Skip to main content

Raiffeisen Bank nominalizeaza noul CFO

Raiffeisen Bank a nominalizat-o pe Alina Rus pentru pozitia de CFO si membru in conducerea executiva


  • Comunicate de presă

Pana in prezent CFO al bancii a fost Mihail Ion, care va prelua, asa cum a fost anuntat anterior, o alta divizie a bancii, Piete de Capital, Servicii Bancare de Investitii si Planificare Financiara Personala, dupa autorizarea de catre BNR

Bucuresti, 4 iulie 2022 – Raiffeisen Bank anunta o noua nominalizare in echipa sa de conducere. Consiliul de Supraveghere al bancii a numit-o pe Alina Rus pentru conducerea Diviziei de Control Financiar si Contabilitate (CFO). Nominalizarea va deveni efectiva dupa obtinerea  autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Alina face parte din echipa Raiffeisen Bank de aproape 20 de ani si a acumulat o experienta vasta in managementul riscului de credit pentru IMM-uri și corporatii, in coordonarea si transformarea proceselor de creditare, precum și in domeniul reglementarilor din aria ei de expertiza. Din 2015 pana in prezent Alina a condus activitatile de management al riscului de credit pentru IMM si Corporatii. 

Ma bucur ca Alina completeaza echipa noastra de conducere executiva si sunt sigur ca va putea sa aduca o contributie semnificativa. A demonstrat abilitati deosebite ca leader si intelege foarte bine nevoile bancii. Ne asteapta o perioada provocatoare si interesanta in care vom contribui cu totii la transformarea si succesul nostru ca organizatie” a spus Zdenek Romanek, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank

In acest moment conducerea executiva Raiffeisen Bank este formata din sapte membri: Zdenek Romanek - Presedinte & CEO, Cristian Sporis - Vicepresedinte Corporatii, Vladimir Kalinov - Vicepresedinte Retail, Mircea Busuioceanu - Vicepresedinte Risc (CRO), Bogdan Popa, Vicepresedinte Operatiuni si IT (COO), Mihail Ion - Vicepresedinte Piete de Capital, Servicii Bancare de Investitii si Planificare Financiara Personala si Alina Rus care se alatura de astazi ca Vicepresedinte si CFO. Mihai si Alina sunt in curs de autorizare de catre BNR. 

Alina Rus s-a alaturat echipei Raiffeisen Bank in 2003 lucrand in divizia IT, iar incepand cu 2004 a facut parte din divizia Risc, departamentul de analiza financiara. In 2008 devine director al echipei Analiza Financiara si Rating, iar din 2015 preia ca director executiv, zona de risc de credit pentru toate segmentele non-retail ale bancii. 

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piata bancara din România si deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara,  1.131 ATM-uri & MFM-uri si o retea de peste 26.400 POS-uri.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro