Skip to main content

Ecologie urbana

Responsabilitatea fata de mediu reprezinta una dintre preocuparile prioritare si permanente ale Raiffeisen Bank. Banca a implementat o politica de risc social si de mediu prin care se conformeaza cerintelor si standardelor nationale si internationale cu privire la riscurile sociale si de mediu, reduce riscul social si de mediu atat pentru organizatie, cat si pentru partenerii ei (clienti sau furnizori) si finanteaza proiecte sustenabile pe termen lung, care nu prezinta riscuri din punct de vedere social si de mediu. Reducerea impactului activitatii bancii asupra mediului inconjurator se realizeaza atat intern, prin politici responsabile, cat si extern, prin implicare in comunitate.

i’Velo - Cel mai important proiect de bike-sharing din Romania

„i’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania. Lansat in 2010 de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, proiectul are ca misiune introducerea bicicletei in mediul urban, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului. i’Velo a inregistrat aproape 1.000.000 de utilizatori si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1500 de tone. Cele 11 centre i’Velo au 1000 de biciclete si se gasesc in sapte orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Sibiu, Alba Iulia si Oradea. In 2014, 128.159 persoane au inchiriat biciclete din proiect cel putin odata. Alte peste 3.000.000 de persoane sunt familiarizate cu proiectul i’Velo. In 2011, i’Velo a castigat premiul „National Energy Globe”, cea mai importanta recunoastere din lume pe care o poate primi un proiect de mediu, in cadrul Galei „Energy Globe Awards”, care a avut loc in Austria. 

Student O’Bike - Proiect de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare

„Student O’Bike” este primul proiect de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare din Romania. Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis centrele Student O'bike in 2010, in sapte centre universitare: Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatile Politehnica din Bucuresti, de Vest din Timisoara, Petrol si Gaze din Ploiesti, Transilvania din Brasov, Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, Tehnica din Iasi. In 2014, numarul beneficiarilor directi a depasit 23.000, iar al persoanelor care cunosc proiectul de peste 300.000. In cei patru ani de functionare, programul Student O’Bike a reusit sa scoata peste 100.000 de studenti la pedalat. 

BikeFest - Cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani

Inca din 2011, „BikeFest” este cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti in jurul proiectului “I’Velo” si generarii schimbarilor de mentalitate fata de transportul alternativ. „BikeFest” inseamna doua zile de eveniment, cu activitati dintre cele mai diverse: un Pentathlon- concurs cu 5 probe, maraton de cycling, tur ciclist caritabil, activitati de relaxare, activitati pentru copii, concerte, bike expo, zona de ONG-uri. In cadrul zilelor evenimentului din 2014 au participat peste 6000 de beneficiari directi. Persoanele care au venit la BikeFest au inteles cat de importanta este consolidarea comunitatii de biciclisti in jurul unui eveniment etalon, care sa stranga laolalta biciclistii din oras, au constientizat nevoia unei legislatii si a unei infrastructuri pentru a folosi bicicleta in conditii de siguranta de trafic. In urma interactiunii cu activitatile din cadrul BikeFest, multi au decis sa-si achizitioneze propria bicicleta. Peste 1.200.000 cunosc evenimentul.