Call center
Operatorii nostri stau la dispozitia ta in fiecare zi.
Siguranta tranzactiilor reprezinta pentru Raiffeisen Bank o prioritate maxima.
Serviciul de internet banking, Raiffeisen Online, incorporeaza cele mai moderne si mai sigure tehnologii anti-frauda. Procesele de autentificare si autorizare sunt securizate prin utilizarea aplicatiei Raiffeisen SmartToken personalizate pentru fiecare client, care genereaza coduri de securitate pentru validarea autentificarii in aplicatie sau autorizarea tranzactiilor.
Am inlocuit cititoarele de carduri cu o aplicatie super moderna, 100% online. Cu Raiffeisen SmartToken te bucuri de siguranta deplina pentru ca autentificarea si autorizarea sunt procese separate. Cand intri in aplicatie, SmartTokenul foloseste o functie diferita de generare a unui cod unic de acces, bazat pe un cod generat de ea si introdus mai apoi de tine. Pentru autorizarea platilor, aplicatia genereaza un cod dinamic unic in functie de sumele tranzactionate si conturi. Descarca si tu noua aplicatie Raiffeisen SmartToken.
Ce mai trebuie sa stii despre internet banking?
Autentificare si autorizarea se face prin parolele unice generate de Raiffeisen SmartToken prin cod, la fiecare logare.
La prima autentificare trebuie sa introduci codul PIN, iar la autorizare platilor codul unic generat de SmartToken.
Transmiterea informatiilor intre Raiffeisen Bank si utilizatorii Raiffeisen Onlien se face criptat, utilizand protocolul securizat “SSL 128 biti”.
Dupa 15 minute de inactivitate, te vom deconecta automat din aplicatie
Serviciul de internet banking va fi blocat daca vei introduce consecutiv 10 parole incorecte sau la blocarea codului PIN.
Vei primi suport pentru serviciul de internet banking, Raiffeisen Online, 24/7
*2000
numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
004 021 306 3002
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Ana, consultantul virtual Raiffeisen Bank, va raspunde 24/7
Programul serviciului de Phone Banking Raiffeisen Direct, pentru tranzactii bancare prin telefon:
luni - vineri 8:00 - 22:00
sambata 9:00 - 17:30
Transmiterea informatiilor intre Raiffeisen Bank si utilizatorii Raiffeisen Online se face criptat, utilizand protocolul securizat “SSL 128 biti”.
Internetul deschide noi oportunitati, dar ca sa iti protejezi calculatorul, trebuie sa te aperi de hackeri. Cu totii am auzit de fraudele online; nu trebuie sa folosesti cardul la bancomatele “fantoma”. La fel se procedeaza si pe internet: trebuie sa iei cateva masuri elementare de securitate si noi iti spunem cum sa faci acest lucru.
Te asiguram ca Raiffeisen Online respecta toate masurile de securitate, insa nu ne putem ocupa si de calculatorul tau de acasa; aceasta este in intregime responsabilitatea ta.
1. Foloseste adresa oficiala a bancii www.raiffeisen.ro de fiecare data cand accesezi serviciul de internet banking.
2. Verifica intotdeauna certificatul digital de pe serverul la care te conectezi (dublu click pe lacatelul din dreapta jos sau cel prezentat in bara de adrese a browser-ului). In plus, verifica intotdeauna ca esti pe o conexiune sigura, https, si nu http.
Noul Raiffeisen Online are un certificat de tip Extended Validation care pe langa gradul ridicat de incredere pe care ti-l ofera, faciliteaza in majoritatea browserelor identificarea mai usoara a site-ului prin: numele companiei; numele autoritatii de certificare care a emis certificatul, o culoare distincta, in general verde in bara de navigatie care arata faptul ca certificatul a fost verificat si este valid.
3. Nu-ti salva informatii legate de securitatea serviciului Raiffeisen Online in memoria calculatorului.
4. Nu oferi nimanui informatii despre securitate conturilor tale. Niciodata nu vei fi contact de operatorii nostri pentru a-ti cere informatii despre conturi. In cazul in care ti se cer aceste informatii, poti fi victima unei fraude.
