Skip to main content

Raiffeisen Bank in parteneriat cu Trans Sped ofera semnatura electronica calificata

Raiffeisen Bank in parteneriat cu Trans Sped ofera semnatura electronica calificata


  • Comunicate de presă

Raiffeisen Bank si Trans Sped, furnizor roman de solutii de transformare digitala cu prezenta globala, au incheiat un parteneriat prin care clientii bancii, persoane juridice IMM pot obtine certificate de semnatura digitala calificata, in conditi preferentiale. Un discount suplimentar semnificativ se acorda clientilor care detin si achizitioneaza semnatura electronica printr-un card Visa Business, emis de Raiffeisen Bank. 

Prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu Trans Sped si VISA Business, Raiffeisen Bank continua sa adauge noi servicii si produse care raspund nevoilor actuale ale clientilor,  oferite in conditii deosebit de avantajoase. Cu ajutorul semnaturii electronice calificate, doar cu un telefon mobil sau laptop se pot semna oricand si de oriunde documente importante ale companiilor.” a spus Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank. 

Misiunea noastra este sa ajutam companiile in procesul de transformare digitala, iar parteneriatul cu Raiffeisen Bank este inca un pas in aceasta directie. Venim in intampinarea firmelor si le oferim certificate digitale calificate la preturi preferentiale, pentru a-i ajuta sa economiseasca timp si bani. Astazi, toate institutiile publice accepta semnatura electronica cu certificat digital calificat. In plus, contractele cu partenerii si chiar documentele utilizate in relatiile de munca pot fi semnate digital foarte rapid si foarte sigur. Transformarea digitala incepe cu certificatele digitale”, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.  

Certificatul digital calificat poate fi obtinut online, din fata ecranului, fara deplasari suplimentare, prin intermediul solutiei certificate de identificare video pusa la dispozitie de Trans Sped. 

Conform Regulamentului 910/2014 (eIDAS), semnatura electronica cu certificat digital calificat este non-repudiabila in justitie si are valoare legala similara cu semnatura olografa. Certificatele digitale calificate emise de Trans Sped sunt acceptate, recunoscute si opozabile in justitie pe pietele din Romania, Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si pe toate pietele unde este recunoscuta legislatia europeana sau nord-americana.  

Trans Sped ofera servicii de transformare digitala, fintech, digitalizare si automatizare procese, precum si solutii bazate pe certificatele digitale de semnaturi electronice calificate, avansate si simple, precum si marci temporale calificate, sigilii electronice calificate si solutii de arhivare electronica certificate conform legislatiei nationale si europene. Trans Sped este furnizor de servicii de incredere (Trust Service Provider) recunoscut pe piata internationala. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse in Lista de Incredere a UE (EU Trusted List) si sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, fiind astfel recunoscute de catre institutiile, companiile si organismele publice sau private din SUA si din UE. Trans Sped este de asemenea membru SAFE Identity, ETSI si al consortiului Cloud Signature. Prin solutiile oferite, Trans Sped ajuta la nivel global companiile din domeniile farmaceutic si biotehnologie, financiar-bancar, asigurari, utilitati, retail, automotive, precum si alte industrii sa-si digitalizeze procesele si sa devina mai mai eficiente. 

Raiffeisen Bank este una dintre bancile universale aflate in top 5 in Romania si deserveste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 700 de ATM-uri, 400 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.400 de POS-uri. 
Mai multe informatii pe: https://raiffeisen.transsped.ro/;