Skip to main content
Raiffeisen beneficii carduri de credit

Beneficii carduri de cumpărături

Cardurile de cumpărături îți oferă flexibilitatea de a face cumpărături în orice moment, online sau în magazine, cu plata în rate fixe fără dobândă sau în rate fixe cu dobândă redusă.

În plus, cardurile de cumpărături vin la pachet cu o serie de avantaje suplimentare care îți pot face viața mai ușoară.

Când îți faci timp să acumulezi cunoștințe de bază despre produsele financiare pe care le ai la dispoziție, vei putea crea o diferență semnificativă în viața ta financiară. Așadar, pregătește-te să descoperi următoarele beneficii ale cardurilor de cumpărături și construiește-ți bazele unei vieți financiare stabile.

1. Rate fixe fără dobândă

Te bucuri de rate fixe fără dobândă în peste 3.000 de magazine partenere din programul Multishop: eMAG, Dedeman, Mobexpert, Fashion Days, World Class, Flanco, B&B, Musette și mulți alții, din toate domeniile de activitate.

Beneficiul poate fi accesat doar dacă ești deținătorul unui card de cumpărături Raiffeisen Bank. Prin programul Multishop poți să alegi să împarți sumele plătite în magazinele partenere într-un număr de maxim 12 rate lunare fixe fără dobândă sau chiar 24/36 în perioada campaniilor promoționale. În cazul comercianților care accepta rate fără dobândă în mediul online, vei selecta numărul de rate dorit înainte de a finaliza tranzacția, direct în pagina de plată.

Numărul de rate fără dobândă poate varia de la un partener la altul, astfel că este important ca în momentul efectuării tranzacției să comunici vânzătorului numărul de rate dorit, dintre cele oferite de comerciant.

Pentru a nu plăti dobândă pentru plățile postate în rate fără dobândă este necesar să rambursezi lunar până la data scadentă suma din rubrica “Suma totală de plată în perioada curentă”, descrisă în raportul de activitate.

2. Rate cu dobândă redusă

Poți alege să împarți în rate lunare fixe produsele sau serviciile cumpărate de oriunde din lume sau după ce ai retras numerar de la ATM. Solicită acest lucru apelând serviciul de asistență clienți la *2000.

Ai libertatea să achiți sumele de minim 300 lei în maxim 60 rate. În momentul apelului telefonic vei comunica tranzacția pe care dorești să o împarți în rate fixe și vei alege planul de rate dintre cele comunicate de colegii noștri. După aceste informații agentul nostru îți vă comunica valoarea ratei fixe pe care o vei achita lunar. Rata cuprinde și valoarea dobânzii.

3. Bani în cont

Când ai cheltuieli urgente și nu mai ai bani disponibili în cont sau metoda de plata prin card nu este permisă, poți cere ca o sumă de pe cardul de cumpărături să fie transferată în contul tău curent de la Raiffeisen Bank, apelând serviciului asistenta clienți. Vei comunica telefonic suma de care ai nevoie și numărul de rate fixe pe care îl dorești. Colegul din call center îți vă transmite valoarea ratei lunare. Ratele de plată sunt incluse în suma minimă de plată pe care o regăsești în raportul lunar de activitate.

Dacă dorești anularea planului de rate, poți oricând solicita acest lucru printr-un nou apel telefonic la *2000.

4. Rambursare automată

Solicită rambursarea automată și uită de grija plaților lunare pentru cardul tău de cumpărături! Poți să îți activezi acest beneficiu fie la data solicitării cardului de cumpărături la bancă fie ulterior printr-un apel telefonic la *2000. Odată activat beneficiul, lunar, la data scadenței, banca îți va debita automat contul curent cu suma minimă de plată datorată sau suma totală datorată, conform raportului de activitate. Dacă se întâmplă ca la data scadenței să nu deții bani suficienți în cont, banca vă debita suma disponibilă și va mai efectua câteva interogări ale contului în aceeași zi precum și în zilele următoare pentru diferența de plată.

Dacă dorești anularea acestui beneficiu, poți oricând solicita acest lucru printr-un nou apel telefonic în call center.

5. Beneficii aditionale World

La cardul de cumpărături Mastercard World ai super beneficii adiționale:

De fiecare dată când călătorești în străinătate și mergi la shopping sau cumperi online, în valută, poți solicita împărțirea tranzacțiilor cuprinse între 300 – 40.000 lei în 3 sau 6 rate. Pentru a accesa acest beneficiu este necesar să apelezi *2000 după ce ai efectuat tranzacția sau cel mai târziu în ultima zi a ciclului de tranzacționare. 

Atenție, acest beneficiu nu se aplică tranzacțiilor realizate la ATM și nici celor din fonduri depuse pe cardul de cumpărături și care depășesc limita de credit oferită de bancă.

Oricând plătești în țară cu cardul de cumpărături Mastercard World la supermarketuri, farmacii, benzinării, restaurante și cafenele, primești înapoi 0.5%, din valoarea cumulată a acestor tranzacții. Beneficiul se acordă de către bancă pentru tranzacții cumulate de maximum 15.000 lei într-un ciclu de tranzacționare, și îl vei primi pe cont printr-o singură tranzacție, la finalul ciclului de tranzacționare respectiv.

Beneficiul se aplică tranzacțiilor pentru care nu ai solicitat rambursarea în rate fără dobândă.

Cardul de cumpărături Mastercard World îți oferă un curs valutar preferențial pentru orice tranzacții în valută efectuate în străinătate și pentru care nu ai solicitat rate fără dobândă. Beneficiul oferă un curs valutar mult mai mic față de cursul valutar de vânzare Euro/ cumpărare Lei pentru tranzacțiile cu cardul afișat de Bancă pe www.raiffeisen.ro. Mai întâi efectuezi tranzacțiile la cursul valutar standard și ulterior, la finalul ciclului de tranzacționare, banca îți dă înapoi, printr-o singură tranzacție, diferența până la cursul valutar preferențial.

Îți place să călătorești în întreaga lume și ești deținătorul unui card de cumpărături Mastercard World? Uită de aglomerația din aeroporturi și bucură-te de liniștea oferită în saloanele “LoungeKey”. Cardul tău îți asigură accesul în peste 1.400 de saloane din peste 500 de aeroporturi din lume, indiferent de linia aeriană de zbor sau clasa biletului. Te invităm să accesezi site-ul www.loungekey.com pentru lista completă a saloanelor business incluse.

Prezintă cardul World Mastercard, menționează participarea la programul LoungeKey și relaxează-te în cel mai înalt nivel de confort, siguranţă şi exclusivitate! Taxa de acces percepută de programul LoungeKey este în valoare de 35 USD/ vizitator per intrare pentru cardurile Mastercard World.

Beneficiezi de acces gratuit nelimitat în Business Lounge-urile din Aeroportul Internațional Henri Coandă, Vienna Internațional Airport, Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, doar prin prezentarea fizică sau în portofelul digital (aplicațiile Apple Pay / GPay) a cardului respectiv.

*Business Lounge-urile Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca sunt temporar închise pentru lucrări de extindere, perioada de finalizare a lucrărilor fiind Februarie 2024. Detalii pe Mastercard Business Lounge.