Skip to main content

Raiffeisen Comunitati concurs de granturi pentru proiecte de educatie incepe azi

Raiffeisen Bank acorda finantari nerambursabile totale de 500.000 lei pentru proiecte de educatie


  • Comunicate de presă

Granturi nerambursabile in valoare totala de 500.000 lei pentru 10 proiecte de educatie non-formala (educatie financiara, educatie antreprenoriala, educatie civica si educatie profesionala); 

Inscrierile pentru granturi se pot face pana pe 25 iulie pentru organizatii non-guvernamentale si institutii publice de invatamantpe platforma: https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/
 
Bucuresti, 30 iunie 2022 - Raiffeisen Bank lanseaza astazi competitia de granturi Raiffeisen Comunitati, prin care acorda finantari nerambursabile de pana la 500.000 lei pentru 10 proiecte de educatie non-formala dezvoltate de organizatii neguvernamentale si institutii publice de invatamant. Termenul limita pentru inscrierea proiectelor este 25 iulie, ora 17:00, pe platforma granturi.raiffeisencomunitati.ro. 

Raiffeisen Comunitati, primul program de acest tip lansat de o banca in Romania, sprijina proiectele care propun modalitati de invatare flexibila, care completeaza educatia traditionala si ii ajuta pe beneficiari sa deprinda noi abilitati si aptitudini, astfel incat sa fie mai bine pregatiti pentru piata muncii si mai implicati in comunitatea din care fac parte. 

Educatia ramane un domeniu prioritar pentru noi, o investitie pe care o facem astazi pentru ziua de maine. Concursul de granturi Raiffeisen Comunitati, aflat la a 12-a editie, reprezinta angajamentul pe care ni l-am luat pe termen lung pentru sustinerea demersurilor de educatie non-formala, cu impact in comunitate.”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare si Sustenabilitate Raiffeisen Bank.   

Pe langa finantare, fiecare organizatie castigatoare va beneficia de un program de mentorat si de dezvoltare organizationala, in domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare si dezvoltarea unei retele de sprijin in comunitate, astfel incat sa poata continua proiectele si dupa finalizarea finantarii. Acest program este construit alaturi de Asociatia pentru Relatii Comunitare, partenerii concursului de granturi Raiffeisen Comunitati, dar si de specialisti din banca. 

Proiectele castigatoare sunt alese in doua etape de jurizare: in prima etapa proiectele sunt evaluate de o echipa de specialisti in proiecte comunitare si de angajati Raiffeisen Bank, iar in a doua etapa 20 de finalisti isi sustin ideile in fata unei comisii independente de jurizare, formata din experti in programe educationale, care va alege, in final, cele 10 proiecte care vor fi finantate cu pana la 50.000 lei fiecare. 

Despre concursul de granturi Raiffeisen Comunitati 

Dedicat organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant publice cu activitate in comunitatile in care banca este prezenta, Raffeisen Comunitati este cel mai longeviv program de finantare pentru programele de educatie non-formala din Romania. In cei 11 ani de desfasurare, Raiffeisen Bank a finantat peste 151 de proiecte comunitare, iar valoarea investitiei in aceasta perioada a ajuns la 1,1 milioane de euro. 

Despre Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank se afla in top 5 banci mari din Romania cu peste 2,25 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.100 de ATM-uri, din care 455 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.800 de POS-uri. 

Detalii despre etapele concursului pot fi gasite pe granturi.raiffeisencomunitati.ro, iar pentru informatii suplimentare, aplicantii au la dispozitie adresa de email: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro;