Skip to main content

Rapoarte anuale de responsabilitate corporativa

Raportul de sustenabilitate prezinta informatii despre performanta non-financiara a companiei si despre impactul economic, social si de mediu. Pe parcursul raportului veți regăsi informații cu privire la modul în care banca gestionează aspectele de mediu, sociale și de personal, respectarea drepturilor omului, combaterea corupției și a dării de mită, dar și indicatori cheie de performanță nefinanciară specifici activității noastre, precum creditare sustenabilă sau educație financiară.

Raiffeisen Bank este unul dintre pionierii pietei locale in practica raportarii non-financiare, lansand primul raport in anul 2009, inainte ca raportarea non-financiara sa devina o obligatie legala.

Rapoarte anuale CSR

Standarde de raportare - London Benchmarking Group & Global Reporting Initiative

Raportul de sustenabilitate pentru anul 2022 este in concordanta cu standarde voluntare internationale de raportare: metodologia London Benchmarking Group (LBG), care detaliaza investitiile bancii in comunitate si impactul Bancii in societate, precum si metodologia Global Reporting Initiative (GRI), cel mai utilizat standard la nivel international pentru raportarea de sustenabilitate, care ofera informatii detaliate despre activitatea operationala a bancii.

În 2022, procesul de analiză de materialitates-a desfășurat în conformitate cu cerințele din Standardul GRI 3. Emisiile din Scope 1 și Scope 2 au fost calculate după metodologia standardului GHG Protocol. Raportul respecta prevederile legislative nationale: Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 7/2016 si Ordinul Ministerului Finantelor Publice 3.456/2018. 

“Suntem unul din pionierii raportării de sustenabilitate. De peste 14 ani, raportăm rezultatele noastre non-financiare anual, sistematic, pentru a putea să ne întărim angajamentul pentru o creștere sustenabilă. Dincolo de faptul că prezintă evoluția indicatorilor noștri non-financiari în anul 2022, raportul nostru de sustenabilitate Banking cu impact: angajamentul nostru pentru un viitor sustenabil, confirmă convingerea mea, că pentru a genera o schimbare sunt necesare acțiuni concrete desfășurate alături de partenerii și clienții noștri.
Doar împreună vom reuși să implementăm măsurile necesare care să contribuie atât la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Băncii, cât și la atingerea obiectivelor existente la nivel european și global. Știm totodată că redirecționarea finanțărilor și investițiilor către proiecte care generează impact pozitiv pentru societate și pentru mediu rămâne un aspect esențial în acest sens.” 
Zdenek Romanek, Președinte & CEO Raiffeisen Bank România