Skip to main content

factory by Raiffeisen Bank isi largeste paleta de oportunitati

factory by Raiffeisen Bank introduce noi instrumente de sprijin pentru antreprenorii din program, in armonie cu tendintele de pe piata europeana si globala


  • Comunicate de presă

  •  Antreprenorii pot accesa pana la 50.000 € pentru a lansa o idee sau un serviciu nou in piata;
  • Startup Studio by Factory (ateliere de educatie antreprenoriala) ii asteapta pe cei aflati la prima experienta antreprenoriala pentru a fi indrumati sa inteleaga pe deplin ce presupune lansarea afacerii lor;
  • In 2022, factory se extinde cu doua noi module: unul de scalare dedicat companiilor care au depasit faza de startup si au un plan ambitios de crestere, precum si unul concentrat pe inovare radicala de produse, servicii, procese sau modele de business;

Bucuresti, 21 martie 2022 - La 5 ani de la momentul lansarii sale, factory by Raiffeisen Bank introduce noi instrumente de sprijin pentru antreprenorii din program, in armonie cu tendintele de pe piata europeana si globala. In acest an, pe langa finantare si atelierele de educatie antreprenoriala din Startup Studio by Factory, fabrica de idei se extinde si va facilita accesul antreprenorilor la doua initiative noi, dedicate scalarii afacerilor si inovarii radicale.

In primele patru editii, in factory by Raiffeisen Bank s-au alaturat aproape 5000 de antreprenori, mai mult de 860 de idei de afaceri au fost inscrise in program si 240 de startup-uri au fost finantate cu credite in valoare totala de 9,6 milioane €. Mai multe detalii despre program puteti gasi pe www.raiffeisenfactory.ro.

Ecosistemul antreprenorial si mai ales cel de inovare din Romania, au nevoie de o infuzie substantiala de programe si stimulente, care sa acompanieze start-up-urile si IMM-urile in calatoria lor, mai ales in aceste timpuri cu totul exceptionale si imprevizibile. Noi continuam sa fim permanent atenti la nevoile IMM-urilor si, pe baza feedback-ului primit, sa venim cu initiative menite sa le ofere acces la finantare, dar si oportunitati de dezvoltare si promovare potrivite afacerilor lor. Educatia antreprenoriala continua sa fie o nevoie reala, iar anul acesta vom avea a doua editie a programului Startup Studio by Factory pentru startup-uri cu afaceri sustenabile, dar aducem si doua module noi – de scalare a afacerii si de inovare radicala. Astfel, din 2018 suntem alaturi de antreprenorii romani cu un program factory din ce in ce mai complex, care le ofera o paleta variata de oportunitati – de la finantare, la educatie in business, pana la scalare si inovare radicala.” a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank.

Antreprenorii isi pot inscrie pana la finalul anului ideea de afacere pe www.raiffeisenfactory.ro, in vederea accesarii unui credit, rambursabil, de pana la 50.000 € si pot beneficia, in plus, de:

  • indrumare pentru inscrierea in program;
  • feedback constructiv si validare din partea specialistilor bancii si a antreprenorilor cu experienta;
  • facilitarea accesului pentru castigatori la oportunitati de mentorat cu experti in business, dar si la clienti si potentiali investitori;
  • promovarea afacerilor si alte beneficii non-financiare; 

Prin factory, Raiffeisen Bank a construit si a consolidat de-a lungul timpului un ecosistem de oportunitati pentru antreprenorii aflati la inceput de drum. Practic, factory by RAIFFEISEN BANK va oferi un set complet de instrumente care sa actioneze in puncte vitale ale evolutiei companiilor, disponibile gradual pe parcursul intregului an. 

Despre Raiffeisen Bank

In ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltand o serie de solutii digitale de creditare, plati online si cu dispozitive mobile care sa raspunda nevoii clientilor de a avea acces la servicii bancare oriunde si oricand.

Raiffeisen Bank are peste 2,25 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.100 de ATM-uri din care 455 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.800 de POS-uri.