Skip to main content

Am dat startul inscrierilor la GreenFields Academy program gratuit dedicat agriculturii sustenabile

Am dat startul înscrierilor la GreenFields Academy, program gratuit dedicat agriculturii sustenabile, susținut de Raiffeisen Bank


 • Sustainability
 • Comunicate de presă

București, 29 august 2023 | Au început înscrierile la cea de-a treia ediție GreenFields Academy, un program educațional gratuit, dedicat fermierilor români interesați să  dobândească cunoștințe pentru punerea în practică a principiilor de conservare a mediului și biodiversității în agricultură.

Programul este organizat de platforma de agricultură AMAZAG și susținut de Raiffeisen Bank. Înscrierile sunt deschise până la data de 18 septembrie și se adresează celor care vor să implementeze în fermele pe care le dețin tehnici inovatoare de agricultură sustenabilă. 
 
”Susținem programe care aduc plus valoare României și GreenFields Academy este o astfel de inițiativă, în special în contextul schimbărilor climatice și al provocărilor cu care se confruntă agricultura românească. De trei ani, GreenFields Academy le oferă fermierilor români  acces la know-how, bune practici, tehnologii inovatoare și schimb de experiențe alături de profesioniști locali și internaționali, contribuind la dezvoltarea agriculturii viitorului pe principii sustenabile”, declară Raluca Nicolescu, Director IMM, Raiffeisen Bank România. 

Cursurile durează 6 luni, iar formatul include 7 module de curs teoretice cu predare online, corelate cu reuniuni tehnice organizate în câmp. Printre subiectele abordate în cadrul GreenFields Academy se numără:

 • tehnologii de prelucrare minimă a solului; 
 • înființarea și exploatarea covoarelor vegetale; 
 • sechestrarea carbonului în sol; 
 • agricultură circulară; 
 • agricultură organică; 
 • utilaje și echipamente folosite pentru tehnologiile de conservare a solului; 
 • agricultură digitală și de precizie; 
 • protejarea biodiversității. 

”Suntem încântați să sprijinim o nouă promoție de fermieri să dezvolte practici de agricultură sustenabilă. Am ajuns la a treia ediție de GreenFields Academy și, anul acesta, pe lângă sesiunile de cursuri teoretice și practice pe care le-am pregătit pentru fermieri,  ne propunem să construim o bază de date despre practicile agriculturii conservative, care să vină în sprijinul fermierilor și al industriei”, declară Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG și fondator al GreenFields Academy.  

Înscrierile în program se pot face completând formularul online, disponibil pe pagina https://greenfields.ro. Cererile sunt analizate, iar cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate sunt contactați pentru susținerea unui interviu online de admitere. 
Criterii de eligibilitate: 

 • Programul se adresează fermierilor de culturi de câmp
 • Suprafața fermei: minimum 100 ha;
 • Fermierul să aibă disponibilitatea de a implementa în cadrul fermei proprii, practicile învățate la curs pe o suprafață de minimum 5 ha;
 • Cunoașterea limbii engleze (recomandat nivel mediu).

Programul se adresează fermierilor din toate zonele României, iar la finalul procesului de selecție, 30 dintre aceștia vor lua parte la GreenField Academy. 

Despre GreenFields Academy 
Lansat în 2021, GreenFields Academy este un program ultra-specializat în aplicarea practicilor de agricultură sustenabilă destinat fermierilor. Programul reunește fermieri și alți profesioniști din industria agro pentru găsirea soluțiilor tehnice potrivite care să asigure viabilitatea economică și bunăstarea ecosistemelor. Informațiile din cadrul GreenFields Academy sunt furnizate de companiile partenere ale programului și Partick Valmary, expert și consultant în agricultură integrată durabilă. Totodată, fermierii participanți la program contribuie cu propriile experiențe și studii de caz la îmbogățirea informațiilor prezentate. https://greenfields.ro

Despre Raiffeisen Bank România
Raiffeisen Bank, bancă universală de top, activează pe piața bancară din România de peste 25 de ani, deservind aproximativ 2,3 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are 4.919 de angajați în 291 de unități, 1.124 ATM&MFM și 27.760 POS-uri.  www.raiffeisen.ro