Skip to main content

SavingBox in Raiffeisen Smart Mobile - economisire fara efort

Raiffeisen Bank a lansat SavingBox, o functionalitate noua in Smart Mobile, cu ajutorul careia clientii pot economisi constant si fara efort


  • Comunicate de presă

SavingBox este disponibil in aplicatia de Mobile Banking și da posibiliatea clientilor bancii, persoane fizice, sa economiseasca un procent din fiecare plata efectuata cu cardul de debit; 

Bucuresti, 29 noiembrie 2022 – Raiffeisen Bank a lansat SavingBox, un nou serviciu de economisire in lei, la fiecare plata cu cardul de debit. Functionalitatea este disponibila prin actualizarea aplicatiei Smart Mobile din magazinele de aplicatii (Google Play Store, App Store, AppGallery). 

SavingBox este un serviciu gratuit, care le permite clientilor crearea unui fond de rezerva*, intr-un mod simplu, punand bani deoparte intr-un cont de economii in lei, la care clientul are acces oricand și primește o dobanda avantajoasa, de pana la 4% pe an. 

Lansata de la mijlocul lunii noiembrie, functionalitatea SavingBox a fost activata pana in prezent de peste 14.000 de clienti. Momentul lansarii SavingBox tine cont de preocuparea crescuta a oamenilor fata de economisire și un mediu de dobanzi ridicate, care face atractive astfel de produse și servicii. Economisirea cu pași mici ne ajuta, in timp, sa ne indeplinim chiar și cele mai ambitioase obiective. Raiffeisen Bank acorda o importanta deosebita planificarii financiare, sprijinind clientii sa-și constuiasca in primul rand un fond de rezerva și sa economisesca pentru obiectivele financiare importante din viata lor.” a spus Andra Ion, director Planificare Financiara Personala la Raiffeisen Bank. 

Cu noua functionalitate SavingBox, clientii au posibilitatea de a alege cat sa economiseasca automat, selectand un procent de 1%, 3%, 5% sau 10% din valoarea fiecarei plati cu cardul de debit. Totodata, pot stabili optional și o suma maxima. O data activat SavingBox, la fiecare plata cu cardul de debit in lei, suma calculata in functie de optiunile selectate, va fi transferata automat din contul curent in contul de economii in lei.   

Mai mult, in cazul in care clientul nu are deja un cont de economii deschis, activarea SavingBox presupune implicit și deschiderea unui astfel de cont in care se vor acumula sumele economisite, pe masura ce se utilizeaza cardul de debit. 

Atat deschiderea, administrarea cat și inchiderea optiunii SavingBox și a contului de economii in lei, pot fi facute confortabil, direct din aplicatia Smart Mobile si fara costuri. 

Raiffeisen Bank aduce continuu imbunatatiri ofertei sale, tinand cont de feedback-ul clientilor și de progresul pe care il face digitalizarea in activitatea de zi cu zi. “Ne sustinem astfel clientii cu produse și solutii de economisire sau investitii adaptate la nevoile, obiectivele financiare și stilul de viata al fiecaruia.” a adaugat Andra Ion. 

Raiffeisen Bank activeaza de 25 de ani pe piata bancara din Romania, fiind una dintre cele mai mari banci universale din tara. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.131 ATM-uri / MFM-uri și o retea de aproximativ 28.000 POS-uri.  

*Fondul de rezerva este o suma de bani reprezentand intre 3 și 6 salarii lunare, economisita pentru a acoperi cheltuieli neprevazute. Lunar, este important ca 10%-20% din venituri sa fie puse deoparte pentru viitor.