Skip to main content

Informare despre anumite modificari ale contractelor incheiate cu Raiffeisen Bank 2020

Nr. inregistrare:  493665


Informare

Simplificarea si noutatile privind produsele si serviciile Raiffeisen Bank

Dorim sa va oferim mereu solutii simple si rapide, adaptate nevoilor dumneavoastra financiare, asa ca am pregatit o serie de masuri menite sa simplifice si sa eficientizeze tot ceea ce facem astazi, pentru a va oferi si mai multa valoare maine. 

In perioada ce va urma, se vor modifica conditiile contractuale adresate clientilor persoane fizice. Insa dumneavoastra veti continua sa va bucurati de toate avantajele de pana acum. Beneficiile de cost incluse in pachetul dumneavoastra de cont curent, in masura in care detineti un astfel de produs bancar, raman la nivelul agreat conform conventiilor contractuale specifice.

Mai multa claritate

Pornim intr-o schimbare in mai bine, ce aduce cu sine masuri menite sa fie benefice tuturor. In randurile ce urmeaza, va invitam sa trecem impreuna prin noile informatii, ce au in vedere transpunerea unor prevederi legale, dar si clarificarea si simplificarea clauzelor contractuale.

Astfel, propunerile de modificare a CONDITIILOR GENERALE DE DERULARE A OPERATIUNILOR BANCARE PENTRU PERSOANE FIZICE – “CGB PF” au in vedere transpunerea si implementarea unor prevederi legale, cat si clarificarea si simplificarea clauzelor contractuale ce vizeaza, in principal, urmatoarele:

Prelucrarea datelor dumneavoastra personale

Pentru completa dumneavoastra informare, am actualizat nota de informare privind prelucrarea datelor personale de catre Banca.

Astfel, au fost aduse completari 2.1 Prevederi privind protectia datelor cu caracter personal si a Sectiunii 4.8 Comunicarea informatiilor privind Operatiunile de plata, reflectand completarile/modificarile necesare, din perspectiva protectiei datelor cu caracter personal.

Informatii actualizate privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Banca sunt disponibile accesand Politica privind protectia datelor cu caracter personal si confidentialitatea, disponibila la link-ul: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/politica-de-confidentialitate/

Tranzactii sigure

Autorizarea tranzactiilor efectuate pe internet (e-commerce) prin utilizarea unei parole statice si a unui cod unic OTP (one time password) pentru site-urile inrolate in 3D Secure, pentru clientii care nu utilizeaza serviciile de internet/mobile banking oferite de Banca, precum si prevederi privind utilizarea si gestionarea parolei statice;

Totul in cel mai mic detaliu

Completarea prevederilor referitoare la autorizarea platilor de mica valoare de tip e-commerce;

Informare completa

Implementarea prevederilor Regulamentului (UE) nr. 518/2019 privind informarea clientilor care efectueaza tranzactii transfrontaliere ce implica un schimb valutar cu o moneda apartinand unui stat membru al Uniunii Europene;

Siguranta sporita

Prevederi legate de utilizarea codului de identificare interna – cheia CIF;

Transmiterea rapida si eficienta a cardurilor

Modalitatea de transmitere a cardurilor catre client la emitere, reinnoire sau reemiterea intrumentului de plata;

Preventie si protectie

Prevederi legate de blocarea serviciilor de internet/mobile banking pentru cazurile de incalcare a prevederilor legale/contractuale privind cunoasterea clientelei si prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului;

Claritate maxima

Se adauga noi definitii si se reformuleaza unele clauze in vederea clarificarii unor prevederi in cadrul CGB – PF:

In Anexa nr. 1 a acestei notificari puteti gasi clauzele contractuale din cuprinsul CGB PF, care sunt modificate, mentionate in detaliu.

Modificarile care privesc aplicarea unor prevederi legale, cum sunt cele privind efectuarea tranzactiilor pe internet (in cadrul e-commerce), precum si cele privind informarea clientilor conform Regulamentului (UE) nr. 518/2019 intra in vigoare la datele prevazute de legislatia nationala si europeana, principala sau subsecventa, mentionate in Anexa nr. 1.

Totodata, va transmitem in Anexa nr. 2, Formularul pentru informatii oferite deponentilor, prevazut de Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor si Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. In conformitate cu prevederile acestui act normativ, disponibilitatile inregistrate in conturile dumneavoastra de depozit sunt garantate in Romania de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, conform prevederilor din formularul anterior amintit. Prin “depozit” se intelege, conform legii, orice sold creditor, inclusiv dobanda datorata, rezultat din fonduri aflate intr-un cont sau din situatii tranzitorii derivand din operatiuni bancare curente, cum ar fi: depozitul la termen, contul curent, cont de economii etc.

Noutati si pentru Contractul de Card de Credit

In ceea ce priveste Contractul de Card de Credit pentru persoane fizice, propunerile noastre de modificare sunt urmatoarele:

Perioada de valabilitate a functionalitatii “Gratie” se prelungeste pana la data de 31.12.2022. Prin aceasta functionalitate, Utilizatorul principal de card nu va datora dobanda pentru tranzactiile efectuate la comercianti, daca toate sumele datorate sunt rambursate integral pana la data scadenta comunicata in Raportul de activitate urmator celui in care s-au inregistrat tranzactiile.

Incepand cu anul 2021, comunicarea cu dumneavoastra privind beneficiile si promotiile disponibile pentru cardul de credit se va realiza prin intermediul adresei de e-mail comunicata bancii.

In Anexa nr. 3 a acestei notificari puteti gasi clauza contractuala din cuprinsul Contractului de Card de Credit, care a suferit modificari. 

Inainte de incheiere

Dorim sa va informam asupra faptului ca, in calitatea dumneavoastra de client al Bancii, in masura in care nu sunteti de acord cu modificarile mentionate in cadrul acestei notificari, aveti dreptul sa denuntati in mod unilateral contractul asupra caruia au fost efectuate modificarile, fara a suporta penalitati si fara a fi necesara invocarea unui motiv. In cazul in care optati pentru denuntarea contractului aferent produsului/serviciului, puteti solicita acest lucru in orice agentie Raiffeisen Bank, pana la data de 08.03.2021.

Modificarile propuse se vor aplica in aceleasi conditii si contractelor incheiate cu Raiffeisen Bank de catre titulari minori reprezentati/asistati de un reprezentant legal.

In cazul in care aveti calitatea de reprezentant legal al unui titular minor client al Bancii si utilizator al serviciilor de cont curent si al serviciilor atasate acestuia, in masura in care nu sunteti de acord cu modificarile notificate, aveti dreptul de a reprezenta/asista minorul in vederea denuntarii in mod gratuit a contractelor produselor sau serviciilor respective pana la data de 08.03.2021.

Daca pana la data anterior indicata nu ati comunicat Bancii ca nu doriti sa se aplice modificarile prezentate, cu exceptia celor care privesc aplicarea unor prevederi legale, vom interpreta ca sunteti de acord ca, incepand cu 09.03.2021, Banca sa considere aceste modificari acceptate tacit si relatiile contractuale cu Raiffeisen Bank sa se deruleze in continuare, in conditiile reglementate expres in cuprinsul CGB PF, modificat si completat prin aceasta notificare.

Pentru intrebari referitoare la cele comunicate anterior sau pentru orice alte informatii, le suntem la dispozitie clientilor in agentiile Raiffeisen Bank, online pe raiffeisen.ro sau la Call Center *2000.