Skip to main content
credit imobiliar casa ta verde

Dobanda fixa in primii 3 ani: Creditul Casa Ta Verde cu dobândă de la 5,9%

Acum poți spune “casă, dulce casă” cu creditul imobiliar Casa Ta Verde. Ai dobândă fixă de la 5,9% în primii 3 ani pentru locuințele cu certificat de eficiență energetică clasa A. Îmbină visul de a avea propria locuință cu responsabilitatea față de mediul înconjurător. O casă verde, o viață mai bună!

Gata de casă nouă

La Raiffeisen, susținem alegerile prietenoase cu mediul înconjurător. Creditul imobiliar Casa Ta Verde îți oferă oportunitatea de a investi în viitorul tău și cel al generațiilor viitoare. Ai dobândă fixă de la 5,9% în primii 3 ani atunci când alegi să achiziționezi un imobil cu certificat energetic clasa A sau emis de ROGBC. 

Ai sprijinul nostru cu o preaprobare financiară rapidă, pauză de 3 luni la plata ratelor pe durata contractului (la cerere) sau poți solicita inclusiv să începi plata ratelor mai târziu, începând cu a doua lună după acordarea creditului, ca tu să rămâi relaxat indiferent de evenimentele care pot apărea. 

Jurnalul Casei Tale așteaptă să descoperi toate informațiile și sfaturile utile pe care ți le-am pregătit. 

Fa o simulare online folosind noul nostru calculator de credit ipotecar si afla usor tot ce vrei sa stii despre creditul pentru casa visata!

Cum poți achiziționa produsul

Procesul de achiziție

Vino cu actul de identitate direct în agenția Raiffeisen Bank preferata pentru a afla, pe baza declarațiilor tale, suma la care te încadrezi.

Criterii minime de eligibilitate

Vârstă intre 21 și 65 de ani (la terminarea creditului).
Venit net minimum 370 Euro (echivalent în Lei)/ fiecare participant la credit.
Vechime la locul de muncă actual de minimum 3 luni.
Fără credite executate sau rambursate cu întârzieri mari și repetate.
Îndeplinirea tuturor criteriilor menționate nu conferă clientului dreptul implicit la acordarea creditului.
Banca își rezervă dreptul de a respinge cererea de credit fără a prezenta detaliat motivele.

Documente necesare

  • Act de identitate, original și copie, pentru tine și co-debitor;
  • Acord consultare venituri din baza de date ANAF, atât pentru tine cât și pentru codebitor
  • Documente privind imobilul: antecontract vânzare-cumpărare, acte de proprietate ale imobilului; documente necesare pentru procesul de evaluare (schițe ale planului cadastral, extras de carte funciara);
  • Certificat de performanță energetică clasa A sau emis de ROGBC

Banca are dreptul de a solicita documente justificative ale venitului, pentru îndeplinirea cerințelor de prudentialitate specifice activității bancare.

Varianta de creditare oferită de Raiffeisen Bank este orientativă și nu constituie oferta fermă de creditare, Raiffeisen Bank poate să nu aprobe creditul și să nu acorde creditul solicitat.

Tot ce vrei să știi despre creditul imobiliar Casa Ta Verde:

Descriere

Moneda: Lei

Destinație: achiziția de imobil ce deține certificarea Green Homes acordată de RoGBC sau achiziția de imobil ce deține un certificat de performanță energetică clasa A

Pentru mai multe detalii despre locuințele verzi accesează:
http://www.rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi

Valoare:

Între 5.000 și 300.000 Euro (echivalentul în Lei).

Perioada:Între 3 și 30 de ani.

​Avans:

15% - 35% din valoarea imobilului; avansul de 15% se aplică pentru achiziția imobilelor din localitățile cu un indice pozitiv de evoluție a pieței imobiliare (lista atașată).​

Garanție:

Ipotecă de rang I instituită asupra imobilului achiziționat sau asupra unor bunuri imobile, aflate în proprietatea solicitantului sau a unor terți.

Asigurare obligatorie pentru imobilul adus în garanție, cesionata în favoarea băncii.