5. Schimba IMEDIAT credentialele de accesare si codul de utilizator daca banuiesti ca le cunoaste si o alta persoana.
6. Nu folosi cuvinte uzuale pentru crearea unei parolei (exemplu numele tau sau al cainelui).
7. Nu-ti salva datele personale in calculatoarele din locuri publice.
8. Nu-ti seta sau schimba parola de la un calculator public.
9. Nu lasa niciodata calculatorul nesupravegheat si logat pe pagina de Raiffeisen Online.
10. Verifica in mod regulat conturile tale!
Orice calculator ar trebui sa aiba instalat un firewall. Este un program care blocheaza traficul nedorit, interzice accesul virusilor si nu permite accesul programelor neautorizare de pe net.
Firewall-ul este un program care blocheaza traficul nedorit intre calculatorul tau si Internet. Considera-l un soldat bine inarmat care sta intre calculatorul tau si Internet. Tu alegi ce programe si aplicatii se pot conecta la Internet. De exemplu poti sa permiti accesul programului autorizat Outlook Express, dar poti restrictiona foarte usor accesul unui program suspect.
Majoritatea firewall-urilor sunt livrate cu un set de instructiuni de urmat pas cu pas, asa ca nu trebuie sa fii expert in calculatoare ca sa il poti utiliza!
De fiecare data cand te conectezi la Internet, te expui pericolului virusilor. Ei te ataca prin intermediul site-urilor, atasamentelor de la e-mail sau pur si simplu se raspandesc de la un calculator la altul. Unii sunt doar enervanti, dar majoritatea virusilor sunt distrugatori. De exemplu, unii virusi pot cauza disfunctionalitati ale calculatorului, pot raspandi virusii si la alte calculatoare sau pot permite accesul hackerilor la fisierele si informatiile personale de pe computerul tau.
Poti cumpara un antivirus sau poti sa-l descarci gratuit de pe Internet daca il folosesti in scop personal. Nu folosi mai multi antivirusi odata; securitatea nu este dublata si in plus programele se pot incurca unul pe altul. Daca ai deja un program antivirus instalat te sfatuim sa verifici ca este actualizat si numai atunci te poti considera protejat!
Lunar apar mii de virusi noi, asa ca este important sa-ti actualizezi mereu programul (unele programe se actualizeaza automat, pe altele ar trebui sa le actualizezi tu vizitand periodic site-urile marilor producatori de antivirus).
Acesta este un program ascuns in calculatorul tau care iti poate invada toate fisierele tale personale. Uneori este instalat in paralel cu un alt program (utilizat de obicei pentru a descarca muzica de pe Internet) sau se poate instala fara permisiune. Este greu de inlaturat fara un program anti-spy.
Programul “spy” colecteaza informatii despre tine si le raspandeste pe Internet, fara acceptul tau. Astfel ca este sunt daunator si reprezinta o incalcare a intimitatii. In cel mai fericit caz poate sa-ti incetineasca calculatorul si conexiunea Internet, dar in cel mai rau caz poate sa copieze informatii confidentiale sau chiar pot fi instruiti sa execute actiuni in numele tau fara ca tu sa fii informat in timp ce esti logat in aplicatii online. Uneori poate sa-ti atace web-browser-ul si sa-ti afiseze reclame pop-up nedorite.
Ca sa iti dai seama daca PC-ul tau este afectat de programele “spy”, cauta simptome tipice precum: incetinirea vitezei calculatorului si a conexiunii Internet, schimbari neasteptate ale web-browser-ului cum ar fi setarea unui nou homepage sau nedoritele reclame pop-up. Unele programe “spy” pot ramane nedetectate cat timp iti copiaza informatiile, asa incat pentru a fi foarte sigur trebuie sa iti instalezi un program anti-spy si sa scanezi calculatorul cu regularitate.
Te asiguram ca Raiffeisen Bank are pregatit un set de masuri rapide pentru blocarea tentativelor de frauda online, intervenind prompt pentru limitarea efectelor si dezactivarea cat mai rapida a acestora.
Afla cum sa fii pregatit in caz de frauda online.
Operatorii nostri stau la dispozitia ta in fiecare zi.
Ai legatura directa cu specialistii nostri.
Oriunde te-ai afla, suntem aproape de tine. Viziteaza-ne in cea mai apropiata agentie.
Vrei sa vorbesti cu cineva din Call Center? Ii gasesti pe colegii nostri specialisti aici
Luni - vineri 8:00 - 22:00
Sambata 9:00 - 17:30
*2000
Numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
Numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Aici gasesti paginile pe care le-ai salvat pentru consultare ulterioara.
Pentru a adauga o pagina in lista, da click pe panglica "Salveaza" din partea de sus a paginii respective.
Aici vezi paginile pe care le-ai vizitat recent.