Skip to main content

Raiffeisen Bank Romania anunta sprijinul pentru constructia campusului medical construit de Daruieste Viata

Raiffeisen Bank România susține inițiativa Dăruiește Viață pentru construcția până în 2030 a primului campus medical din România. Aceasta reprezintă etapa a doua a unui demers început în urmă cu mai bine de 5 ani și jumătate, finalizat, recent, prin inaugurarea primul spital dedicat cu precădere copiilor bolnavi de cancer din România. 


  • Comunicate de presă

”Noi am făcut un spital! Dar nu ne oprim aici”, au anunțat Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Dăruiește Viață, ONG-ul care a pus bazele primului spital din România, construit cu o investiție de 53 de milioane de euro, integral din donațiile a 350.000 de români și sponsorizările a 8.000 de companii.

"În noua clădire se vor muta doar o parte din secțiile Spitalului Marie Curie. Dar toți copiii bolnavi trebuie să fie tratați în aceleași condiții moderne. Ce urmează? Construcția unei a doua clădiri, pentru a muta aici toate celelalte specializări ale spitalului și a oferi aceleași condiții de tratament”, spun fondatoarele asociației. 

”În fiecare an, susținem proiecte și cauze cu care rezonăm și Dăruiește Viață este una din acestea. Știm că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare în bine, însă atunci când ne unim forțele, puterea lui împreună cunoaște valențe pe care poate nici nu ni le imaginăm. Este de-a dreptul impresionant cum oameni și companii se pot ralia în jurul unui obiectiv comun și suntem mândri că putem pune umărul la următoarea etapă din visul Dăruiește Viață de a le oferi copiilor din România care trec prin aceste diagnostic șansa să fie tratați în țară, cu respect, empatie și în cele mai bune condiții.” – Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Cea de-a doua fază include construcția unei clădiri de dimensiuni similare cu cea a cărei finalizare a fost marcată vineri, pe 24 noiembrie; ulterior, urmând să fie dezvoltat și un campus medical cu spații de cazare, spații de învățare și spații tehnice.  

A doua clădire va fi construită pentru a muta toate celelalte specializări ale Spitalului ”Marie Curie” din București și a oferi aceleași condiții de tratament tuturor pacienților, precum și pentru a asigura spații de cercetare și  training pentru echipa medicală. Data estimată pentru inaugurarea celei de-a doua clădiri este 2027, iar în 2030 se estimează finalizarea campusului medical.   

Despre Raiffeisen Bank România 

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide, activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați în 285 de unități, 1.126 ATM&MFM și peste 28.900 POS-uri.  

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație, și, nu în ultimul rând, artă și cultură.Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea Banking 1:1", o modalitate interactivă de a crea un plan financiar personalizat pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată local, de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Despre Dăruiește Viață 

De mai bine de 10 ani, Dăruiește Viață construiește și reconstruiește secții, spitale, speranțe, investind peste 43 mil. euro în sistemul medical din România, fonduri strânse exclusiv din donații și sponsorizări. Dăruiește Viață a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai mare proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Spitalului de Copii de la București. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 7.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. Fondatoarele Asociației au schimbat un Ordin de Ministru pentru a facilita accesul pacienților cu boli grave la tratament în UE. 

Dăruiește Viața s-a implicat activ și în perioada pandemiei de coronavirus, ridicând două unități modulare de triaj la Sibiu și la București, Spitalul Modular 1 Elias pentru pacienții cu COVID-19 (o investiție de aprox. 2.6 mil euro), Spitalul Modular 2 Piatra Neamț (o investiție de aprox. 2.7 mil euro) și sprijinind cu echipamente de protecție și echipamente medicale peste 140 de unități de îngrijire, din 102 orașe. În total, Dăruiește Viață, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, a distribuit 17 tone de echipamente de protecție în toată țara.