și 300.000 Euro (echivalentul în Lei).
Perioada: între 3 și 30 de ani.
Avans: 15% - 35% din valoarea imobilului; avansul de 15% se aplică pentru achiziția imobilelor din localitățile cu un indice pozitiv de evoluție a pieței imobiliare (lista atașată).
Garanție: ipotecă de rang I instituită asupra imobilului achiziționat sau asupra unor bunuri imobile, aflate în proprietatea solicitantului sau a unor terti.
Asigurare obligatorie pentru imobilul adus în garanție, cesionată în favoarea băncii.

Îți ia doar 3 minute să ne lași datele tale online, iar noi te vom suna în cel mai scurt timp pentru un calcul personalizat de credit.

Dacă e mai simplu pentru tine, vino cu actul de identitate direct în agenția Raiffeisen Bank preferată pentru a afla, pe baza declarațiilor tale, suma la care te încadrezi.

Contractul de credit pe înțelesul tuturor

Documente necesare

Vino în orice agenție cu următoarele acte:

Act de identitate, original și copie, pentru tine și co-debitor;

Acordul de consultare a veniturilor din baza de date ANAF, atât pentru tine cât și pentru codebitor;

Documente privind imobilul: antecontract vânzare-cumpărare, acte de proprietate ale imobilului, documente necesare pentru procesul de evaluare (schițe ale planului cadastral, extras de carte funciara);

Documente din care rezultă valoarea proiectului de investiții: pre-contract de vânzare-cumpărare, în cazul achiziționării de locuințe și terenuri; proiect tehnic al lucrării, deviz general de lucrări, devize pe obiecte, autorizație de construcție, contract de construire sau antrepriză, grafic de execuție a lucrărilor, în cazul creditelor de modernizare și construcție.

Banca are dreptul de a solicita documente justificative ale venitului, pentru îndeplinirea cerințelor de prudențialitate specifice activității bancare.

Varianta de creditare oferită de Raiffeisen Bank SA este orientativa și nu constituie oferta fermă de creditare, Raiffeisen Bank SA poate să nu aprobe creditul și să nu acorde creditul solicitat.

Criterii minime de eligibilitate

Vârsta între 21 și 65 de ani (la terminarea creditului).

Venit net minimum 370 Euro (echivalent în Lei)/ fiecare participant la credit.

Vechime la locul de muncă actual de minimum 3 luni.

Fără credite executate sau rambursate cu întârzieri mari și repetate.

Îndeplinirea tuturor criteriilor menționate nu conferă clientului dreptul implicit la acordarea creditului.

Banca își rezervă dreptul de a respinge cererea de credit fără a prezenta detaliat motivele.

 

Costuri complete

Dobânzi, taxe, comisioane

Creditul imobiliar Casa Ta

  Credit cu asigurare de viataCredit fara asigurare de viata 
Oferta credit Casa TA*****Oferta clienti casa**Oferta standardOferta clienti casa**Oferta standard
Dobanda fixa  in primii 3 ani (Lei)Rata dobanda fixa 3 ani5,10%6,10%5,30%6,30%
Rata dobanda variabila (din anul 4)8,40%9,40%8,60%9,60%
Formula de calcul rata dobanda variabila (din anul 4)IRCC*** + 2.50%IRCC*** + 3.50%IRCC*** + 2.70%IRCC*** + 3.70%
DAE****8,39%9,41%8,18%9,21%
Dobanda variabila (Lei)Rata dobanda8,40%9,40%8,60%9,60%
Formula de calcul rata dobandaIRCC*** + 2.50%IRCC*** + 3.50%IRCC*** + 2.70%IRCC*** + 3.70%
DAE****9,50%10,58%9,30%10,38%
Taxe si comisioaneComision analiza0 Lei  
Taxa de evaluare garantii 90 Euro+TVA, echivalent in Lei la cursul BNR de la data platii
(cost orientativ pe care il percep evaluatorii cu care colaboreaza Banca)
Asigurare imobil obligatorie (PAD)130 Lei
Asigurare imobil facultativa  0,11% x valoarea imobilului propus ca si garantie
conform raportului de evaluare /an (cost orientativ)
Comision pachet cont curent5 Lei (lunar)
Comision rambursare anticipata0
** Oferta aferenta clientilor de casa se adreseaza clientilor care detin un cont curent la Raiffeisen Bank, in care isi incaseaza salariul/ pensia
***Indice de referinta trimestrial (IRCC) - calculat  ca medie aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ale tranzacțiilor pe piața monetară interbancară pentru trimestrul 4 din 2023: 5.90% (valoare valabila la 01.01.2024). 
**** DAE a fost calculat pentru un credit de 188.500 Lei pe 279 luni (23 ani si 3 luni), incluzand o asigurare de viata cu o cota de prima de 0.026%*valoarea aprobata a creditului
***** Oferta de pret este valabila pentru situatia in care clientul opteaza pentru atasarea unei asigurari de viata; beneficiind astfel de un discount de 0.2%
Exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de achizitie locuinta CASA TA de 188.500 Lei, pe o perioada de 23 ani si 3 luni,rambursabil in 279 rate egale, cu o rata a dobanzii variabile de 8.40%  valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., comision analiza 0 Lei, costurile utilizarii ordinului de plata pe hartie sunt 0, cu exceptia Spezelor Swift aferente platilor interbancare in valuta, al caror cost este de 50 Lei/mesaj, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, valoare prima lunara asigurare de viata : 0.026% din valoarea creditului, rata lunara este 1539,34 lei, DAE 9.50% si valoarea totala platibila 453.520,87 lei.  Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de achizitie locuinta CASA TA de 188.500 Lei, pe o perioada de 23 ani si 3 luni,rambursabil in 279 rate egale, cu o rata a dobanzii fixa 3 ani de 5.10%, ulterior variabila (8.40%), valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., comision analiza 0 Lei, costurile utilizarii ordinului de plata pe hartie sunt 0, cu exceptia Spezelor Swift aferente platilor interbancare in valuta, al caror cost este de 50 Lei/mesaj, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei,valoare prima lunara asigurare de viata : 0.026% din valoarea creditului rata lunara este 1.154,83 lei, DAE 8.39 % si valoarea totala platibila 429.756,05 lei. Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta capacitatea de plata a ratelor: fluctuatia veniturilor proprii si/sau variatia indicelui de referinta IRCC (in cazul creditelor cu dobanda fixa o perioada, dupa expirarea perioadei de dobanda fixa) ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. IRCC, luat in calcul in cadrul formulei de mai sus se actualizeaza, conform prevederilor legale in vigoare de 4 ori pe an, la finalul fiecarui trimestru al anului calendaristic pe baza valorilor zilnice ale Indicelui zilnic determinate pentru trimestrul anterior, si se aplica din prima zi calendaristica a trimestrului urmator. De asemenea va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta capacitatea de plata a ratelor. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile, conducand la majorarea sumei lunare de plata.
Costurile notariale, cu inregistrarea/radierea/modificarea garantiilor in registrele de publicitate vor fi achitate de catre client. Aceste costuri nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in DAE.

Condiții credit ipotecar

Dobândă la alegere

Ai posibilitatea de a alege între dobândă fixă sau variabilă.

Avans minim

15% - 35% din valoarea imobilului achiziționat; avansul de 15% se aplică pentru achiziția imobilelor din localitățile cu un indice pozitiv de evoluție a pieței imobiliare.

Pauză la plata ratelor

3 luni pauză la plata ratelor oricând după primele 6 luni de rambursare.

Prima lună fără rată

Ai destule cheltuieli, credem că una în minus ți-ar prinde tare bine. Poți solicita să începi plata ratelor abia din a doua lună după acordarea creditului.

Rapiditate

Preaprobare financiară rapidă a creditului, valabilă până la 90 de zile.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Protecție în situații dificile

Cu toții avem nevoie de siguranță. Prin încheierea unei asigurări de viață și șomaj ești protejat, împreună cu familia ta, în cazul unor evenimente neprevăzute cum ar fi: șomaj, incapacitate de muncă, invaliditate sau deces. Polița se poate încheia în momentul în care semnezi contractul de credit, fiind valabila pe întreaga perioadă de creditare.


Administrezi ușor creditul oricând, la orice oră

Prin serviciul de internet banking, Raiffeisen Online, și serviciul de mobile banking, Raiffeisen Smart Mobile, ai acces securizat non-stop la contul de credit, îți poți plăti rata lunară și chiar realiza schimbul valutar, în cazul în care rata creditului este în alta monedă decât salariul.


La un telefon distanță

Îți stăm la dispoziție, la doar un telefon distanță, prin serviciul de phone banking, Raiffeisen Direct *2000. Cu un simplu apel telefonic, primești gratuit toate informațiile necesare despre creditul tău, precum și ajutor în efectuarea tranzacțiilor.


Plătești ratele online

Achită fiecare rată direct prin aplicațiile de mobile banking sau din internet banking, fără să mai mergi la bancă.

Întrebări frecvente

Poti sa aduci in garantie si imobile detinute de terte persoane pentru acest imprumut.

In cazul in care iti primesti salariul intr-un cont la Raiffeisen Bank beneficiezi de o reducere de 0,25 puncte procentuale din rata dobanzii pentru un credit in Lei.

Pentru a depasi asemenea situatii poti sa apelezi la facilitatea de amanare a platii pentru maximum 3 rate. Aceasta facilitate se poate accesa dupa primele 6 luni de rambursare ale creditului.

Este bine de stiut ca poti sa modifici aceasta data in mod gratuit, in cazul in care intampini dificultati la plata ratelor din cauza necorelarii acesteia cu data de incasare a salariului. Tot ce ai de facut este sa depui o cerere in acest sens.