Skip to main content

Garmin Pay - Termeni și conditii

Termenii și condițiile pentru utilizarea cardurilor emise de Raiffeisen Bank în Garmin Pay


Va recomandam sa cititi integral prezentul document inainte de a decide daca acceptati Termenii si conditiile de mai jos si continuati procesul de inregistrare. Daca nu sunteti de acord cu oricare dintre prevederile acestor Termeni si conditii, va rugam sa nu accesati, sa nu inrolati si utilizati cardurile emise de Raiffeisen Bank in Garmin Pay.

Definirea unor termeni „Banca”/”Raiffeisen Bank” - Raiffeisen Bank S.A., persoana juridica romana, administrata in sistem dualist, cu sediul in Cladirea Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246 C, Sector 1, Bucuresti, numar de ordine in Registrul Comertului J40/44/1991, inmatriculata in Registrul Bancar sub nr. RB-PJR-40-009/1999, cod unic de inregistrare 361820, cod de inregistrare fiscala in scopuri de TVA RO361820
„Cardul” – Card de debit si/sau de credit sau Card comercial, astfel cum sunt acestea definite in Conditiile Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare pentru Persoane Fizice (CGB –PF), respectiv pentru Persoane Juridice si entitati fara personalitate juridica( CGB PJ),
„Clientul/Utilizatorul” – Utilizatorul de Card de debit si/sau Card de credit principal, suplimentar sau Card Comercial, dupa caz.
„Credentiale de securitate pentru utilizarea Garmin Pay” – oricare dintre urmatoarele elemente, luate impreuna sau individual (i) parola setata pentru accesarea Aplicatiei, (ii) codul PIN/codul de securitate utilizat pentru deblocarea dispozitivului Garmin, (iii) parola, codul de securiate, alte date sau informatii  utilizate pentru deblocarea dispozitivului mobil prin care se acceseaza Aplicatia.
„Garmin Pay/Aplicatia” - modalitate de plata contactless prin utilizarea dispozitivelor Garmin. Pe site-ul www.garmin.com regasiti detalii despre compania Garmin, respectiv despre Garmin Pay.
 „Termeni si conditii” –Termenii si conditiile pentru utilizarea cardurilor emise de Raiffeisen Bank in Garmin Pay din prezentul document, care constituie contractul legal incheiat de Banca cu Clientul. Termenii si conditiile stabilesc modul in care puteti inrola si utiliza Cardurile emise de Raiffeisen Bank adaugate in Aplicatie. Termenii si conditiile se completeaza cu Conditiile Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare pentru Persoane Fizice (CGB –PF), respectiv pentru Persoane Juridice si entitati fara personalitate juridica( CGB PJ), Contractul specific de Card de debit/card de credit incheiat cu Banca si lista de Tarife si Comisioane, aplicabile Persoanelor Fizice, respectiv Persoanelor Juridice. Puteti consulta oricand Conditiile Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare (CGB PF si CGB PJ) si lista de Tarife si Comisioane, aplicabile Persoanelor Fizice si Persoanelor Juridice, precum si „ Termenii si conditiile” pe site-ul Bancii www.raiffeisen.ro. 
„Termeni si conditii Garmin” – termenii si conditiile emise de Garmin pentru instalarea Aplicatiei, utilizarea acesteia si a dispozitivelor Garmin
“Token” este o  serie unica de cifre in format digital ce asigura substituirea securizata a datelor unui Card inregistrat de Utilizator in Garmin Pay pe un dispozitiv Garmin.
 
Conditii generale de utilizare la plata a cardurilor in Garmin Pay 
Utilizarea cardurilor in Garmin Pay pentru achizitionarea de bunuri si servicii este guvernata de contractele specifice ce reglementeaza cardul de debit/credit, inclusiv CGB PF, respectiv CGB PJ.
Utilizatorul este responsabil inclusiv pentru toate utilizarile si tranzactiile efectuate cu cardul in Garmin Pay de catre terti carora le-a oferit acces voluntar sau involutar la cardul inrolat in Aplicatie.
Prezentele Termeni si conditii reglementeaza accesul si utilizarea cardului in Garmin Pay numai intre Client, in calitate de Utilizator de card si Raiffeisen Bank.
Furnizorul de dispozitive cu care se pot efectua plati prin Garmin Pay, precum si al solutiei Garmin Pay sau terti cu care acestia colaboreaza pot avea proprii termeni si conditii si politici de confidentialitate. Utilizatorul este supus respectivilor/respectivelor termeni si conditii sau politici de confidentialitate atunci cand utilizeaza produsele si serviciile Garmin. Banca nu isi asuma nicio raspundere pentru felul cum Garmin si/sau tertii cu care acesta colaboreaza utilizeaza informatiile pe care Utilizatorul le pune la dispozitia lor, nici cu privire la datele cu caracter personal ale acestuia  pe care le prelucreaza in contextul serviciilor pe care le ofera sau cand vizieaza website-urile lor.
Precizam ca Banca poate suspenda oricand colaborarea cu Garmin Pay, iar cardurile inrolate in Aplicatie vor inceta sa funcționeze, daca Banca considera ca metodele de autentificare si efectuare a platilor folosite de aceasta nu sunt suficient de sigure sau nu respecta prevederi legale.
 
 
Cardurile Raiffeisen Bank eligibile pentru inrolare si utilizare la plata in Garmin Pay 
Utilizatorul poate adauga in Garmin Pay doar Carduri active emise de Raiffeisen Bank pentru:
a) persoana fizica – Cardurile de debit si/sau de credit, emise pe numele titularului si/sau cardurile suplimentare (card emis de Banca pe contul clientului, la cererea acestuia, pe numele unei terte persoane desemnate de catre client), inregistrate in sistemul Bancii ca atare;
b) persoana juridica – Cardurile de debit si/sau de credit emise pe numele Utilizatorilor de Carduri Comerciale.
 
 Cerinte minime pentru utilizarea cardurilor Raiffeisen Bank in Garmin Pay 
Pentru a utiliza cardul in Aplicatie, Utilizatorul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
sa fie client al Raiffeisen Bank sau sa fie inregistrat/inrolat in sistemele Bancii si sa detina, in calitate de Utilizator de Card de debit si/sau de credit principal, suplimentar sau Card Comercial, dupa caz, cel putin un card activ emis de Banca.
sa detina un dispozitiv Garmin cu functie de plata si un cont Garmin.
Sa detina un dispozitiv mobil compatibil care sa permita descarcarea si utilizarea Aplicatiei Garmin Pay. Prin dispozitiv compatibil se intelege orice smartphone, tableta sau alt tip dispozitiv care permite efectuarea de plati prin Garmin Pay. Dispozitivele compatibile sunt cele prezentate ca atare pe website-ul www.garmin.com. 
Utilizatorul are posibilitatea sa adauge acelasi card Raiffeisen Bank pe mai multe dispozitive Garmin  concomitent. Furnizorul de dispozitive poate impune limitari sau restrictii pentu utilizarea Garmin Pay si/sau poate avea cerinte minime de software si hardware pentru dispozitivul mobil compatibil utilizat.
 
Utilizatorul are obligatia de a utiliza cardul Raiffeisen Bank numai pe un dispozitiv Garmin echipat corespunzator pentru Garmin Pay si sa respecte toti termenii si conditiile aplicabili pentru Garmin Pay. Utilizatorul poate contacta direct furnizorul de dispozitive Garmin pentru a afla daca dispozitivul pe care il detine este compatibil pentru utilizarea in Aplicatie.
 
Banca nu raspunde sub nici o forma pentru cerintele Garmin sau ale tertilor cu care acestia colaboreaza de impunere a unor conditii de creare a contului Garmin sau a dispozitivelor mobile compatibile.
 
Inregistrarea unui card Raiffeisen Bank in Garmin Pay 
Inainte de introducerea datelor cardului in Aplicatie, Utilizatorului i se va solicita setarea unei parole, pe care o va utiliza pentru accesarea Garmin Pay. Conditiile, cazurile si frecventa cu care se va solicita introducerea acestei parole sunt stabilite de Garmin Pay.
 
