Skip to main content

Raiffeisen Bank majoreaza dobanzile la produsele de economisire pentru persoane fizice

Raiffeisen Bank a majorat dobanzile la produsele de economisire dedicate persoanelor fizice, in lei si valuta


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 7 noiembrie 2022 – Raiffeisen Bank si-a actualizat oferta de economisire lei si valuta, pentru clienti persoane fizice, oferind dobanzi de pana la 7,50% pe an la depozitele la termen in lei, de pana la 1,50% pe an pentru depozitele la termen in euro si de pana la 2,50% pe an la depozitele la termen in USD. 

Pe langa depozitele standard, pe termen de 3, 12 si 24 luni in lei si 3, 6 si 12 luni in valuta, produse ce bonifica dobanzi atractive, clientii pot opta si pentru Flexidepozit - depozit la termen de 6 luni in lei, produs ce bonifica o dobanda de 7.00% pe an si care permite alimentari ulterioare multiple, dar si o retragere partiala, in caz de nevoie. 

Oferta de economisire este completata de Contul de economii Super Acces Plus disponibil atat in lei cat si in valuta, pentru lei bonificand o dobanda diferentiata pe transe valorice, incepand cu 3% pe an, pana la 4% pe an, fara comisioane de deschidere, administrare sau inchidere. 

Raiffeisen Bank a adoptat masuri de cresteri succesive a dobanzilor la produsele de economisire in lei si in valuta, cu scopul de a-si sustine clientii prin reducerea impactului negativ adus de inflatia in crestere. Ne dorim sa fim cei mai buni consilieri pentru clientii nostri, avand mereu in vedere nevoile si stabilitatea lor financiara. Asadar, ne concentram eforturile in zona de planificare financiara personala, sprijnindu-ne clientii sa-si creeze un fond de urgenta*, dar si in demersul lor de economisire constanta, pentru obiective pe termen mediu si lung.” a spus Andra Ion, Director Planificare Financiara Personala in cadrul Raiffeisen Bank. 

Raiffeisen Bank isi sustine clientii cu o oferta diversificata, cu solutii si produse de economisire sau investitii potrivite, in functie de nevoile, obiectivele financiare si stilul de viata al fiecaruia. 

Oferta de dobanzi pentru produse de economisire: 

Produs de economisire in leiDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 24 luni7,50%
Depozit pe termen de 12 luni7,25%
Flexidepozit - pe termen de 6 luni7,00%
Depozit pe termen de 3 luni6,50%
Cont de economii Super Acces PlusPe transe valorice de la 3,00% pana la 4,00%
  
Produs de economisire in euroDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 12 luni1,50%
Depozit pe termen de 6 luni1,00%
Depozit pe termen de 3 luni0,60%
Cont de economii Super Acces Plus0,10%
  
Produs de economisire in dolariDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 12 luni2,50%
Depozit pe termen de 6 luni1,75%
Depozit pe termen de 3 luni1,25%
Cont de economii Super Acces Plus0,10%

 

Oferta de economisire pentru persoane fizice a Raiffeisen Bank este disponibila 100% online, in aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. 

Clienții au posibilitatea sa-si diversifice economiile investind regulat cu ajutorul SmartInvest sau prin plati recurente in fondurile de investitii Ron Flexi, Ron Plus, Euro Plus sau Dolar Plus. Aceaste componente investiționale pot fi o solutie pentru clienti pe termen mediu si lung, aducand randamente potential superioare depozitelor la termen.  

Mai multe detalii legate de solutiile si produsele de economisire sau de investitii potrivite sunt disponibile in paginile: 

https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/produsele-noastre/economii/ 
https://bank.raiffeisen.ro/ro/acumulare-capital/home.html 
https://bank.raiffeisen.ro/ro/crestere-capital/home.html 
 

Raiffeisen Bank activeaza de 25 de ani pe piata bancara din Romania, fiind una dintre cele mai mari banci universale din tara. Banca deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice, are 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.131 ATM-uri / MFM-urisi si o retea de aproximativ 28.000 POS-uri.  

*Fondul de urgenta este o suma de bani reprezentand intre 3 și 6 salarii/venituri lunare, economisita pentru a acoperi cheltuieli neprevazute (o problemă de sanatate care necesita investigatii costisitoare, o reparatie majora a locuintei sau a autoturismului, pierderea locului de munca etc);