Skip to main content

Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte educationale

Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte educationale cu o suma totala de 500.000 lei, in concursul de granturi Raiffeisen Comunitati 2022


 • Comunicate de presă

Bucuresti, 23 septembrie 2022 – Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte de educatie non-formala cu o suma totala nerambursabila de 500.000 lei, in concursul de granturi Raiffeisen Comunitati, destinat scolilor publice din Romania si ONG-urilor. Intre proiectele castigatoare se afla un program de educatie pentru biodiversitate si sustenabilitate, un proiect de pregatire profesionala pentru tineri institutionalizati din judetul Gorj si un proiect de educatie pentru diversitate si incluziune destinat liceenilor.

Raiffeisen Comunitati este un concurs de granturi pentru proiecte de educatie derulate de ONG-uri sau institutii de invatamant, dezvoltat de Raiffeisen Bank Romania care a ajuns la a XII-a editie. In fiecare an, programul acorda granturi in valoare totala de 500.000 lei pentru proiecte de educatie non-formala care pot schimba viitorul comunitatilor in care traim. Proiectele isi propun sa vina in completarea educatiei de la scoala si, in unele cazuri, abordeaza subiecte care nu sunt cuprinse in curricula din scolile noastre.

Cele 10 proiecte castigatoare vor fi implementate de doua scoli publice si opt organizatii neguvernamentale in urmatoarele 12 luni, cu ajutorul finantarii obtinute prin programul Raiffeisen Comunitati:

 • Asociatia Cu Alte Cuvinte: Teen Action for Inclusion (proiect de educatie civica)
 • Scoala Gimnaziala Crizbav: Succes Avem Noi, Sansa de Apoi (proiect de educatie profesionala)
 • Asociatia pentru Formare: Primii pasi in circuit... electric, pentru viitori electricieni (proiect de educatie profesionala) 
 • Fundatia WorldSkills Romania - Educatie despre Biodiversitate in spatii urbane (proiect de educatie civica) 
 • Liceul Tehnologic economic Nicolae Iorga, Pașcani, Iași - Start spre succes prin firmele de exercitiu (proiect de educatie antreprenoriala)
 • Asociatia Inimi de Gorjeni: Sanse pe piata fortei de munca pentru tinerii institutionalizati si din medii defavorizate (proiect de educatie profesionala)
 • Asociatia The Story of Autism: Scoli deschise (proiect de educatie civica)
 • Asociatia The Da Vinci System: EcoLab (proiect de educatie civica)
 • Asociatia De-a Arhitectura - My School Can Be Cool Asociatia (proiect de educatie civica)
 • Asociatia Breasla Actorilor: FTA - Film and Theater Academy (proiect de educatie profesionala)

In plus fata de granturile cu care vor implementa proiectele, organizatiile finaliste vor intra intr-un program personalizat de mentorat si dezvoltare organizationala, dezvoltat de Raiffisen Bank impreuna cu partenerii de la Asociatia pentru Relatii Comunitare. In cadrul programului, organizatiile vor urma cursuri si ateliere pe teme de interes, menite sa ii ajute sa isi mareasca capacitatea organizationala, sa atraga noi fonduri si parteneri, pentru a-si continua proiectul si dupa incheierea finantarii Raiffeisen Bank.

In aceasta editie Raiffeisen Comunitati au fost inscrise 123 de proiecte de educatie, care au urmat un proces de jurizare in doua etape. Prima etapa a insemnat ca peste 90 de angajati Raiffeisen Bank (pe baza de voluntariat) au evaluat toate proiectele inscrise. Dupa aceasta etapa de jurizare, cele mai bune 20 de proiecte au intrat  in  ultima runda de evaluare. Un juriu independent extern a ales castigatorii granturilor in valoare totala de 500.000 lei, pe baza interviurilor cu reprezentantii organizatiilor finaliste. Juriul independent a fost format din specialisti in evaluare si implementare de proiecte comunitare, reprezentanti ai Junior Achievement Romania, United Way Romania sau  Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Programul Raiffeisen Comunitati a acordat, pana acum, finantari totale in valoare de un milion de euro pentru 150 de proiecte implementate in intreaga tara.

https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/

Raiffeisen Bank activeaza de 25 de ani pe piata bancara din Romania, fiind una dintre cele mai mari banci universale din tara. Banca deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice, are 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara,  1.131 ATM-uri sau MFM-uri si o retea de peste 27.900 POS-uri.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro