Skip to main content

Overdraft Descoperit de cont

Indiferent dacă ai un proiect de renovare, vrei să investești în tine sau pur și simplu ai nevoie de o sumă de bani suplimentară, atunci când încasezi salariul sau pensia la Raiffeisen, poți accesa un overdraft și poți primi până la 6 salarii sau pensii nete, în avans.

Tot ce vrei să știi despre overdraft:

Tip credit: Facilitate de descoperit de cont

Valută: Lei

Valoare: echivalentul a până la 6 salarii/pensii nete

Beneficii:

  • ai la dispoziție o suma suplimentară de bani față de salariul sau pensia încasată în contul curent
  • dobânda se aplică numai pentru sumele utilizate
  • nu există taxe și comisioane în caz de neutilizare limita
  • în cazul creșterii venitului, poți beneficia de majorarea sumei acordate

Poți solicita facilitatea de descoperit de cont dacă îndeplinești următoarele condiții, cumulativ:

  • să fii persoana fizică
  • să ai vârstă minimă de 21 ani
  • să dovedești că înregistrezi venituri cu caracter permanent
  • să încasezi salariul sau pensia într-un cont curent cu card de debit atașat, deschise la Raiffeisen Bank

Costuri complete

Modul de calcul al ratelor dobanzii:
Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor acordate in moneda nationala calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare din trimestrul 4 2023 (IRCC) + Marja Bancii
Indicele de referinta trimestrial denumit IRCC se actualizeaza, conform prevederilor legale in vigoare de 4 ori pe an, la inceputul fiecarui trimestru al anului calendaristic.
Dobanzi si DAE:
MonedaLei 
Tipul dobanziiVariabila (Indicele de referinta trimestrial IRCC+ Marja Bancii)
Rata dobanzii 15,89%
Marja Bancii9,99%
DAE (2)23,32%
(1) Indicele de referinta trimestrial denumit IRCC  - la 01.04.2024 determinat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare din trimestrul 4 2023 - 5.90%
(2) DAE (Dobanda Anuala Efectiva) a fost calculata luand in considerare o facilitate de 5.367 lei acordata pe o perioada de 3 luni si utilizata in totalitate pe intreaga perioada, prin retragere integrala a facilitatii prin intermediul ATM-ului. La finalul perioadei facilitatea va fi returnata in totalitate. In calculul DAE a fost inclus costul lunar aferent pachetului de cont curent standard cu facilitate atasata. 
Lista complata a taxelor si comisioanelor aferente tuturor tipurilor de cont curent din oferta bancii se regaseste in documentul "Taxe si comisioane Standard - Persoane Fizice", afisat in agentiile Raiffeisen Bank.
Exemple de calcul
Exemplu de calcul 1:
La o facilitate de credit de 5.367 Lei cu o dobanda variabila de 10.89% compusa din Indicele de referinta trimestrial - IRRC* + Marja Bancii 4.99%, acordata pe o perioada de 3 luni si utilizata in totalitate pe intreaga perioada, prin retragere integrala a facilitatii prin intermediul ATM-ului, comision de analiza dosar 0 Lei, comision de administrare pachet cont curent ZERO Simplu 10 Lei, dobanda lunara de plata este 48.71 Lei, DAE este 13.95%, iar costul total al creditului este 5,543.12 Lei. 
Exemplu de calcul 2:
La o facilitate de credit de 5.367 Lei cu o dobanda variabila de 15.89% compusa din Indicele de referinta trimestrial - IRRC* + Marja Bancii 9.99%, acordata pe o perioada de 3 luni si utilizata in totalitate pe intreaga perioada, prin retragere integrala a facilitatii prin intermediul ATM-ului, comision de analiza dosar 0 Lei, comision de administrare pachet cont curent Standard 5 Lei, dobanda lunara de plata este 71.07 Lei, DAE este 23.24%, iar costul total al creditului este 5,648.87 Lei. 
* Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor acordate in moneda nationala calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare din trimestrul 4 2023 (IRCC) – 5.90% 
Pentru sumele inregistrate in Overdraft neautorizat  imprumutatul datoreaza o Rata a dobanzii pentru descoperit de cont neautorizat care se calculeaza ca rata dobanzii la care se adauga 3%.

Avantajele tale

Până la 6 salarii, simplu și rapid

Primești echivalentul a maxim 6 salarii sau pensii nete pe loc dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate și ești de acord cu consultarea veniturilor la ANAF.

Dobândă avantajoasă

Atunci când alegi să încasezi salariul sau pensia la Raiffeisen, vei beneficia de o dobândă avantajoasă, în comparație cu cea standard, datorită opțiunii tale.

Plătești dobândă doar pe suma cheltuită

Când optezi pentru descoperit de cont, ai confortul unei sume suplimentare pe care o ai la îndemână oricând, dar plătești dobândă doar pentru suma utilizată din descoperitul de cont.

Posibilitatea majorării sumei acordate

Oricând după acordarea facilitații, poți aplica pentru o suma mai mare, în cazul creșterii venitului, urmând că banca să analizeze solicitarea ta.

În plus, poți primi puncte Smart Market pe care le poți transforma în vouchere cu care să iți iei ce îți dorești, dacă ai primit și activat oferta pentru overdraft din aplicația Smart Market.

Vino să primești detalii în orice agenție Raiffeisen Bank sau apelează *2000.

Criterii minime de elegibilitate

Vârstă: 21-65 ani.
Venit net solicitant minimum 370 Euro (echivalent în Lei)
Vechime la locul de muncă actual minimum 3 luni.
Fără credite rambursate cu întârzieri.
Îndeplinirea tuturor criteriilor menționate nu conferă clientului dreptul implicit la acordarea creditului.
Banca își rezervă dreptul de a respinge cererea de credit fără a prezenta detaliat motivele.

Documente necesare

Vino în orice agenție cu actul tău de identitate și semnezi acordul de consultare a veniturilor din baza de date ANAF, acord ce înlocuiește adeverința de venit.

În anumite situații putem solicita documente suplimentare.
Banca are dreptul de a solicita documente justificative ale venitului, pentru îndeplinirea cerințelor de prudențialitate specifice activității bancare.
Varianta de creditare oferita de Raiffeisen Bank SA este orientativă și nu constituie oferta fermă de creditare, Raiffeisen Bank SA poate să nu aprobe creditul și să nu acorde creditul solicitat.

Motive în plus ca să alegi Raiffeisen Bank

Rata lunară fixă

Îți planifici ușor plata ratelor, fiind o sumă fixă lună de lună.

Plătești ratele online

Poți achita fiecare rată direct prin aplicațiile de mobile banking sau din internet banking, fără să mai mergi la bancă.

Avantaje la pachetul de cont curent

Ai grijă de banii tăi mai simplu, mai eficient și cu ZERO costuri. Rata este retrasă automat din contul curent unde încasezi veniturile, fără niciun drum la bancă. În plus, poți utiliza creditul plătind cu cardul de debit sau prin transferuri electronice, cu ZERO comisioane.