Dupa setarea parolei/detaliilor de securitate, Utilizatorului i se va solicita sa introduca datele cardului pe care doreste sa il inroleze in Garmin Pay, respectiv: numarul cardului, data expirarii cardului, codul CVV. Toate aceste informatii (date cu caracter personal) sunt necesare furnizorului Garmin Pay pentru a permite utilizarea la plata a cardului prin intermediul acestei Aplicatii.
Pentru validarea identitatii Utilizatorului Cardului care urmeaza sa fie inrolat in Aplicatie, Banca va trimite un cod prin SMS (OTP – One Time Password) la numarul de telefon personal asociat Utilizatorului respectiv in sistemul Bancii. Dupa validarea codului OTP, Aplicatia va afisa un ecran de confirmare a inrolarii cu succes a Cardului.
Codul OTP transmis in scopul validarii Utilizatorului va fi comunicat prin SMS la ultimul numarul de telefon personal al Utilizatorului de Card de debit si/sau de credit principal sau suplimentar, dupa caz Card Comercial, comunicat de acesta Bancii in modalitatile puse la dispozitie de Banca in acest scop.
Ca urmare a inrolarii Cardului in Aplicatie se va genera un Token de plata al Cardului respectiv (numar de card alternativ), token ce va fi asociat Cardului pe dispozitivul Garmin. Numarul Tokenului este diferit de numarul de pe fata Cardului inregistrat in Garmin Pay pentru cresterea securitatii tranzactiilor. In cazul in care Utilizatorul doreste inregistrarea cardului pe mai multe dispozitive Garmin, va efectua setarile necesare in Aplicatie, prin adaugarea dispozitivelor Garmin pe care se doreste inregistrarea cardului .
Prin parcurgerea tuturor pasilor si finalizarea procedurii de inregistrare a Cardului in Aplicatie, Utilizatorul intelege ca acesta va fi inrolat in Aplicatie pentru a putea fi utilizat la efectuarea de operatiuni de plata si la vizualizarea tranzactiilor efectuate cu Cardul prin Aplicatie.
 
Cum functioneaza Garmin Pay 
a. Efectuarea platilor cu cardul prin Garmin Pay
 
Garmin Pay permite efectuarea de plati contactless cu un card inrolat, la POS-uri instalate la diferiti comercianti, prin intermediul dispozitivului Garmin pentru care s-a efectuat inregistrarea cardului.
Pentru autorizarea platii la comerciant Utilizatorul va selecta cardul inrolat in Aplicatie, va introduce codul de securitate/codul PIN utilizat pentru deblocarea dispozitivului Garmin si va plasa dispozitivul Garmin in apropierea unui terminal POS contactless din locatia unui comerciant.
In cazul in care dispozitivul Garmin a fost purtat neintrerupt de catre Utilizator dupa introducerea codul de securitate/codul PIN utilizat pentru deblocare, pentru platile ulterioare nu mai este necesara introducerea acestui cod, plata autorizandu-se doar prin plasarea dispozitivului in apropierea unui terminal POS contactless.
 
b. Vizualizarea informatiilor si a platilor efectuate cu cardul in Garmin Pay
 
Banca va ofera informatii despre platile realizate cu cardul inrolat in Garmin Pay in modalitatile agreate (ex. extras de cont, Internet Banking, Mobile Banking, etc). Aceste informatii vor fi evidentiate ca fiind plati efectuate cu respectivul card, fara a indica faptul ca platile s-au efectuat prin intermediul Garmin Pay.
Garmin poate decide sa afiseze in Aplicatie informatii despre platile efectuate cu cardul prin intermediul Garmin Pay.
 
