Skip to main content

Intrebari frecvente

O societate de tip inchis este o societate ale carei actiuni nu sunt cotate pe o piata reglementata (ex. Bursa de Valori Bucuresti).

In sedinta din 28 septembrie 2002, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat noul statut juridic de societate de tip inchis pentru Raiffeisen Bank S.A.. CNVM a atestat faptul ca, incepand cu data de 17.10.2002, actiunile bancii nu mai sunt tranzactionate pe o piata reglementata.

Conform Art. 7.1 din Actul Constitutiv al Raiffeisen Bank, valoarea nominala a unei actiuni este de 100.000 lei noi.

In data de 12.12.2013 Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat majorarea valorii nominale a actiunilor bancii de la valoarea nominala de 0,1 lei pentru fiecare actiune la valoarea nominala de 100.000 lei pentru fiecare actiune. Detalii cu privire la acest proces gasiti in sectiunea dedicata in aceasta pagina web.

Pentru incasarea sumei reprezentand compensarea pentru rotunjire in minus va rugam sa va prezentati in orice unitate Raiffeisen Bank S.A. cu actul de identitate.

Pentru a afla numarul de actiuni pe care il detineti la Raiffeisen Bank S.A. in acest moment, va rugam sa va adresati Departament Secretariat General, Actionariat si Participatii din cadrul Raiffeisen Bank S.A. E-mail: Secretariat.General@raiffeisen.ro

Orice actionar al Bancii care intentioneaza sa transfere integral sau partial actiunile emise de Banca aflate in proprietatea sa este obligat ca mai intai sa le ofere spre achizitie celorlalti actionari si numai in masura in care acestia nu le achizitioneaza in conditiile de pret solicitate de actionar, acesta din urma este liber sa le transfere catre persoane care nu au calitatea de actionari ai Bancii.

Operatiuni registrul actionarilor

Documentele atasate prezinta in detaliu operatiunile de registru, precum si formularele necesare.

Formulare necesare
Procedura de retragere
Procedura de consolidare
Oferte vanzare actiuni Raiffeisen Bank SA

Contact

Secretariat General

secretariat.general@raiffeisen.ro