Skip to main content
Smart Mobile vizualizeaza venituri dobanzi

Raiffeisen Bank România lansează funcționalitatea "Vizualizarea veniturilor din dobânzi", direct în aplicația Smart Mobile

Raiffeisen Bank România continuă seria de inovații în aplicația de mobile banking – Raiffeisen Smart Mobile și lansează, în premieră, pe piața românească o nouă funcționalitate.


  • Comunicate de presă

București, 14.03 2024 | Începând cu data de 14 martie 2024, clienții Raiffeisen Bank își pot vizualiza, în Smart Mobile, suma totală obținută din dobânzile plătite de bancă în anul precedent precum și din anul în curs, pentru produsele de economisire (conturi de economii și depozite la termen), deținute la Raiffeisen Bank.  

”În centrul acțiunilor noastre este sprijinul oferit clienților pentru a-și planifica și gestiona finanțele personale.  Noua funcționalitate le oferă clienților Raiffeisen Bank confortul de a-și calcula mai ușor valoarea totală anuală a veniturilor non-salariale, în vederea depunerii declarației unice pentru veniturile aferente anului fiscal anterior.”  a declarat Mihail Ion, Vicepreședinte, Piețe de Capital, Investiții și Planificare Financiară Personală, Raiffeisen Bank România

”Este mai puțin cunoscut faptul ca toți clienții care obțin venituri de natură non-salarială (inclusiv dobânzi la produse de economisire bancare, chirii, drepturi de autor, investiții pe piața de capital etc) au obligația să le însumeze și, dacă totalul depășește 18.000 de RON în anul 2023, au obligația, conform Codului Fiscal, să le declare prin intermediul Declarației Unice.  Dobânzile la depozite bancare sunt la niveluri atractive, ceea ce aduce câștiguri mai mari, astfel că mulți clienți pot depăși acest prag.  Noua funcționalitate vine în sprijinul clienților noștri, aceștia obținând ușor informația aferentă dobânzilor produselor lor de economisire deținute la Raiffeisen Bank, într-o secțiune distinctă în Smart Mobile.” a declarat Andra Ion, Director Planificare Financiară Personală, Raiffeisen Bank România.

Pentru a se bucura de noua funcționalitate, clienții Raiffeisen Bank trebuie doar să actualizeze aplicația Raiffeisen Smart Mobile în AppStore/ Google Play/ App Gallery.    

Lansată în urmă cu cinci ani, Raiffeisen Smart Mobile - aplicația de mobile banking dedicată clienților persoane fizice, are, în prezent, aproximativ 1,4 milioane de utilizatori care se loghează lunar. 

Printre funcționalitățile oferite în Raiffeisen Smart Mobile se numără: vizualizarea soldului conturilor, verificarea istoricului de tranzacții, efectuarea plăților instant, economisire fără efort cu SavingBox, deschiderea unor depozite în linie cu nevoile și planurile personale, schimburi valutare între conturi proprii Lei-Euro, Euro-Lei la curs BNR prin Smart Hour, modificarea limitelor de tranzacționare a cardurilor, rambursare anticipata, încheierea contractului pentru fondurile de investiții și obținerea unui credit de nevoi personale Flexi în câțiva pași simpli.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați în 284 de unități, 1.131 ATM-uri & MFM-uri și peste 27.800 POS-uri. 

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată, suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație și nu în ultimul rând, artă și cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea “Banking 1:1", o modalitate interactivă de a crea un plan financiar pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată local, de echipa din România. www.raiffeisen.ro.