Skip to main content

Educatie antreprenoriala in Startup Studio by Factory

Educatie antreprenoriala oferita gratuit de Raiffeisen Bank in Startup Studio by Factory


  • Comunicate de presă

  •  In perioada 13 septembrie – 31 octombrie, antreprenorii aflati la inceput de drum se pot inscrie gratuit in modulul de educatie antreprenoriala Startup Studio by Factory; 
  • Programul din aceasta toamna (desfasurat in perioada 7 – 26 noiembrie) va ajuta antreprenorii aflati la inceput de drum sa-si lanseze produse sau servicii noi si sa se adapteze la cerintele din piata;
  • Raiffeisen Bank continua implementarea modulului educational alaturi de partenerul Impact Hub Bucharest; 

Bucuresti, 13 septembrie 2022 - In Startup Studio by Factory, antreprenorii la inceput de drum beneficiaza de indrumare si mentorat, pentru a putea sa lanseze produse si servicii noi in piata. Cele mai creative idei de business sunt analizate si construite alaturi de experti in business si antreprenori de succes, pentru a putea atrage clienti, finantare sau investitori. 

Editia din aceasta toamna a acceleratorului de idei a fost imbunatatita pe baza sugestiilor si opiniilor venite din partea participantilor. Astfel, in perioada 7 – 26 noiembrie, antreprenorii inscrisi vor putea participa la sesiuni de invatare organizate atât la final de zi, cât si la sfârsit de saptamâna. In acest fel, participantii vor avea sansa sa beneficieze de toate oportunitatile oferite si vor putea sa acumuleze eficient informatii valoroase. Startup Studio by Factory are ore de teorie si practica aplicata, precum si zile dedicate discutiilor individuale. De asemenea, participantii vor avea acces la o serie de sesiuni optionale de mentorat si invatare dedicate. 

La 5 ani de la lansare, factory by Raiffeisen Bank a devenit un hub de oportunitati pentru antreprenorii la inceput de drum, un program care sprijina fiecare etapa de dezvoltare - fie ca vorbim de educatie antreprenoriala, finantare, consultanta sau scalare. Apreciem curajul, agilitatea si creativitatea antreprenorilor cu care interactionam, dar si impactul pe care ideile lor il are in comunitatile in care activeaza si in societate. Desigur, toate acestea se pot intâmpla daca astfel de idei antreprenoriale la inceput de drum isi gasesc sprijin sa prinda contur, iar mai apoi finantare sa prinda viata, sa iasa pe piata. Asta oferim noi in modulul de educatie antreprenoriala Startup Studio by Factory” a spus Raluca Nicolescu, Director lMM Raiffeisen Bank. 

Ce inseamna Startup Studio by Factory?  

Startup Studio by Factory se adreseaza antreprenorilor care au idei de afaceri inovatoare, dar inca nu au un plan de business bine conturat. De fapt vor avea acces la recomandari, dar si instrumentele de care au nevoie pentru ca ideile de business sa se transforme in afaceri profitabile, cât mai curând. Cele trei module, de Design Thinking, Business Modelling si Pitch, sunt sesiuni de invatare accelerata si exercitii practice ajuta antreprenorii sa:

  • isi valideze ideea de business prin metodologia Design Thinking, pentru a se asigura ca aceasta raspunde unei probleme reale pentru un segment clar de clienti; 
  • isi construiasca un plan de business solid si aliniat la principiile de etica si sustenabilitate, pentru definirea obiectivelor financiare, operationale si comerciale; 
  • isi pregateasca un pitch cât mai convingator, care sa dovedeasca investitorilor potentialul afacerii lor. 

La finalul modulului, antreprenorii cu cele mai bune idei de afaceri pot avea acces si la finantarea factory by RAIFFEISEN BANK, care consta intr-un credit de pâna la 50.000 €, pentru a-si dezvolta ideile. 

In fiecare din cele trei module de invatare din Startup Studio by Factory, adresam câte o componenta definitorie in demararea oricarui business – slefuirea ideii de business, conturarea planului de afaceri si pregatirea unui pitch convingator. Toate acestea formeaza o experienta educationala completa, pe care am construit-o in urma interactiunii noastre cu mii de antreprenori români. In acceleratorul de idei, oferim structura si indrumare tuturor participantilor, pentru a ne asigura ca atunci când ideile lor de business ies pe portile Startup Studio by Factory, se transforma in afaceri de succes”, a mentionat Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.   

In editia de toamna a acestui an, inscrierile sunt deschise pâna pe 31 octombrie pe www.raiffeisenfactory.ro/startup-studio. De asemenea, toti cei care au deja o idee de afaceri si vor sa aplice doar pentru finantare se pot inscrie in programul de creditare factory by RAIFFEISEN BANK, pe tot parcursul anului. Mai multe detalii despre beneficiile programului sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro

Peste 50 de mentori au fost implicati in editiile trecute din 2021 

Startup Studio by Factory a avut 144 de participanti in 2021 in doua sesiuni de inscriere si 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori executivi de top si fondatori ai unor companii de succes.  

Industriile cu cele mai multe idei de afaceri din Startup Studio by Factory au fost serviciile (23%), IT&C (17%), productie (13%), educatie (12%), urmate de industriile din sanatate (10%), agricultura (8%) si constructii (5%). 

Totodata, sustenabilitatea a fost un element de interes pentru participanti, aproape 10 % din ideile de business din componenta educationala au propus solutii cu impact pozitiv pentru mediul inconjurator, prin valorificarea surplusului de alimente, deseuri agricole sau prin incurajarea mobilitatii urbane. 

Despre Raiffeisen Bank  

In ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltând o serie de solutii digitale de creditare, plati online si cu dispozitive mobile care sa raspunda nevoii clientilor de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricând. 

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Peste 650.000 clienti digitali folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.600 de angajati si o retea de 300 de agentii in toata tara, peste 800 de ATM-uri, 300 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de 27.900 de POS-uri.  

Despre factory by Raiffeisen Bank Aflat la a cincea editie, factory by RAIFFEISEN BANK este un program care sustine inovatia in business prin acordarea unor credite avantajoase de pâna la 50.000€ startup-urilor din România. Pâna in acest moment, peste 275 dintre business-urile care au trecut prin portile fabricii au beneficiat de mentorat si finantare in valoare de peste 10 milioane €.