Skip to main content

Asigurări de viață atașate creditelor

Asigură-ți protecție financiară în cazul evenimentelor neprevăzute!

La Raiffeisen Bank fiecare tip de credit se poate acorda împreună cu o asigurare de viață. 

În funcție de tipul creditului Raiffeisen Bank pe care îl alegi,  te poți bucura de o protecție financiară în cazul apariției unor evenimente neprevăzute. Acestea pot include decesul cauzat de un accident sau îmbolnăvirea, spitalizarea ca urmare a unui accident, șomajul sau invaliditatea totală permanentă cauzată de un accident.

Tot ce vrei să știi despre asigurările de viață atașate creditelor:

Descriere

Caracteristicile produselor de asigurare detaliate în continuare variază în funcție de tipul de credit Raiffeisen Bank. Solicită mai multe informații în orice agenție Raiffeisen Bank.

Riscuri acoperite

Deces din accident sau îmbolnăvire, spitalizare din accident, șomaj sau invaliditate totală permanentă din accident.

Valoarea despăgubirii

Este strâns corelată cu tipul de credit și riscul acoperit, aceasta acoperind de regulă datoria de credit către Raiffeisen Bank pe perioada producerii evenimentului asigurat.

Beneficiarul despăgubirii

Beneficiarul este Raiffeisen Bank în limita datoriei de credit rezultată din contractul de credit. Orice diferență rezultată din valoarea datoriei și valoarea indemnizației plătită de asigurator îți revine tie sau moștenitorilor legali.

Prima de asigurare

Aceasta poate fi plătită o singură dată pentru toată perioada de creditare sau cu frecvență lunară în funcție de condițiile contractuale ale planului de asigurare pentru care ați optat. În cazul asigurărilor cu prima lunară, în luna în care nu plătești prima asigurarea se suspendă și asigurătorul nu va plăti despăgubiri. Asigurarea va fi repusă în vigoare prin plata primei lunare de asigurare. Există o perioadă maxima permisă pentru suspendare, după care asigurarea se reziliază.

Cum poți achiziționa produsul

Foarte simplu!

La contractarea unui credit, solicită în orice agenție Raiffeisen Bank încheierea unei asigurări de viață atașate.

În cazul în care ai deja un credit și vrei să știi dacă ești asigurat, verifică dacă ai primit un Certificat de asigurare pe numele tău, semnat de bancă, și dacă ai plătit primele de asigurare.

Document informații produs Asigurare carduri de credit

Document informații produs Asigurare credite cu ipotecă

Document informații produs Asigurare credite de nevoie personale

Document informații produs Asigurare overdraft

Beneficiile tale:

Dobândă redusă cu 2% pentru Flexicredit

Alege în orice agenție oferta specială Flexicredit cu asigurare facultativă de viață și șomaj și ai dublu avantaj: ești protejat în situații dificile și ai reducere 2% față de dobânda standard. Vezi toate detaliile despre creditul de nevoi personale Flexicredit și despre Asigurarea de viață.

Protecție financiară

Ești protejat dacă riscul asigurat are loc. Datoria ta către Raiffeisen Bank va fi plătita în locul tău de către societatea de asigurări, conform contractului de asigurare.

​Confort la plata primelor

Uiți de stres și termene de plată. Plata primelor de asigurare se va face automat, din contul asociat creditului pe care îl deții.

Consiliere personalizată

La momentul contractării creditului de la Raiffeisen Bank te consiliem cu privire la riscurile acoperite de asigurarea de viață aferentă creditului tău, pentru ca tu să iei decizia cea mai bună.

Întrebări frecvente

Asigurarea de viata atasata creditelor acordate de banca este optionala. Practic poti decide individual daca doresti sa beneficiezi de protectia oferita de asigurare tie si familiei tale in cazul producerii unui eveniment nedorit. 

Daca ai solicitat sau detii un credit / descoperit de cont / card de credit Raiffeisen Bank poti solicita in orice agentie inrolarea in programul de asigurare corespunzator produsului de credit pe care il detii. 

Beneficiar al asigurarii in cazul producerii evenimentului asigurat este Raiffeisen Bank in limita datoriei pe care o detii. Orice diferenta pozitiva a valorii indemnizatiei fata de valoarea datoriei catre banca va fi transferata in contul persoanei asigurate.

In cazul producerii evenimentului asigurat trebuie notificata in cel mai scurt timp societatea de asigurari cu care s-a incheiat contractul de asigurare urmand ca ulterior sa fie furnizate si documentele necesare intocmirii dosarului de despagubire.

Pentru orice produs de asigurare de care esti interesat vei primi spre informare, anterior solicitarii de inscriere in asigurare, un document reprezentand Termenii si conditiile derularii contractului de asigurare respectiv.