Skip to main content

Informare despre anumite modificari ale contractelor incheiate cu Raiffeisen Bank 2017

Informare nr. 521875/21.09.2017

Viitorul inseamna digitalizare si inovatie, iar noi credem ca asta se traduce in primul rand prin simplitatea, rapiditatea si usurinta  prin care clientii nostri pot face alegeri inteligente si informate. Si, pentru ca suntem o banca dinamica si preocupata continuu de imbunatatirea experientei clientilor nostri in relatia cu noi, zi de zi ne inspiram din modul in care ei aleg sa foloseasca produsele si serviciile noastre.


Inca de anul trecut am lansat unele dintre cele mai bine primite produse din piata bancara: pachetele de cont curent fara concurent cu ZERO costuri, reusind astfel sa oferim clientilor nostri tranzactii de zi cu zi si produse de creditare la cel mai bun cost.

775 .000 dintre clientii nostri au deja un pachet de cont curent alegand astfel o relatie mai simpla si mai eficienta cu banca lor. Mai mult, e important de stiut ca, prezenta notificare nu modifica benefiiciile de cost incluse in pachetele de cont curent, acestea ramanand la nivelul agreat conform conventiilor contractuale specifice.

Dorim sa informam clientii ca vom modifica conditiile contractuale de cost pentru anumite produse si servicii detinute in afara unui pachet de cont curent. In documentele de mai jos se regasesc detaliile complete despre toate modificarile efectuate si datele de intrare in vigoare ale acestora. In acelasi timp, le reamintim clientilor ca pot oricand sa opteze pentru pachetul de cont curent ZERO Tot sau ZERO Simplu, iar modificarile de cost nu li se vor aplica (cu exceptia punctelor 1 (c) capitol „Contul Curent” si 5 capitol „Contracte de credit”, daca este cazul)! 

Detaliile complete despre cele doua pachete de cont curent, cat si despre modul in care clientii se pot bucura de ZERO costuri pot fi consultate in documentele de mai jos.
Tabel prezentare beneficii si servicii pachete de cont curent cu ZERO costuri

Mai mult iata in tabelul de mai jos cum cele doua pachete de cont curent sunt solutia prin care oricine se poate bucura de ZERO costuri
Tabel solutii alternative pachete de cont curent comparativ cu serviciile detinute in afara unui pachet de cont curent 

Oferta noastra de pachete de cont curent este disponibila in orice unitate Raiffeisen Bank sau pe site-ul raiffeisen.ro pentru oricine isi doreste sa o consulte ulterior.

A.Astfel ca, prin prezenta notificare, conform prevederilor legale si contractuale in vigoare, dorim sa informam clientii ca, incepand din data de 5 decembrie 2017, vor intra in vigoare urmatoarele modificari aplicabile conventiilor contractuale incheiate cu Raiffeisen Bank pentru furnizarea urmatoarelor modificari aplicabile conven]iilor contractuale incheiate cu Raiffeisen Bank pentru furnizarea urmatoarelor servicii si produse (detinute in afara unui pachet de cont curent si neincluse in beneficiile aferente acestuia):

Contul Curent 
Serviciul Raiffeisen Smart Mobile 
Cardul de debit 
Operatiunile de plata 
Contractele de credit 

B. Prevederile Conditiilor Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare pentru Persoane Fizice („CGBPF”) vor fi modificate conform celor mentionate in Anexa 1.

De asemenea, prezenta notificare contine si Formularul pentru informatii oferite deponentilor (Anexa 2), conform obligatiilor de informare a deponentilor stabilite prin prevederile Legii nr. 311/ 2015 privind schemele de garantare a depozitelor si Fondul de garantare a depozitelor bancare (prin notiunea de „depozit” intelegandu-se, conform legii, orice sold creditor, inclusiv dobanda datorata, rezultat din fonduri aflate intr-un cont sau din situatii tranzitorii derivand din operatiuni bancare curente, cum ar fi: depozitul la termen, contul curent, contul de economii etc.).

Informam clientii ca, in cazul in care au calitatea de client al Bancii, in masura in care nu sunt de acord cu modificarile mentionate in cadrul prezentei notificari, inclusiv celor din Anexa 1, au dreptul de a denunta in mod unilateral contractul lor cu Raiffeisen Bank, fara a suporta penalitati si fara a fi necesara invocarea unui motiv. In cazul in care clientii opteaza pentru denuntarea conventiei contractuale ce reglementeaza relatia de cont curent sau, dupa caz, documentul CGBPF, pot solicita acest lucru pana la data de 4 decembrie 2017.

In cazul in care, pana la data mentionata anterior, clientul nu isi exprima dezacordul cu privire la modificarile descrise mai sus, acestea vor fi considerate acceptate in mod tacit, conform prevederilor legale in vigoare.
Modificarile comunicate se vor aplica in aceleasi conditii si contractelor incheiate cu Raiffeisen Bank de catre titulari minori reprezentati/asistati de reprezentant legal.
In cazul in care clientii au calitatea de reprezentant legal al unui titular minor client al bancii si utilizator al serviciilor de cont curent si al serviciilor atasate acestuia, in masura in care nu sunt de acord cu modificarile notificate si Anexa 1, au dreptul de a reprezenta/asista minorul in vederea denuntarii in mod gratuit a contractelor cu Raiffeisen Bank pana la data de 4 decembrie 2017.

Daca clientii au intrebari referitoare la cele comunicate anterior sau inca stau pe ganduri si nu stiu ce pachet de cont curent sa aleaga, ne gasesc in unitatile Raiffeisen Bank, online pe raiffeisen.ro sau la Call Center *2000.