c. Suspendarea si stergerea Tokenului
In cazuri justificate, Banca are dreptul de a bloca temporar sau de a sterge cardului Utilizatorului inrolat in Garmin Pay. 
In mod special, Banca isi rezerva dreptul de a bloca temporar/sterge  token-ul/token-urile din Aplicatie, in cazul in care Garmin modifica politica de securitate a Aplicatiei si a dispozitivelor, astfel incat aceasta nu mai respecta prevederile legale nationale si europene aplicabile la momentul modificarii. 
Pe perioada blocarii temporare, Token-ul nu va mai putea fi utilizat pentru efectuarea platilor prin Garmin Pay.
Token-ul blocat temporar de Banca poate fi deblocat la incetarea cauzei care a determinat blocarea sa si va putea fi folosit in continuare pentru efectuarea platilor in Garmin Pay. Stergerea unui Token din Aplicatie are efect definitiv, pentru a relua utilizarea Cardului in Aplicatie fiind necesara reluarea etapelor de inregistrare descrise in sectiunea V de mai sus.  
Utilizatorul are posibilitatea de a solicita Bancii blocarea temporara sau stergerea Tokenului, prin apel in Call Center la oricare din numerele de telefon mentionate in cadrul sectiunii „ Asistenta” din prezentul document. La incetarea cauzei care a determinat blocarea temporara, Utilizatorul poate solicita deblocarea Tokenului prin modalitatea mai sus descrisa.
Independent de posibilitatile oferite de Banca Utilizatorului pentru blocarea sau stergerea Token-ului, Garmin poate oferi Utilizatorului posibilitatea de suspendare temporara sau stergere a Token-ului in Aplicatie. Banca are dreptul de  stergere a  Token-ului in urmatoarele situatii:
(i) Banca a luat la cunostinta ca dispozitivul care are Aplicatia activa sau Cardul a fost pierdut, furat, compromis; masura stergerii va fi aplicata ulterior notificarii Bancii de catre Utilizator cu privire la evenimentul intervenit; Utilizatorul are posibilitatea de a solicita Bancii emiterea unui nou Card pe care il poate inregistra in Garmin Pay parcurgand etapele indicate in sectiunea V de mai sus;
(ii) exista suspiciuni ale Bancii cu privire la utilizarea neautorizata/frauduloasa a dispozitivului pe care Aplicatia este activa;
(iii) nu sunt respectate de catre Utilizator prevederile legale si/sau contractuale, inclusiv in cazul incalcarii acestor Termeni si Conditii sau nu sunt respectate regulile unei conduite adecvate care poate aduce Bancii prejudicii de orice natura;
(iv) exista o prevedele legala care impune acest fapt sau daca exista o dispozitie a unei autoritati competente in acest sens.
Suspendarea cardului sau stergerea datelor cardului din Aplicatie nu influenteaza in niciun fel posibilitatea ca acest card sa fie utilizat in continuare la plati, conform contractelor specifice de card de debit/credit sau card comercial, precum si CGB PF, respectiv CGB PJ. Toate tranzactiile efectuate prin Garmin Pay cu cardul suspendat/sters din Aplicatie inainte de momentul suspendarii/stergerii vor fi procesate de catre banca in conformitate cu prevederile contractelor specifice si CGB PF, respectiv CGB PJ.
In cazul in care cardul inrolat in Aplicatie a fost inlocuit/reemis datorita raportarii pierderii, furtului sau fraudei, cardul initial va fi inactivat in Aplicatie, iar cardul reemis va trebui inrolat in Aplicatie pentru a putea fi utilizat pentru efectuarea platilor prin Garmin Pay.
 
La expirarea termenului de valabilitate mentionat pe fata Cardului inregistrat in Garmin Pay, Tokenul aferent va putea fi utilizat doar in urma inregistrarii in Garmin Pay a Cardului reinnoit.
In cazul in care Utilizatorul invalideaza parola si/sau credentialele de securitate pentru accesarea Aplicatiei si/sau a dispozitivului Garmin sau in cazul in care reseteaza dispozitivul mobil in care este descarcata Aplicatia sau dispozitivul Garmin utilizat pentru plata cu cardul, este necesara reluarea pasilor initiali de inregistrare card in cazul in care Utilizatorul doreste sa utilizeze din nou cardul prin Garmin Pay.
 
Protejarea credentialelor de securitate necesare utilizarii Garmin Pay 
Utilizatorul este responsabil pentru pastrarea in conditii de confidentialitate a credentialelor de securitate necesare utilizarii Garmin Pay. De asemenea, utilizatorul este responsabil pentru prevenirea utilizarii frauduloase sau neautorizate a cardului prin intermediul Aplicatiei sau a dispozitivului Garmin.
 
In cazul in care Utilizatorul considera ca au fost compromise credentialele de securitate necesare utilizarii Garmin Pay (ex. au ajuns la cunostinta altor persoane), are obligatia de a le  modifica imediat.
Utilizatorul are obligatia de a contacta de urgenta Banca prin Serviciul Call Center in cazul in care:
cardul inregistrat in Aplicatie este pierdut sau furat sau utilizat fara consimtamantul Utilizatorului 
Dispozitivul mobil prin care se acceseaza Aplicatia si/sau dispozitivul Garmin asociat cardului inrolat in Aplicatie este pierdut, furat sau folosit fara consimtamantul Utilizatorului;
Credentialele de securitate necesare utilizarii Garmin Pay au fost compromise.Toate tranzactiile cu cardul efectuate prin Garmin Pay pana la momentul la care Utilizatorul instiinteaza Banca cu privire la producerea unui eveniment dintre cele mentionate anterior se considera tranzactii autorizate de catre Utilizator, Banca neasumandu-si raspunderea pentru acestea.
De asemenea, Banca nu isi asuma raspunderea pentru cazul in care cardul a fost utilizat pentru plati prin intermediul Garmin Pay in baza Credentialelor de securitate, daca acestea au fost utilizate de alte persoane, indiferent daca acestea le-au fost comunicate de catre Utilizator sau au fost utilizate, in orice mod, fara acordul Utilizatorului.
Pentru a preveni aparitia unor evenimente precum cele de mai sus, Banca recomanda Utilizatorului:
sa pastreze tot timpul dispozitivul mobil si dispozitivul Garmin in siguranta si in posesia sa;
sa pastreze Credentialele de securitate pentru utilizarea Garmin Pay securizate si cunoscute numai de catre acesta;
sa seteze parole/detalii de securitate diferite pentru cardul din Aplicatie decat cele utilizate pentru cardul fizic;
daca instraineaza sau inceteaza sa utilizeze dispozitivul mobil/dispozitivul Garmin, sa stearga toate cardurile si alte informatii personale de pe acesta. Pentru detalii despre cum trebuie sa procedeze in acest caz, se vor urma instructiunile furnizorului de dispozitive. 
Utilizatorul are obligatia de a colabora cu Banca si/sau cu orice autoritate competenta pentru prevenirea oricarui tip de frauda sau pentru derularea oricaror anchete care s-ar desfasura in legatura cu utilizarea cardului inrolat in Aplicatie.
Garmin Pay si dispozitivul mobil/dispozitivul Garmin pot utiliza anumite functionalitati si proceduri de securitate pentru a proteja impotriva utilizarii neautorizate a oricarui card. Aceste functionalitati si proceduri  apartin exclusiv furnizorului de dispozitive. Prin inrolarea cardului in Aplicatie Utilizatorul este de acord sa nu dezactiveze niciuna dintre aceste caracteristici de securitate si sa le foloseasca pentru a isi proteja toate cardurile inrolate in Garmin Pay. Banca nu controleaza aceste metode de securitate si nu raspunde pentru modul in care Garmin si/sau furnizorul dispozitivului mobil le utilizeaza.
 
