Skip to main content

Raiffeisen Bank aloca 5 milioane de euro pentru finantarea startup-urilor

Raiffeisen Bank va sprjini cu finantari totale de 5 milioane de euro in jur de 100 de startup-uri romanesti care isi dovedesc determinarea in a inova si a se dezvolta.


  • Comunicate de presă

Raiffeisen Bank anunta finantari de 5 milioane de euro pentru startup-uri• 

  • Antreprenorii cu idei inovatoare de afaceri se pot inscrie pe tot parcursul anului in programul de creditare factory by Raiffeisen Bank;
  • Stratup-urile vor putea obtine maxim 50.000 de euro pentru afacerile lor;
  • factory by Raiffeisen Bank se afla la a patra editie si are deja o comunitate formata din 4400 de companii si 200 de startup-uri finantate;

Bucuresti, 5 mai 2021 – In acest an, Raiffeisen Bank va sprjini cu finantari totale de 5 milioane de euro in jur de 100 de startup-uri romanesti care isi dovedesc determinarea in a inova si a se dezvolta. Comunitatea factory numara deja peste 4400 de antreprenori care s-au alaturat pe parcursul celor trei editii de pana acum ale programului, iar 200 dintre business-urile care au trecut prin portile fabricii au beneficiat de mentorat si finantare de peste 8 milioane euro.

factory by Raiffeisen este destinat afacerilor inovatoare care sunt la inceput de drum, dar si celor aflate doar la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate. Pe parcursul concursului de idei, antreprenorii vor beneficia, pe langa finantare, de indrumare din partea unor consultanti in afaceri, de sesiuni de mentorat si de promovare a produselor sau serviciilor lor.

In aceasta perioada, marcata de incertitudini si instabilitate, antreprenorii cauta in piata oportunitati de finantare si mentorat. Anul trecut am avut ocazia sa sustinem prin intermediul programului factory idei creative si proiecte de business cu potential de a schimba mediul de afaceri romanesc. Cumva, anul trecut am simtit cu totii ca spiritul anteprenorial a devenit mai creativ si mai efervescent, pentru ca timpurile speciale aduc schimbari uneori surprinzatoare. Tocmai de aceea am hotarat ca, din acest an, sa acordam antreprenorilor mai mult timp sa-si inscrie proiectele, pe tot parcursul anului, pentru a le oferi posibilitatea sa-si contureze un plan de afaceri cat mai solid si mai sustenabil. Adaptam astfel programul factory si continuam ce ne-am propus de la inceput: constructia unui ecosistem puternic pentru startup-urile din Romania”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank. 

Programul factory este completat, anul acesta, de initiativa Startup Studio by factory - un laborator de accelerare prin care antreprenorii pot discuta si dezbate ideile de afaceri, au acces la resurse de educatie antreprenoriala, mentorat si indrumare din partea unor experti pentru a-si pune la punct planul de afaceri. 

Odata cu extinderea perioadei de inscrieri pe tot parcursul anului, ne asteptam la o crestere a numarului de participanti. In plus, prin componenta educationala pe care am adaugat-o in acest an programului – Startup Studio by factory, in care s-au inscris, pana acum, peste 175 idei de business, credem ca antreprenorii care vor aplica pentru finantare vor avea proiecte mai valoroase si mai bine pregatite, astfel incat sa atraga clientii si investitorii”, a adăugat Vladimir Kalinov. 

Programul factory are mai multe etape:

  • inscrierea proiectelor pe tot parcursul anului pe www.raiffesenfactory.ro ; 
  • evaluarea periodica a proiectelor de catre o echipa de experti Raiffeisen Bank (perioada maxima de evaluare a unui proiect e de 2 luni);
  • sesiuni de interviuri intre antreprenorii selectati dupa evaluarea aplicatiilor si specialistii Raiffeisen Bank; 
  • anuntarea proiectelor castigatoare se va face periodic si vor primi finantarea de 50.000 de euro;
  • Castigatorii vor avea acces la sesiuni de mentorat cu experti in afaceri, dar si la clienti sau investitori;

In primele trei editii, in fabrica Raiffeisen Bank au ajuns mai mult de 760 de idei de afaceri au fost inscrise in program, iar peste 200 de startup-uri au fost finantate cu credite in valoare totala de 8 milioane de euro. Mai multe detalii despre program puteti gasi pe www.raiffeisenfactory.ro

Despre factory by Raiffeisen Bank

Aflat la cea de a patra editie, factory by RAIFFEISEN BANK este un program care sustine inovatia in business prin acordarea unor credite avantajoase de pana la 50.000 euro startup-urilor din Romania. Pana in acest moment, peste 200 dintre business-urile care au trecut prin portile fabricii au beneficiat de mentorat si finantare de peste 8 milioane euro. Mai multe detalii privind noutatile programului factory vor fi anuntate in curand, pe www.raiffeisenfactory.ro si pagina de Facebook Raiffeisen Bank Romania.

Despre Raiffeisen Bank 

In ultimii ani, Raiffeisen a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltand o serie de solutii digitale de creditare, plati online si cu dispozitive mobile care sa raspunda nevoii clientilor de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricand.

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Peste 850.000 clienti digitali folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.900 de angajati si o retea de peste 333 de agentii in toata tara, aproximativ 730 de ATM-uri, 380 de masini multifunctionale (MFM-uri) si 23.500 de POS-uri.