Costuri complete

Dobânzi, taxe, comisioane

Finanțare achiziție imobil

  Raport credit vs garantie <=80% *, cu asigurare de viataRaport credit vs garantie >80%*, cu asigurare de viata
Oferta credit CASA TA VERDE, pentru imobile CU certificat energetic clasa A si IMOBILE ROGBC (ROMANIAN GREEN BUILDING COUNCIL); se aplica si imobilelor din ANSAMBLURI REZIDENTIALE*****Oferta clienti casa**Oferta standardOferta clienti casa**Oferta standard
Dobanda fixa  in primii 3 ani (Lei)Rata dobanda fixa 3 ani5,90%6,40%6,15%6,65%
Rata dobanda variabila (din anul 4)8,40%8,90%8,65%9,15%
Formula de calcul rata dobanda variabila (din anul 4)IRCC*** + 2.50%IRCC*** + 3.00%IRCC*** + 2.75%IRCC*** + 3.25%
DAE****8,71%9,23%8,97%9,49%
Dobanda variabila (Lei)Rata dobanda8,40%8,90%8,65%9,15%
Formula de calcul rata dobandaIRCC*** + 2.50%IRCC*** + 3.00%IRCC*** + 2.75%IRCC*** + 3.25%
DAE****9,57%10,11%9,84%10,37%
Taxe si comisioaneComision analiza900 Lei (finantat din credit) 
Taxa de evaluare garantii 90 EUR + TVA, echivalent in Lei la cursul BNR de la data platii
Asigurare imobil obligatorie (PAD)130 Lei
Asigurare imobil facultativa  0,11% x valoarea imobilului propus ca si garantie
conform raportului de evaluare /an (cost orientativ)
Comision pachet cont curent5 Lei (lunar)
Comision rambursare anticipata0
* Raport credit vs garantie reprezinta raportul dintre valoarea creditului solicitat si valoarea imobilului adus in garantie. Exemplu : Valoare credit solicitat : 80.000 Lei, Valoare imobil adus in garantie : 100.000 Lei,  Raport credit vs garantie : 80%
** Oferta aferenta clientilor de casa se adreseaza clientilor care detin un cont curent la Raiffeisen Bank, in care isi incaseaza salariul/ pensia.
**Indice de referinta trimestrial (IRCC) - calculat  ca medie aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ale tranzacțiilor pe piața monetară interbancară pentru trimestrul 4 din 2023: 5,90% (valoare valabila la 01.04.2024). 
**** DAE a fost calculat pentru un credit de 188.500 Lei pe 279 luni (23 ani si 3 luni), incluzand o asigurare de viata cu o cota de prima de 0.026%*valoarea aprobata a creditului
***** Oferta de pret este valabila pentru situatia in care clientul opteaza pentru atasarea unei asigurari de viata; beneficiind astfel de un discount de 0.2%
Exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de achizitie locuinta CASA TA de 188.500 Lei,pe o perioada de 23 ani si 3 luni,rambursabil in 279 rate egale,cu o rata a dobanzii variabile de 8.65%, valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., au raportul credit vs garantie >80% si care prezinta un certificat ROGBC sau care achizitioneaza un imobil avand clasa de eficienta energetica A, asigurare de viata, comision analiza 900 Lei, costurile utilizarii ordinului de plata pe hartie sunt 0, cu exceptia Spezelor Swift aferente platilor interbancare in valuta, al caror cost este de 50 Lei/mesaj, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, valoare prima lunara asigurare de viata : 0.026% din valoarea creditului, rata lunara este 1.577,98 lei, DAE 9.84% si valoarea totala platibila 464.388,53 lei.Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de achizitie locuinta CASA TA (cu certificat ROGBC sau certificat energetic clasa A) de 188.500 Lei, pe o perioada de 23 ani si 3 luni,rambursabil in 279 rate egale, cu o rata a dobanzii fixa 3 ani de 6.15%, ulterior variabila (8.65%), valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank S.A., au raportul credit vs garantie >80% si care prezinta un certificat ROGBC sau care achizitioneaza un imobil avand clasa de eficienta energetica A, comision analiza 900 Lei, costurile utilizarii ordinului de plata pe hartie sunt 0, cu exceptia Spezelor Swift aferente platilor interbancare in valuta, al caror cost este de 50 Lei/mesaj, valoarea taxei  lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, valoare prima lunara asigurare de viata : 0.026% din valoarea creditului, rata lunara este 1.277,56 lei, DAE 8,97% si valoarea totala platibila 446.377,29 lei. Au fost luate in calcul DAE si costurile asigurarii imobilului si cele aferente asigurarii de viata, in situatia in care clientul opteaza sa incheie politele de asigurare cu Societatea de Asigurari pentru care Banca actioneaza in calitate de  Intermediar de asigurari (polita obligatorie PAD in valoare de 130 Lei si cea facultativa calculata aplicand cota de prima de asigurare de 0.11% la valoarea estimativa a imobilului cu care va fi garantat creditul, ambele asigurari fiind polite de asigurari obligatorii pentru imobilele achizitionate prin credit sau cu care se garanteaza credite acordate de banca si care au destinatia de locuinta), iar taxa de evaluare a fost considerata a fi aferenta unui raport intocmit de catre un evaluator cu care banca are conventie (90 EUR+TVA). Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra imobilului achizitionat sau asupra unui alt imobil, astfel cum va decide banca asupra acceptarii garantiilor.
Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta capacitatea de plata a ratelor: fluctuatia veniturilor proprii si/sau variatia indicelui de referinta IRCC (in cazul creditelor cu dobanda fixa o perioada, dupa expirarea perioadei de dobanda fixa) ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. IRCC, luat in calcul in cadrul formulei de mai sus se actualizeaza, conform prevederilor legale in vigoare de 4 ori pe an, la finalul fiecarui trimestru al anului calendaristic pe baza valorilor zilnice ale Indicelui zilnic determinate pentru trimestrul anterior, si se aplica din prima zi calendaristica a trimestrului urmator. De asemenea va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta capacitatea de plata a ratelor. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile, conducand la majorarea sumei lunare de plata.
Costurile notariale, cu inregistrarea/radierea/modificarea garantiilor in registrele de publicitate vor fi achitate de catre client. Aceste costuri nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in DAE.

Avantajele tale

Avans

15% - 35% din valoarea imobilului achiziționat; avansul de 15% se aplică pentru achiziția imobilelor din localitățile cu un indice pozitiv de evoluție a pieței imobiliare.

Rapiditate

Preaprobare financiară rapidă a creditului, valabilă până la 90 de zile.

Pauză la plata ratelor

3 luni pauză la plata ratelor, oricând după primele 6 luni de rambursare.

Plătești ratele online

Achită fiecare rată direct prin aplicațiile de mobile banking sau din internet banking, fără să mai mergi la bancă.