Limitari de raspundere 
Acesti Termeni si Conditii se aplica numai utilizarii cardurilor emise de Raiffeisen Bank in Garmin Pay.
 
Prezentii Termeni si Conditii nu se aplica pentru serviciile/produsele contractate/achizitionate de la furnizorul dispozitivelor utilizate, al retelei de telefonie mobila si nici de pe alte site-uri sau servicii apartinand unor terti care integreaza sau permit furnizarea Garmin Pay. Acestia sunt terti fata de Banca si au propriile contracte care reglementeaza relatiile cu Utilizatorul atunci cand acesta ofera informatiile despre el, cand utilizeaza serviciile sau viziteaza site-urile lor.
Banca nu este furnizorul Aplicatiei si  nu ofera nicio garantie cu privire la utilizarea acesteia; nu este responsabila si nu raspunde in niciun mod pentru orice defect, intarziere sau nefunctionare a Aplicatiei. Utilizarea cardului in cadrul Aplicatiei poate fi afectata de evenimente in fara controlului Bancii, iar Banca nu raspunde pentru niciun fel de solicitari/cereri de daune/despagubiri generate sau in legatura cu utilizarea sau imposibiliatea de utilizare a cardului in cadrul Aplicatiei.
Banca nu raspunde pentru legalitatea furnizarii/prestarii produselor/serviciilor furnizorului dispozitivului si/sau ale tertilor, nici pentru pentru securitatea, precizia, legalitatea sau orice alt aspect al respectivelor produse/servicii oferite de acestia.
Banca nu raspunde daca datele Utilizatorului si/sau ale cardului sunt utilizate de Garmin sau de terti cu care acestia colaboreaza in alte scopuri decat cele aferente efectuarii platilor prin Garmin Pay, nici pentru perioada in care utilizezi acest card in Garmin Pay, nici dupa momentul eliminarii acestuia din Aplicatie.
 
Este responsabilitatea Utilizatorului sa citeasca si sa inteleaga prevederile contractelor si/sau termenilor de utilizare puse la dispozitie de acesti terti inainte de a crea, activa sau inrola/utiliza cardul in Aplicatie.
Banca nu este raspunzatoare si nu ofera suport sau asistenta pentru niciun fel de hardware, software sau alte produse sau servicii ale tertilor (inclusiv Garmin Pay si dispozitivele utilizate pentru accesarea Aplicatiei). In cazul in care Utilizatorul are intrebari sau probleme cu un produs sau un serviciu oferit de Garmin sau de un tert, acesta trebuie sa contacteze respectivul furnizor/tert pentru asistenta.
Sunteti de acord ca functiile si functionalitatea Garmin Pay pot fi imbunatatite si/sau actualizate automat  fara vreo notificare prealabila. In orice moment putem decide sa extindem, sa reducem sau sa suspendam tipul si/sau numarul de tranzactii permise folosind un card Raiffeisen Bank in Garmin Pay sau sa modificam procesul de inrolare a unui card emis de Banca in Aplicatie.
 
