Skip to main content

Sportul ca stil de viata

Raiffeisen Bank sustine sportul de masa ca stil de viata sanatos si echilibrat.

Bucharest International Marathon

Primul maraton din Romania acreditat si recunoscut la nivel international

Bucharest International Maraton este primul maraton din Romania acreditat si recunoscut la nivel international, inscris in lista oficiala a maratoanelor lumii si afiliat AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale). De asemenea, este anuntat in lista de evenimente oficiale pe site-ul Federatiei Romane de Atletism. Scopul evenimentului este adoptarea prin sport de catre locuitorii din mediul urban, in special, a unui mod de viata sanatos si echilibrat. Maratonul a reusit in 2014 sa adune la start peste 8.000 de alergatori, sportivi de preformanta sau amatori, pasionati de depasirea propriilor limite. Raiffeisen Bank este sponsor principal al Maratonului International Bucuresti (MIB) din 2008. Diploma de Excelenta, la categoria „Sponsorship”, pentru sustinerea proiectului „Bucharest International Marathon” - Gala Romanian PR Award. „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreere"- Gala Nationala a Voluntarilor. „Compania ce cel mai mare numar de alegatori la Maratonul International Bucuresti” - Bucharest Running Club, organizatorul evenimentului. 

Sport Arena Streetball

Unul dintre cele mai mari turnee 3x3 din Europa din punct de vedere al numarului de jucatori

Raiffeisen Bank sustine din 2009 proiectul Sport Arena Streetball, unul dintre cele mai mari turnee 3x3 din Europa din punct de vedere al numarului de jucatori si spectatori si unul dintre cele mai bine organizate din lume. „Turneul din cadrul Politehnicii Bucuresti este unul dintre pilonii dezvoltarii baschetului 3x3 din lume”, se arata intr-o scrisoare trimisa catre organizatorii romani de catre FIBA. In 2014 Sport Arena Streetball a avut 4000 de beneficiari directi. Peste 10.000 de persoane interesate de sport si de un stil de viata sanatos au aflat despre baschetul 3x3. An de an, sportivii s-au clasat mai bine in clasamentul general al competitiei, devenind Campioni Europeni la baschet 3x3. 

Primul meu maraton - Program de pregatire pentru angajatii Raiffeisen Bank

Raiffeisen deruleaza an de an programul Primul meu Maraton - Raiffeisen Runners, impreuna cu asociatia People for Sport Romania, un program de pregatire pentru angajatii Raiffeisen. Antrenarea grupului de angajati ai Raiffeisen Bank pentru primul lor maraton sau primul lor semimaraton dureaza patru luni. Angajatii Raiffeisen au luat contact cu antrenamentele de alergare, multi chiar au finalizat proba de maraton sau semimaraton si continua sa alerge.

Via Maria Theresia - Reamenajarea si marcarea drumului istoric din Muntii Calimani

Tasuleasa Social, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, a demarat in 2014 proiectul Via Maria Theresia, care viza reabilitara drumului istoric omonim din muntii Calimani si organizarea primiei curse de maraton. Povestea celor doua luni in care sute de voluntari au participat la reamenajarea si marcarea a peste 42 de kilometri din acest drum istoric, care leaga Translvania de Moldova, este spusa in filmul scurt „Redescoperirea” realizat de regizorul Andrei Dascalescu. Via Maria Theresia a fost inaugurat in 2014 printr-o ampla competitie sportiva (maraton, semi-maraton si mountain-biking) la care au participat peste 500 de oameni. Traseul acestei poteci tematice, atmosfera si experientele sportivilor care au luat startul (alergatori si biciclisti) pot fi urmarite in filmul scurt „Competitia”.