Skip to main content

Angajamentul Raiffeisen Bank in prevenirea spalarii banilor

Raiffeisen Bank respecta cu strictete prevederile legale cu privire la cunoasterea clientelei si prevenirea si combaterea spalarii banilor.


Cunoasterea clientilor, a reputatiei, a bonitatii si a naturii afacerilor acestora ajuta Raiffeisen Bank sa furnizeze servicii de cea mai buna calitate. In vederea respectarii obiectivelor si deciziilor de investitii ale clientilor, Raiffeisen Bank isi ia toate masurile necesare preventiei practicilor ilegale de afaceri precum finantarea terorismului, spalarea banilor sau frauda.Raiffeisen Bank efectueaza verificari frecvente pentru a afla originea fondurilor clientilor sai si pentru a identifica orice activitati suspecte de spalarea banilor.

Raiffeisen Bank respecta cu strictete prevederile legale cu privire la cunoasterea clientelei si prevenirea si combaterea spalarii banilor. In acest scop, in conformitate cu cerintele legale, Raiffeisen Bank transmite catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) tranzactiile cu numerar si transferurile externe egale sau mai mari de 15.000 de Euro.

De asemenea, Raiffeisen Bank foloseste sisteme informatice pentru detectarea tranzactiilor suspecte de spalarea banilor si are obligatia de a notifica imediat autoritatile in situatia in care constata ca anumite tranzactii prezinta indicii de anomalie sau sunt atipice pentru profilul financiar al clientilor.