 Suspendarea, anularea si modificarea dreptului de utilizare a cardurilor in Garmin Pay 
In plus fata de orice drepturi de incetare a utilizarii unui card si/sau a contului de card atasat acestuia, asa cum sunt acestea stabilite prin CGB - PF, respectiv CGB-PJ, Banca isi rezerva dreptul de a inceta in intregime oferirea posibilitatii de utilizare a cardurilor in Garmin Pay.
De asemenea, Banca are dreptul sa blocheze, sa restrictioneze, sa suspende sau sa inceteze oferirea posibilitatii de utilizare a oricarui card in Garmin Pay daca se incalca prezentii Termeni, CGB PF, respectiv CGB PJ, termenii Garmin Pay sau daca suspecteaza orice activitate frauduloasa sau necorespunzatoare a cardului in Aplicatie sau in alt mod de plata.
In cazul in care furnizorul de dispozitive si/sau al Aplicatiei Garmin Pay isi blocheaza, restrange, suspenda sau intrerupe utilizarea Aplicatiei si/sau modifica functionalitatea acesteia, Banca nu va raspunde fata de clientii sai care si-au inrolat cardul in Garmin Pay sau fata de terti.
 
Taxe 
In prezent Banca nu percepe nicio taxa pentru utilizarea cardului in Garmin Pay. In cazul in care, in viitor, Banca va decide perceperea unor asemenea taxe, va aduce la cunostinta clientilor sai aceasta informatie inainte de a incepe aplicarea acestora, in conformitate cu prevederile CGB PF, respectiv CGB PJ.
 
Va rugam sa aveti in vedere ca furnizorul dispozitivului Garmin Pay, si/sau tertii cu care colaboreaza pot percepe taxe, pot impune limitari si restrictii care ar putea afecta utilizarea de catre Utilizator a oricarui card in Aplicatie, precum, dar fara a se limita la utilizarea datelor sau taxelor aferente mesageriei text impuse de prestatorul de servicii de telefonie mobila. Utilizatorul este singurul responsabil pentru plata acestor taxe si este de acord sa respecte orice limitari sau restrictii impuse.
 
Intreruperi ale functionarii Garmin Pay 
Accesul, utilizarea si intretinerea cardului inrolat in Aplicatie depinde de Garmin Pay si de reteaua furnizorului de internet. Banca nu opereaza Garmin Pay sau astfel de retele si nu are control asupra operatiunilor lor. Banca nu va raspunde pentru nicio situatie care intrerupe, impiedica sau afecteaza in alt fel functionarea oricarui card inrolat in Aplicatie, precum, dar fara a se limita la indisponibilitatea serviciului Garmin Pay sau a serviciului de internet, comunicatii, intarzieri in retea, limitari privind acoperirea retelei de internet, intreruperi ale sistemului.
 
Modificarea prezentilor Termeni 
Banca isi rezerva dreptul de a revizui acesti Termeni in orice moment, in conformitate cu prevederile CGB PF, respectiv CGB PJ.
Utilizatorul va putea sa vizualizeze Termenii revizuiti in cadrul Aplicatiei si-i va putea descarca/stoca pe dispozitivul mobil. Daca Utilizatorul nu este de acord cu Termenii revizuiti, are dreptul sa elimine oricand oricare dintre cardurile inrolate din Garmin Pay.
 
 Comunicare in legatura cu cardurile inrolate in Garmin Pay 
In legatura cu activarea si utilizarea cardului in Aplicatie, este posibil ca Banca sa fie nevoita sa contacteze Utilizatorul. In acest scop se vor utiliza oricare dintre datele de contact ale titularului de card astfel cum se regasesc acestea in evidentele Bancii.
 
Prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal 
Banca prelucreaza in calitate de Operator date cu caracter personal ale Utilizatorilor de carduri ce doresc sa inroleze aceste carduri in Garmin Pay, in conditiile prezentilor  Termeni si Conditii, pentru urmatoarele scopuri si avand la baza urmatoarele temeiuri de prelucrare:
i.          In vederea indeplinirii obligatiilor legale, pentru urmatoarele scopuri: asigurarea conformarii cu cerintele legale care incumba in sarcina Bancii, inclusiv cele privind cunoasterea clientelei in vederea prevenirii spalarii banilor si combaterii finantarii terorismului.
Furnizarea datelor cu caracter personal pentru aceste scopuri este necesara, refuzul in acest sens putand rezulta in imposibilitatea Utilizatorilor de a-si inregistra Cardurile in Garmin Pay.
ii.         In baza contractului incheiat intre Banca si Utilizatori (reprezentat de acesti Termeni si Conditii), pentru urmatoarele scopuri:
incheierea, derularea si gestionarea relatiei contractuale cu Utilizatorii prin asigurarea furnizarii tuturor serviciilor si functionalitatilor specifice prevazute in acesti Termeni si Conditii. Procesul de inregistrare a Cardului in Garmin Pay se finalizeaza prin luarea unei decizii, fara interventie umana, care are la baza o prelucrare exclusiv automata si care este posibil sa aiba ca rezultat refuzul la inregistrarea Cardului in Garmin Pay. Aceasta decizie se va lua in urma parcurgerii procesului de inregistrare a Cardului si a analizarii informatiilor transmise de Garmin catre Banca. O astfel de activitate de prelucrare implica un proces decizional automatizat. Cu privire la aceasta, Utilizatorii au dreptul de a obtine interventia umana din partea Bancii, de a-si exprima punctul de vedere si de a contesta decizia luata pe baza prelucrarii automate, prin utilizarea cailor de contact indicate prin acesti Termeni si Conditii;
asigurarea suportului tehnic necesar prin raportare la specificul serviciilor si functionalitatilor oferite;
derularea in bune conditii a tranzactiilor bancare;
optimizarea serviciilor financiar-bancare;
gestionarea calitatii datelor;
gestionarea reclamatiilor si sesizarilor primite cu privire la prevederile acestor Termeni si  Conditii;
transmiterea de comunicari, inclusiv prin SMS, necesare prin raportare la serviciile si functionalitatile oferite, de exemplu: trimiterea unui SMS continand un cod (OTP – One Time Password) necesar pentru identificarea Utilizatorilor Cardului care urmeaza sa fie inregistrat in Garmin Pay.Furnizarea datelor cu caracter personal pentru aceste scopuri este necesara pentru incheierea contractului cu Banca, refuzul in acest sens putand rezulta in imposibilitatea Utilizatorilor de a-si inregistra Cardurile in Garmin Pay.
iii.        In baza interesului legitim al Bancii, pentru urmatoarele scopuri:
identificarea segmentului de clienti ai Bancii care ar fi interesati de utilizarea Garmin Pay in vederea efectuarii de plati cu cardurile emise de Banca;
 constatarea, exercitarea sau apararea unor drepturi ale Bancii in instanta;
realizarea de analize statistice;
imbunatatirea proceselor de lucru si experienta Utilizatorilor.Interesul legitim al Bancii consta in luarea masurilor necesare pentru asigurarea drepturilor Bancii in raport cu Utilizatorii si imbunatatirea serviciilor si produselor oferite de Banca. Furnizarea datelor cu caracter personal pentru scopurile indicate mai sus nu reprezinta o obligatie legala sau contractuala a Utilizatorilor. Cu toate acestea, in anumite situatii, refuzul furnizarii datelor in aceste scopuri poate rezulta in imposibilitatea Utilizatorilor de a-si inregistra Cardurile in Garmin Pay.
Categoriile de date cu caracter personal prelucrate si sursa acestora
In vederea indeplinirii scopurilor de prelucrare mentionate anterior, Banca prelucreaza urmatoarele categorii de date cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate din urmatoarele surse:
a. date furnizate de Utilizatori in mod direct Bancii si date generate de Banca, direct sau prin imputernicitii sai: nume, prenume, gen, data nasterii, numar de telefon, cod numeric personal, date privind tranzactiile realizate prin Garmin Pay, date de card (numar card, cod IBAN, data de expirare si CVV), date privind comportamentul rezultat din utilizarea Garmin Pay.
b. date colectate din alte surse, respectiv din partea Garmin: date de card (data de expirare si CVV), date cu privire la dispozitivele utilizate pentru inregistrarea Cardului, date referitoare la dispozitivele utilizate.
Banca nu prelucreaza datele biometrice din sistemul biometric al dispozitivelor Utilizatorilor. Orice astfel de date sunt si raman stocate pe dispozitivele Utilizatorului si se supun regulilor de prelucrare stabilite si comunicate prin intermediul dispozitivelor respective.
In masura in care Utilizatorii vor furniza in procesul de inregistrare a Cardurilor in Garmin Pay date cu caracter personal apartinand altor persoane fizice, avand in vedere imposibilitatea practica a Bancii de a asigura in mod direct informarea acestor categorii de persoane, este responsabilitatea Utilizatorilor sa informeze persoanele in cauza cu privire la prelucrarea datelor lor cu caracter personal de catre Banca si sa obtina consimtamantul acestora, in masura in care este necesar.
Categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal
Daca este necesar pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Banca dezvaluie datele cu caracter personal ale Utilizatorilor catre urmatoarele categorii de destinatari: Utilizatori, in calitate de persoane vizate (in masura exercitarii dreptului de acces conform legislatiei aplicabile in materie), reprezentantii Bancii, alte persoane fizice sau juridice care prelucreaza datele cu caracter personal in numele sau impreuna cu Banca, entitatile din Grupul Raiffeisen, parteneri contractuali ai Bancii si ai entitatilor din Grupul Raiffeisen, autoritatea judecatoreasca, autoritati publice centrale si locale.
Transferul datelor cu caracter personal
Daca este necesar pentru indeplinirea scopurilor mai sus-mentionate, Banca va transfera anumite categorii de date cu caracter personal ale Utilizatorilor in afara Romaniei, atat in state din cadrul UE/SEE respectiv: Germania, Austria, Franta, Marea Britanie, Slovacia, Grecia, Ungaria, Irlanda, cat si in state din afara UE/SEE, respectiv catre Statele Unite ale Americii.
Banca isi va intemeia transferul datelor cu caracter personal pe baza clauzelor contractuale standard adoptate la nivelul Comisiei Europene sau alte garantii recunoscute de lege.
Este posibil ca pe parcursul desfasurarii activitatii, statele de transfer mai sus mentionate sa se modifice. Puteti obtine o lista actualizata cu statele unde se transfera datele cu caracter personal accesand Politica privind protectia datelor cu caracter personal si confidentialitatea, disponibila la link-ul https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/politica-de-confidentialitate/.
Durata prelucrarii
In vederea realizarii scopurilor de prelucrare mentionate, Banca va prelucra datele cu caracter personal pe durata indeplinirii scopurilor de prelucrare mentionate anterior, precum si ulterior, atunci cand exista o necesitate de afaceri legitima pentru a proceda astfel (de exemplu, pentru a furniza Utilizatorilor informatiile solicitate sau pentru a ne respecta obligatiile legale). Este posibil ca, in urma implinirii termenelor legale de arhivare, Banca sa dispuna anonimizarea datelor, lipsindu-le astfel de caracterul personal si sa continue prelucrarea datelor anonime pentru scopuri statistice.
Drepturile Utilizatorilor
Utilizatorii beneficiaza de urmatoarele drepturi in contextul prelucrarii de catre Banca a datelor cu caracter personal: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considera necesar.
Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Banca sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice.
Informatii suplimentare si datele de contact ale Responsabilului privind Protectia Datelor
Pentru detalii suplimentare cu privire la activitatile de prelucrare efectuate de catre Banca, precum si pentru exercitarea drepturilor de care beneficiaza in acest context, Utilizatorii se pot adresa printr-o cerere scrisa, la adresele oricareia dintre unitatile Raiffeisen Bank SA (pentru lista completa a unitatilor, acceseaza pagina https://www.raiffeisen.ro/retea/) sau printr-un e-mail catre Banca in acest sens, la urmatoarea adresa: centrala@raiffeisen.ro. Utilizatorii pot consulta oricand Politica Raiffeisen Bank SA privind prelucrarea datelor cu caracter personal si confidentialitatea datelor, la urmatoarea adresa: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/politica-de-confidentialitate/.
De asemenea, Utilizatorii au posibilitatea de a contacta si Responsabilul privind Protectia Datelor desemnat la nivelul Bancii, la urmatoarea adresa de e-mail: dpo@raiffeisen.ro.
Datele cu caracter personal prelucrate de Garmin si/sau de terti in conditiile utilizarii la plata a cardurilor in Aplicatie sunt supuse conditiilor politicilor de confidentialitate ale acestor entitati. Banca nu isi asuma nicio raspundere pentru modul cum acestea inteleg sa prelucreze datele cu caracter personal ale Utilizatorilor de carduri Raiffeisen Bank inrolate in Garmin Pay.
 Asistenta 
Pentru orice problema legata de inregistrarea, blocarea/deblocarea, stergerea unui Card sau de executarea platilor efectuate cu Cardurile in Garmin Pay, Utilizatorul poate  contacta Banca prin intermediul serviciului de Call Center la oricare din urmatoarele numere de telefon:
*2000 (numar cu tarif normal, aplelabil din orice retea de telefonie mobila din Romania), disponibil 24/7;
0040213063002 (numar cu tarif normal, aplelabil din orice retea, din Romania si din strainatate) disponibil 24/7.